Am citit multe articole pe internet pe parcursul sarcinii, unele bine documentate, altele cu multe neadevaruri pe care insa oamenii le preiau ca adevarate. Pe parcursul cautarii unor informatii utile am gasit cateva informatii uimitoare despre cum se modifica treptat corpul nostru pe parcursul sarcinii. Iata cateva aspecte interesante.
1. Oasele noastre devin mai moi
Acest fenomen se petrece pentru ca oasele se pregatesc pentru nastere, mai ales cele din regiunea bazinului, care pana la sfarsitul sarcinii se vor deplasa pentru a crea un spatu suficient pentru iesirea bebelusului la nastere.
2. Volumul de sange creste mult
Pe parcursul sarcinii volumul de sange din corp creste cu mai mult de jumatate, pentru a ajuta circulatia sa se poata adapta la cerintele crescute. Asa corpul poate transporta mai bine oxigenul catre fat pentru ca acesta sa creasca si sa primeasca toate substantele nutritive.
3. Simtul mirosului este mai puternic
Am trecut prin asta mai ales la inceputul sarcinii, cand mi se parea ca pot detecta orice miros de la multi metri distanta. Mereu mi se parea ca lumea se da cu prea mult parfum, desi apoi mi-am dat seama ca simturile mele erau mai sensibile. Se spune ca femeile insarcinate sunt facute sa aiba simtul mirosului mult dezvol;tat ca sa poata identifica mancarea cu caracter otravitor, cea care este stricata sau contine substante nesanatoase si implicit sa o refuze in mod natural pe parcursul sarcinii.
4. Corpul are noi prioritati
Daca in mod normal corpul are ca prioritate propriul bine, pe parcursul unei sarcini fatul devine mai important. Substantele nutritive vor merge prima data la fat, iar apoi la mama, din acest motiv apar uneori deficiente de diferinte substante nutritive la femeile insarcinate, suplinite prin alimentatie si vitamine.
5. Inima noastra creste
Datorita aportului de sange crescut, inima se mareste, pentru a pompa mai eficient. Este un fenomen normal, prin care corpul ne ajuta sa ne adaptam la noua situatie si sa putem raspunde la tot mai multe necesitati.
Corpul trece prin schimbari incerdibile atunci cand ne ajuta sa aducem pe lume bebelusul, iar fiecare schimbare apare pentru ca lui sa ii fie bine in uter si sa aiba toate conditiile pentru a creste sanatos. Chiar daca multe schimbari ne aduc dificultati in sarcina trebuie sa ne gandim mereu ca totul este trecator si contribuie la unul dintre cele mai minunate miracole la care suntem martori.

Tagged on:

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: