Oricine ma cunoaste stie ca subiectul gradinitelor este unul de interes pentru mine si ca sustin cu drag orice proiect care is propune sa aduca schimbari in bine in acest segment de educatie, care modeleaza primii ani din viata copiilor nostri.
De asemenea mi se important ca gradinitele sa poata oferi si metode alternative de educatie, pentru ca parintii sa aiba aceasta alternativa atunci cand isi duc copilul la o gradinita. Iar initiativa Oanei de a aduce pedagogia Waldorf in gradinitele de stat mi s-a parut din primul moment o idee minunata.

Stiu ca va fi greu sa se intample asta, pentru ca sistemul de stat este inca rigid, destul de static si reticent la schimbari. Dar mai stiu ca atunci cand multi parinti se reunesc pentru o cauza comuna schimbarea se poate produce. Iar orice schimbare in bine a gradinitelor este un dar pentru copiii nostri, carora le putem oferi un mediu mai frumos si mai adaptat cerintelor lor.

Despre proiectul Oanei puteti citi pe blogul ei, aici, iar tot acolo gasiti formularul pe care sa il completati daca veti sa va implicati in aceasta initiativa. Tare mi-ar placea sa citesc peste ceva timp ca acest plan a devenit realitate.

sursa foto: Pinterest

 

4 thoughts on “Gradinite de stat in sistem Waldorf – suna bine?

 • 02/04/2015 at 9:07 am
  Permalink

  Da, ai dreptate. Este o initiativa de apreciat, mai ales pentru ca aduce in prim plan metode educationale inedite. Nu stiu daca o sa reusim sa oferim finalitate unei astfel de initiative, tocmai pentru ca majoritatea oamenilor nu sunt constienti de aportul semnificativ pe care il are imaginatia in dezvoltarea unui copil. Chiar nu stiam ca exista o clasa care functioneaza pe sistemul Waldorf, chiar sunt interesata pentru fetita mea.

  Reply
  • 03/04/2015 at 12:28 pm
   Permalink

   Eu sper ca proiectul sa devina realitate, ar fi un mare pas inainte pentru gradinitele din Bucuresti. Din cate stiu grupa cu pregatire Waldorf care exista deja este plina de copii, nici nu stiu daca mai primesc inscrieri. De asta ar fi tare bine sa apar tot mai multe astfel de locuri!

   Reply
 • 14/07/2015 at 7:19 am
  Permalink

  Foarte buna initiativa! Sunt multi parinti care ar dori sa le ofere copiilor acest gen de educatie, dar din varii motive nu pot apela la aceste gradinite. Astept cu entuziasm sa vad rezultatele efortului.

  Reply
  • 14/07/2015 at 3:10 pm
   Permalink

   Si eu abia astept sa vad cum se va concretiza proiectul, ne-ar prinde tare bine o schimbare!

   Reply

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: