Asa cum am mai scris suntem in cautarea unei crese pentru luna august, cand va trebui sa ma pregatesc de serviciu. Alegerea este grea, dar ne-am stabilit cateva criterii pe care le urmarim, despre care am scris aici, iar acum mai avem doar o lista scurta de posibile variante pe care vrem sa le vizitam si dintre ele sa alegem varianta cea mai potrivita.
Prima vizita a fost la cresa Busy Bees, pe care am descoperit-o pe internet si despre care am primit apoi o recomandare de la o colega de serviciu care are copilul acolo de mai mult timp. Iata pe scurt ce am aflat, parerile sunt evident subiective, dar cu siguranta veti gasi informatii utile daca va intereseaza aceasta cresa si vreti sa aflati mai multe.
Cresa se afla undeva langa bulevardul Lacul Tei, pe strada Maria Ghiculeasca. Curtea este frumoasa si vila in care se afla cresa este frumos decorata, un spatiu primitor care mi-a placut. Am discutat cu o doamna amabila, care ne-a dat multe detalii si ne-a raspuns la toate intrebarile. Pentru ca era 2 mai si probabil multi parinti erau in concediu, la grupa de bebelusi era pustiu, dar a fost o ocazie buna sa vedem camerele. Poate ar fi fost util sa le cunosc pe ingrijitoare si sa le vad in interactiunea cu bebelusii, dar poate vom avea ocazia in alta zi, daca ne hotaram sa alegem aceasta cresa.
Voi lua pe rand cele 5 aspecte pe care le urmarim noi la o cresa si voi detalia ce am aflat la fiecare, ca sa fiu sigura ca mentionez tot ce am vorbit acolo.

1. Programul
Cresa are program de la 8 la 18:30, deci se potriveste cu programele noastre de la serviciu. Cresa este structurata pe trei grupe de varsta, iar la grupa cea mai mica, unde ne-am incadra noi, primesc bebelusi oricat de mici, au avut chiar un bebelus de 3 luni de care s-au ocupat.
Bebelusii au activitati: de dimineata lucreaza cu un educator puericultor, apoi au lectii de little gym si de muzica, iar pe parcursul zilei se fac activitati de dezvoltare senzoriala potrivite pentru ei, deci sunt destul de ocupati.
Cresa are vacante doar de Paste si de Craciun, in rest pe parcursul verii sunt permanent acolo.

2. Personalul
Cum spuneam anterior nu am avut prilejul sa cunosc personalul care se ocupa de bebelusi, deci din punctul asta de vedere am putine informatii. Mi s-a spus insa ca in acest moment la grupa mica sunt 2 ingrijitoare pentru cei sase copii, deci un raport bun.
Cresa are un asistent medical care se ocupa permanent de bebelusi, le curata nasucul regulat, sta cu ei pe parcursul meselor si are rolul de a informa parintii daca apare orice modificare in starea bebelusului. Acest lucru mi se pare important si util, cred ca asa ar trebui sa se intampla la toate cresele care au bebelusi atat de mici.
Cresa nu are un sistem de supraveghere video online, deci nu se pot urmari activitatile in timp real, dar ei detin camere de supraveghere prin care conducerea cresei urmareste ce face personalul.

3. Mancarea
Cresa detine bucatarie proprie, un lucru important pentru noi. Se gateste cu ingrediente de buna calitate si se pot face mici modificari de meniu, daca parintii doresc sa schimbe ceva.

4. Acomodarea
Mi s-a spus ca acomodarea se face treptat si ca este bine ca mi-am programat o luna in care sa pot participa la primele saptamani la cresa. Participarea insa este de la distanta, parintii nu vor sta in sala cu bebelusii pe parcursul acomodarii. Prima data mama poate merge cu bebelusul sa participe la anmite activitati, apoi il va lasa acolo pe perioade mici de timp ca sa se observe reactia lui. Timpul petrecut la cresa va creste treptat pana se va ajunge la programul dorit.
Cresa sprijina acomodarea, dar nu doreste implicarea parintelui printr-o prezenta prelungita acolo, pentru a nu deranja programul celorlalti, care au deja o rutina care trebuie pastrata.

5. Spatiul destinat activitatilor
Grupa mica de la cresa este situata la mansarda si este impartita in trei parti: locul pentru activitati, locul pentru somn si locul pentru masa. Mi-a placut ca spatiul este structurat, camerele sunt frumos decorate si este totul curat si colorat.
Pentru activitatile de afara cresa are in curte un loc de joaca, unde ni s-a spus ca bebelusii sunt scosi de fiecare data cand vremea este frumoasa.

Dupa vizita de la cresa am ramas cu o parere buna, este o optiune de luat in seama pentru noi, singura retinere pe care o avem deocamdata este distanta fata de serviciul meu. Am fi preferat un loc mai apropiat, dar cred ca pana la urma important este ca bebe sa se simta bine acolo, pentru restul ne putem stradui noi mai mult.
Vom mai face o vizita la o cresa situata aproape de serviciul meu si probabil apoi vom alege una dintre variante. Pentru parintii interesati de cresa Busy Bees va pot spune ca dupa parerea mea este un loc frumos, doamna cu care am discutat ne-a facut o impresie foarte buna si cred ca merita sa faceti o vizita sa va convingeti personal. Fiecare parinte are alte criterii, de asta o intalnire cu unul din reprezentatii cresei poate lamuri toate aspectele de interes pe care le urmariti.
Multe detalii puteti gasi pe site-ul lor, care cuprinde informatii despre fiecare dintre activitati. Daca vom alege aceasta cresa cu siguranta voi reveni cu multe alte informatii despre acest loc. Sper sa reusim sa facem alegerea potrivita si sa fim multumiti de locul ales.

http://www.busybees.ro
(screenshot site)

One thought on “Vizita la cresa Busy Bees

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: