De prea multe ori ne multumim cu putin, ne resemnam in fata nedreptatilor, renuntam la lupta pentru visurile noastre prea devreme. Ar trebui sa fim mai motivati sa aducem schimbarile pe care ni le dorim in viata noastra, sunt sigura ca fiecare dintre noi are puterea aceasta daca isi propune cu adevarat.
Sunt insa alti oameni care incurajeaza schimbarea, care o aduc in viata lor si mai mult decat atat lupta sa schimbe vietile altora. Acestia sunt acei oameni de care ar trebui sa ne inconjuram mai des, pentru ca au puterea de a raspandi in jurul lor entuziasm, optimism si dorinta de schimbare.
Ce ai spune daca ai avea ocazia sa cunosti mai multi astfel de oameni stransi la un loc? Oameni care isi dedica timpul pentru a-i ajuta pe altii, pentru a ne darui tuturor o societate mai buna, un mediu mai curat, o educatie mai de calitate.
Daca vrei sa cunosti oamenii care aduc schimbarea si poate chiar sa te alaturi lor poti face asta in acest weekend, in parcul Herastrau. Evenimentul care ii va aduce pe toti la un loc se numeste ONGFest 2014 si este un eveniment anual al organizatiilor neguvernamentale din tara noastra. Ca sa aflati mai multe va invit pe pagina lor de Facebook (aici), locul unde veti gasi de asemenea o aplicatie care mie mi-a placut mult. Se numeste “Eu vreau” si ne permite sa facem afise cu schimbarile pe care ni le dorim.
Iata unul dintre afisele mele.

Dupa ce am parcurs lista participantilor la eveniment am gasit mai multe standuri la care ma voi opri in weekend, pentru ca sunt organizatii care aduc acele schimbari pe care imi doresc sa le vad transformate in realitate.
Fundatia Crucea Alba isi propune sa aduca imbunatatiri in serviciile de maternitate din tara noastra si cred ca orice mama stie ce utila ar fi aceasta schimbare in bine.
Asociatia SOS Infertilitatea ofera asistenta si speranta pentru cuplurile care se straduiesc sa faca un copil, o misiune pe care o admir si pe care o consider necesara intr-o lume in care infertilitatea este una dintre principalele probleme cu care se confrunta cuplurile tinere.

Infertilitatea si maternitatea sunt doua subiecte delicate, despre care se discuta mai putin decat ar trebui. Cuplurile care se confrunta cu infertilitatea duc o lupta de multe ori tacuta, se feresc sa discute despre problema lor, pentru ca de multe ori se confrunta cu prejudecatile celorlalti, cu lipsa de empatie, cu indiferenta. Stiu tineri care traiesc multi ani cu aceasta dorinta puternica de a avea copii, fara sa fie sustinuti si ghidati pe drumul spre reusita, iar uneori lupta lor erodeaza cuplul si aduce o teama permanenta de un nou esec, care este de fiecare data mai greu de depasit. Aici trebuie sa apara o schimbare, cuplurile care se lupta cu infertilitatea trebuie sa stie ca nu sunt singure, ca sunt multi altii care duc o lupta similara si mai ales ca problema se poate rezolva daca au sustinerea necesara.
Pe de alta parte, maternitatea si conditiile oferite femeilor in momentul in care trec printr-o nastere sunt aspecte putin aduse in discutie. Ne resemnam prea usor si credem ca lipsa unor conditii este normala intr-o tara in care sistemul de sanatate are oricum multe alte deficiente mai deranjante. Dar daca totusi nu ar fi asa? Daca am putea schimba ceva? Daca am lupta pentru drepturile fiecarei femei de a deveni mama si de a se bucura de nastere in cele mai bune conditii, asa cum ar merita?
Schimbarea poate veni, mai ales daca se gasesc oamenii potriviti care sa fie motivati sa transforme lucrurile care pot fi imbunatatite. Este vorba de efort si daruire, pe care acesti oameni sunt dispusi sa le investeasca in proiectele in care cred si pentru care muncesc.
Oamenii care aduc schimbarea vor fi la ONGFest, iar noi ar trebui sa fim acolo sa ii cunoastem, sa ii sustinem si sa le aratam ca munca lor face diferenta.
Tu ce schimbare iti doresti? Poti contribui la schimbarea pe care ti-o doresti alaturi de ei, oamenii pentru care schimbarea in bine este un tel pentru care lupta. Va invit la ONGFest sa fim cu totii partasi la schimbarile frumoase din preajma noastra.
“Be the change you want to see in the world” (Gandhi).

sursa foto: Pinterest
advertorial in campania ONGFest & Blogal Initiative

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: