Se spune ca un copil invata cel mai bine prin joaca, iar pentru un bebelus joaca este felul lui de a descoperi lumea. Si chiar daca pare ciudat, noi parintii trebuie sa invatam sa ne jucam, pentru ca felul in care noi interactionam cu cei mici prin joaca va defini personalitatea lor si le va dezvolta inteligenta, creativitatea, capacitatea de relationare.
Caut de ceva timp un loc care sa fie mai mult decat un loc de joaca clasic, un loc care sa le ofere copiilor posibilitatea de a invata prin joaca, iar pe noi parintii sa ne invete ce jocuri sunt cele mai potrivite. M-am interesat de locuri in care bebelusii sa poata participa la tot felul de activitati interesante, pentru a merge impreuna cu Bebe si a descoperi impreuna jocuri care sa contribuie la dezvoltarea lui cognitiva si emotionala. Multa lume crede ca un bebelus asa mic nu are capacitatea de a invata prea multe, dar va asigur ca nu este deloc asa. Din contra, activitatile de stimulare senzoriala sunt un start minunat pentru ca bebelusul sa descopere lumea intr-un mod frumos si educativ.
In cautarile mele am descoperit Funny Land, un proiect nou, care se adreseaza copiilor si parintilor, despre care va invit si pe voi sa aflati mai multe. Mi-a placut ca au o oferta completa si ofera activitati atat pentru bebelusi (de la 6 luni), cat si pentru copii mai maricei (de pana la 5 ani), iar pentru parinti au pregatite cursuri pe diferite teme. Centrul se afla pe str. Agricultori nr. 54A, in sectorul 2, aproape de Vatra Luminoasa.

Le-am cerut mai multe detalii, iar raspunsul lor a venit prompt, asa ca va pot prezenta detaliat tot ce am aflat, cu siguranta veti gasi ceva interesant prin oferta lor. Prezentarea fiecarui program este preluata integral din descrierea primita de la ei, ca sa fiu sigura ca nu uit de ceva.

1. Programul Baby Needs (pentru copii de la 6 luni la 1,8 ani) – aici ne dorim noi sa mergem 🙂

La curs cei mici vor participa alaturi de unul sau ambii parinti, fiecare intalnire mulandu-se atat pe nevoile copilului, cat si pe informarea parintelui. BabyNeeds are o structura interactiva, unde timp de o ora copilului ii sunt stimulate toate simturile, iar ca obiective generale cursul are in vedere:
– dezvoltarea limbajului (atat la nivel verbal, cat si nonverbal in functie de varsta);
– dezvoltarea creativitatii;
– socializarea (BabyNeeds face mult mai usoara tranzitia intre stat acasa cu parintele si gradinita);
– sudarea relatiei parinte-copil (copilul are incredere ca ceea ce transmite parintelui este inteles, astfel scapandu-se de frustrari in ambele parti);
– cunoasterea profunda a propriului copil (sunt aflate in cadrul cursului preferintele copilului, aptitudinile pe care acesta tinde sa le aiba natural);
– informarea corecta a parintelui in ceea ce priveste dezvoltarea mentala si emotionala a copilului, sanatate, nutritie si luarea in calcul a posibilelor probleme ce pot aparea in traseul de crestere a copilului.
BabyNeeds are o durata de 10 saptamani, fiecare intalnire avand teme personalizate si potrivite varstei copiilor.

2. Programul Kidsrules (pentru copii mai maricei)

KidsRules este un curs compact, conceput in sistem ABC, in sensul ca la fiecare lectie KR se preda o litera a alfabetului care denumeste intreaga tematica a lectiei (de exemplu, la litera A copiii vor invata despre Anglia- elemente definitorii, imn, steag, cateva cuvinte in limba engleza, Anatomie – parti ale corpului si functiile acestora, 3 sau mai multe animale care incep cu litera A, despre Acvariu si viata marina; vor avea activitati interactive bazate pe joc, experimente, comunicare si muzica).
Cursul se bazeaza foarte mult pe:
– socializare;
– dezvoltarea creativitatii si gandirii imagistice;
– acumularea de informatii noi prin experienta;
– sustinerea parerilor proprii in fata unui public;
– desprinderea de parinte si pregatirea pentru gradinita;
– cunoasterea preferintelor si aptitudinilor copilului;
– dezvoltarea limbajului;
– dezvoltarea capacitatii de a lua decizii;
– asumarea greselilor;
– respectarea regulilor;
– dezvoltarea spiritului de echipa.
De asemenea, copilul va fi observat si evaluat (cursul este sustinut de un psihoterapeut), parintele primind un feedback cu privire la posibilele probleme aparute in dezvoltarea mentala, emotionala si de ansamblu a copilului.
Cursul oferit de Funny Land va functiona fara recompense, fara pedepse, folosind si invatandu-l pe copil comunicarea asertiva si avand incredere absoluta in unicitatea lui. KidsRules va avea loc saptamanal, cu un numar de maxim 12 copii/curs, va dura 2 ore si va avea loc in functie de preferintele parintilor si programul copiilor (dimineata sau dupa-amiaza).

3. Programul Little People (pentru copii intre 3,5 si 5 ani)

LittlePeople este un curs compact, care se bazeaza pe identificarea corecta a emotiilor, conceput in sistem ABC, in sensul ca la fiecare lectie LP se preda o litera a alfabetului care denumeste intreaga tematica a lectiei (de exemplu, la litera A copiii vor invata despre ce sunt Anxietatea, Amuzamentul si Amabilitatea, vor invata sa le identifice corect, Anatomie – parti ale corpului si functiile acestora si cum, cu prin intermediul propriului corp, pot exprima aceste emotii, 3 sau mai multe animale care incep cu litera A si jocuri de rol in care aceste animale isi exprima emotiile invatate la lectie ; vor avea activitati interactive bazate pe joc, experimente, comunicare si muzica).

Cursul se bazeaza foarte mult pe:

– identificarea corecta a emotiilor ;- comunicarea asertiva ;- intelegerea trairilor altor persoane si consecintele exprimarii emotiilor;- empatie; – socializare;- dezvoltarea creativitatii si gandirii imagistice;- acumularea de informatii noi prin experienta;- sustinerea parerilor proprii in fata unui public;- cunoasterea preferintelor si aptitudinilor copilului;- dezvoltarea limbajului verbal si nonverbal;- dezvoltarea capacitatii de a lua decizii;- asumarea greselilor;- respectarea regulilor;- dezvoltarea spiritului de echipa.De asemenea, copilul va fi observat si evaluat (cursul este sustinut de un psihoterapeut), parintele primind un feedback cu privire la posibilele probleme aparute in dezvoltarea mentala, emotionala si de ansamblu a copilului.

Cursul oferit de Funny Land va functiona fara recompense, fara pedepse, folosind si invatandu-l pe copil comunicarea asertiva si avand incredere absoluta in unicitatea lui. LittlePeople va avea loc saptamanal, cu un numar de maxim 12 copii/curs, va dura 2 ore si va avea loc in functie de preferintele parintilor si programul copiilor (dimineata sau dupa-amiaza).

4. Cursuri de parenting si grupuri suport pentru parinti

Parent me right – Cursuri de Parenting
• Construind stima de sine din cuburi si nisip
• Depression and Anger Management – depresia /furia mea vs copilul meu
• Incursiune in dezvoltarea copilului – limbaj, mental, emotional si unic
• Adevar si Provocare
• Si tatii sunt parinti
• 9 luni si o intreaga viata
• Eu, mama vs El, tata – cuplul in 3
• Sanatate si nutritie cu invitati speciali

Grupuri de suport
• Single Moms – o provocare asumata
• Affected Moms – sa trecem peste
• Accepted Moms – Eu vs corpul meu

5. Teatru pentru copii

In fiecare zi de vineri (ora 18:30) si sambata (ora 10:00), copilul tau se poate bucura de reprezentatii inedite ale povestilor clasice, carora, impreuna cu artistii Funny Land, le poate schimba cursul! De ce lupul trebuie sa fie personajul rau? De ce fetele bune trebuie sa fie intotdeauna frumoase? Permite-i copilului tau sa renunte la prejudecati!
Copilul tau va participa la teatru, nu doar ca spectator, ci si ca narator și actor! Va învata ce este empatia, isi va dezvolta imaginatia, creativitatea, limbajul, simtul artistic si gustul estetic.

Ce mai ofera Funny Land?
Pe langa cursurile enumerate la Funny Land veti gasi un loc de joaca indoor si outdoor, terasa si bistro pentru parinti, ateliere de creatie, posibilitatea de a organiza petreceri pentru copii si multe alte activitati. Ca sa aflati despre ele va invit sa vizitati pagina lor de Facebook, aici.
Mi-a placut mult prezentarea petrecerilor pe care le pot organiza, oferta contine meniuri pentru copii si pentru parinti, tort pentru sarbatorit si multe lucruri distractive (masina de facut baloane de sapun, magician, etc), deci cred ca distractia este asigurata.

Preturile de la Funny Land
Iata cateva dintre preturile serviciilor de la Funny Land, pentru mai multe detalii ii puteti contacta direct, sigur veti primi un raspuns imediat.
Psihoterapie, evaluare psihologica si consiliere – 100 lei / sedinta de 45 minute individual, 150 lei / sedinta 45 minute in familie
Dezvoltare personala – 60 lei / sedinta de 2 ore (pentru copii peste 5 ani sau adulti)
Cursuri de parenting – 120 lei / persoana sau 150 lei / cuplu (vor fi doua module, fiecare dintre ele cu durata intre 2 si 4 ore, depinde de problematica abordata)
Grupul de suport – 60 lei / sedinta de 2 ore
Curs Baby Need – 40 lei / sedinta de o ora
Curs Kids Rules – 60 lei / sedinta de 2 ore
Curs Little People – 60 lei / sedinta de 2 ore
O veste buna: In luna iunie se ofera o reducere de 20% la toate serviciile, deci puteti profita. 🙂
De asemenea puteti participa la lectii demo gratuite, ca sa va convingeti daca va place si sa alegeti cursul potrivit. Despre asta voi scrie separat, pentru ca noi vrem sa participam la o astfel de lectie demo, ne-am inscris deja si sper sa revin cu multe detalii dupa ce mergem acolo.

Funny Land mi s-a parut un proiect frumos, iar oamenii de acolo mi se par implicati si dornici sa transforme acest loc intr-un centru care sa imbine distractia cu multe lucuri utile pentru copii si parinti. Va invit cu drag sa ii cunoasteti si poate ne vom intalni la lectiile demo, sa descoperim impreuna cum decurge un curs acolo.

4 thoughts on “Funny Land – Ne distram si invatam

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: