Cu siguranta bebelusii sunt cei mai firavi si dragalasi omuleti, care reusesc sa iti topeasca inima doar cu o atingere. Cand s-a nascut, Bogdan avea peste 4 kg si totusi cand l-am tinut prima data in brate mi s-a parut incredibil de mic, aproape ca imi era teama sa il ating. Era cam cel mai mare bebelusi din sala de neonatologie si intr-adevar comparativ cu ceilalti nou-nascuti parea destul de voinicel. Chiar si asa, in ochii mei de mama era doar un pui de om mic si neajutorat, care abia iesise din burtica si incepea sa cunoasca lumea.
Dar sunt bebelusi care se nasc mult mai devreme decat termenul asteptat si sunt cu atat mai firavi si mai dependenti de dragostea si ajutorul celor din jur. Bebelusii prematuri sunt micuti, cu pielea fina si corpul gingas, sositi in lumea aceasta mare inainte sa fie pe deplin pregatiti sa faca fata vietii in afara burticii calduroase a mamei. Aici intervine puterea miraculoasa a doctorilor care reusesc sa faca minuni cu bebelusi care uneori nu cantaresc nici macar 1 kg, care nu pot respira singuri si care depind de acele incubatoare care pentru saptamani intregi devin casele lor. Din pacate in tara noastra bebelusi nascuti prematur sunt tinuti in majoritatea cazurilor departe de parinti, care stau intr-o asteptare traumatizanta pentru a primi vesti despre copiii lor, cu teama si speranta.

Asociatia Unu si Unu lupta pentru drepturile acestor pui de om care necesita mai mult decat orice alti bebelusi sprijinul si implicarea celor din jur. Din dorinta de a face cunoscute povestile lor asociatia a decis sa organizeze primul mars al prematurilor, la care va invit cu drag sa participati.
Iata detaliile evenimentului care va avea loc miercuri, pe 10 iunie, in centrul Bucurestiului, sper sa aiba parte de cat mai multa sustinere din partea tuturor mamelor.

Marșul este organizat de Asociația Unu și Unu și este dedicat bebelușilor care se nasc prematur și familiilor lor, cu scopul de a atrage atenția asupra fenomenului prematurității și a impactului acestuia asupra nou născuților.
Are loc miercuri, pe 10 iunie 2015, între orele 10:45 – 13:30, iar startul îl vom lua de pe Șoseaua Aviatorilor (direcția de mers de la metroul Piața Victoriei spre Parcul Kiseleff). Dacă și tu crezi în importanța asigurării unor servicii medicale performante pentru copiii din România, chiar dacă aceștia vin pe lume prea devreme, ne-am bucura să ni te alături.
Pentru că ne-am propus să tragem un semnal de alarmă, ultimii 50 de metri îi vom parcurge, pe cât posibil, cu respirația oprită și vom face apel la toți participanții pentru a face la fel și a trăi, chiar și pentru câteva minute, senzația pe care o trăiesc mii de bebeluși în România, lună de lună. Vom purta măști de oxigen și vom semnaliza că incapacitatea de a respira este principala problemă la nașterea copilului prematur și de aici rezultă majoritatea problemelor de sănătate ulterioare.

Daca va doriti sa participati la eveniment va puteti inscrie la adresa de email diana.gamulescu@unusi unu.com. De asemenea puteti sustine evenimentul prin promovare pe Facebook cu #marsulprematurilor. Toate detaliile le gasiti pe pagina evenimentului, aici.
Mie imi pare tare rau ca nu voi putea fi miercuri acolo, dar sper ca voi sa mergeti in numar cat mai mare ca sa ii sustineti cei mai firavi bebelusi, pe familiile lor si pe toti cei care lupta pentru drepturile lor.

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: