Acum vreo doua luni am primit de la Anca (In minunata lume a cartilor) un set minunat de flashcarduri, iar de atunci ne tot jucam cu ele cu mare drag. Am vrut de ceva timp sa scriu despre acest set si ma bucur ca in sfarsit apuc sa fac asta, pentru ca pe mine aceste cartonase m-au cucerit de la inceput si sunt un prilej permanent de joaca.
Setul contine cate 30 de cartonase cu diferite imagini si cuvinte in engleza. Sunt frumos colorate si vesele, iar flashcardurile sunt semicartonate, deci rezistente la joaca.
Noi folosim setul ca sa ii arat lui Bebe imaginile si sa ii denumesc ce reprezinta in romana. Am inventat si tot felul de joculete, care cred ca se vor potrivi si mai bine atunci cand Bebe va mai creste. deocamdata ma ocup eu de sortat, el ma urmareste curios si apoi ia cartonasele care ii plac mai mult.


Am observat ca Bebe se joaca mai frumos atunci cand folosim doar o parte din cartonase, daca le are pe toate pe masa incepe sa fie mai dezorganizat si ii captez mai greu atentia. Asa ca folosim cam 10 cartonase pe rand.

Pentru fiecare cartonas ii spun cateva cuvinte care sa descrie imaginea, cu propozitii simple. De exemplu: “Uite, aici avem un mar. Marul este verde. Bebe mananca mar uneori si este tare gustos.”
Am citit multe despre dezvoltarea vorbirii la copii si un astfel de monolog al parintelui il ajuta sa structureze informatiile, chiar daca el inca nu vorbeste. Bebelusii trec printr-o perioada de acumulare in care capteaza informatiile transmise de noi si care mai apoi il ajuta sa adauge mai usor cuvinte noi in vocabular.

Uneori ii sortez cartonase pe o anumita tematica si vorbim despre ele. Mai jos sunt flashcardurile cu animale, preferatele noastre. Cartonasele cu animale pot fi insotite de sunete caracteristice, care sunt distractive pentru copii si care ii ajuta sa exprime si ei numele animalelor doar prin onomatopee, atunci cand inca nu le pot denumi.

Mai avem cartonasele cu mancare si pe cele cu fructe.

Pentru copii mai mari cred ca se pot face mult mai multe jocuri de sortare pe categorii si pe culori. De asemenea cartonasele pot fi folosite pentru invatarea limbii engleze, pentru ca fiecare are denumirea in engleza mentionata.
Noi le folosim des si sunt de mare interes pentru Bebe, iar eu ma bucur ca ne putem juca asa, astfel incat sa aiba si un rol educativ. Daca aveti copii mici vi le recomand cu drag. In colectia de la Usborne gasiti mai multe seturi de flashcarduri, pe diferite teme, potrivite pentru diferite varste. Va invit sa urmatiti pagina Ancai (In minunata lume a cartilor) ca sa aflati toate noutatile.
La noi in casa sunt printre cele mai indragite jocuri si sunt un prilej ideal de distractie. Sigur vom mai cumpara alte seturi din aceasta colectie peste ceva timp, sa mai reinventam jocurile cu cartonase.
Spor la joaca!

 

One thought on “ABC Flashcards – cum ne distram cu cartonase

  • 16/12/2014 at 1:00 pm
    Permalink

    Frumos cadou! într-adevar este genul de joc care stimuleaza memoria copiilor, le antreneaza viteza de ractie si îi disteaza în acelasi timp. Jucam de multe ori când avem nepoteii în vizita.
    O saptamâna cât mai placuta draga mea! Au mai ramas doar 8 zile pâna la Ajun de Craciun 🙂

    Reply

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: