Potcoava Mountain Hideaway – o descoperire frumoasa, departe de agitatia orasului
La finalul lunii februarie am descoperit o locatie foarte frumoasa intr-una din escapadele noastre de weekend si de atunci mi-am dorit mult sa scriu despre acel loc, pentru ca mi se pare o alternativa inspirata pentru aglomeratia de pe Valea Prahovei.
Pensiunea se numeste Potcoava Mountain Hideaway si este situata in comuna Runcu din judetul Dambovita, undeva ascunsa printre dealuri. Am ajuns acolo intr-o vineri si prima uimire a fost sa descoperim ca ultima portiune a drumului nu mai este asfaltata, este doar un drum forestier care strabate dealul pana la pensiune. Initial credeam ca ne-am ratacit, dar am sunat la receptie sa intrebam si in cateva minute parcam in curtea pensunii. 🙂
Am fost intampinati cu multa amabilitate, iar toate cele trei zile petrecute acolo toata lumea a fost draguta cu noi si receptiva la cererile noastre. Am fost aproape singuri in pensiune, un singur cuplu a mai stat acolo cat am fost noi cazati, asa ca ne-am bucurat din plin de liniste.
Locul este izolat printre dealuri, totul este foarte linistit, am simtit ca ne-am deconectat total de la agitatia orasului. Cand am descoperit noi locul pe internet nu am gasit prea multe impresii despre el, pentru ca este deschis abia in decembrie 2015, dar mi-a placut descrierea si am fost incantata sa aflu ca au multi cai, care sunt pasiunea lui Bogdan. 🙂 Am fost surprinsa sa intalnesc un loc asa frumos, mi se pare ideal pentru mini vacantele alaturi de copii. Am strans mai jos cateva detalii despre pensiune, sa va faceti o impresie despre cum este acolo. In perioada cat am mers noi acolo Bogdan era foarte racit, asa ca noptile au fost agitate pentru mine, dar chiar si asa ne-am simtit foarte bine, ceea ce pentru mine a insemnat mult. Daca sunteti in cautarea unei locatii pentru o escapada de weekend va recomand cu drag acest loc, mai ales daca aveti noroc sa il prindeti intr-o perioada mai libera cand puteti beneficia de si mai multa liniste.
Camerele
Noi am stat intr-o camera dubla in care a fost adaugat un pat suplimentar pentru Bogdan, iar din ce am vazut acolo cred ca toate camerele au cam aceleasi dimensiuni: nu sunt foarte mari, dar mi se par suficient de comode pentru o familie cu un copil. Am avut loc destul de joaca pe podea, ceea ce a fost perfect pentru noi, iar terasa a fost destul de mare pentru a ne juca putin si acolo.
In camera nu veti gasi televizor, lucru care pe mine m-a incantat. Exista insa un televizor in spatiul comun de living, daca totusi vreti sa va uitati la ceva. Totul a fost curat, nu am avut nimic de reprosat in privinta asta.
Restaurantul
La parterul pensiunii se afla restaurantul, care are de asemenea o terasa mare afara, pe care insa noi nu am folosit-o, pentru ca era destul de frig cand am fost acolo. Pentru ca nu erau multi oameni cazati, cei de la pensiune au fost foarte receptivi la cerintele noastre. De exemplu cand am ajuns ni s-a spus ca ne-ar putea pregati friptura la cuptor cu cartofi prajiti, dar la rugamintea noastra au schimbat meniul si ne-au oferit carne la gratar cu piure, ca sa poata manca si Bogdan in voie.
Micul dejun a fost bogat si delicios, cu produse traditionale gustoase. Noi am mancat si restul meselor acolo, nu aveau un meniu divers din care sa comandam, dar de fiecare data ne-am inteles asupra mancarurilor si am mancat cu placere. Nu stiu cum se procedeaza cand pensiunea este plina si trebuie sa impace mai multe gusturi, probabil vom afla cand vom mai reveni acolo. 🙂
Livingul comun, celelalte facilitati si curtea
Chiar langa receptie este o sala mare de living care poate fi folosita d toti cei cazati. Au multe canapele cu masute de lemn, un semineu dragut si o biblioteca pline de carti, reviste si DVDuri. Pe perete sunt doua televizoare, iar oaspetii pot urmari acolo o multime de filme si desene animate oferite gratuit in biblioteca livingului.
Noi am stat mult in living, pentru ca Bogdan putea alerga in voie prin incaperea mare, in timp ce noi citeam ceva sau urmaream un documentar.
Curtea este foarte mare, cuprinde un spatiu in fata restaurantului, locurile pentru cai, grajdul, dar si mult spatiu verde numai bun de explorat. In fata pensiunii este un mic loc de joaca pentru copii, care cuprinde leagane, un tobogan si o casuta din lemn. Noi ne-am simtit bine acolo, singurul lucru pe care l-am imbunatati ar fi o bara pe marginile scarilor toboganului, ca sa fie mai usor de folosit de catre cei mai mici.
Noi am fost la grajd de cateva ori sa admiram caii, era acolo o iapa cu un manz mic care ne-a fost tare drag. Uneori caii erau scosi in tarc si mergeam acolo sa ii vedem, ne-a parut rau ca nu aveam morcovi si mere sa le oferim. Noi am prins vreme ploioasa, a fost destul de frig tot timpul cat am stat acolo si Bogdan era deja racit si cam fara chef, asa ca nu am putut sta pe afara asa mult cum mi-as fi dorit. Noroc cu livingul ca ne-a permis sa ne jucam intr-un loc spatios si in interior! Daca insa vom mai merge acolo la vara cu siguranta ne vom petrece intreaga zi pe afara, este minunat sa te bucuri de aerul curat si de linistea de acolo.
Pensiunea mai are si alte facilitati pentru oaspeti: un jacuzzi de lemn (noi l-am testat si ne-a placut mult), o sauna (nu am mers pentru ca nu puteam intra cu Bogdan) si o salina interioara (mi s-a parut interesanta, am mers si noi, dar camera era micuta si Bogdan s-a plictisit relativ repede pentru ca nu luasem jucarii cu noi).
Cat de child friendly este Potcoava Mountain Hideaway
Noi cautam mereu locuri prietenoase cu copiii, pentru ca Bogdan sa se bucure din plin de vacanta. Potcoava Mountain Hideaway mi s-a parut un loc foarte bun de mers cu intreaga familie, mai ales datorita curtii mari cu aer curat si multa liniste, a cailor superbi care sigur ii vor incanta pe copii si a personalului amabil care nu a parut niciodata deranjat de prezenta unui copil uneori galagios.
Inca niste detalii utile daca vreti sa mergeti acolo cu copilul:
- la restaurant am gasit scaun de masa pentru copil
- in camera ni s-a pus un pat suplimentar pentru copil, nu stiu daca au paturi de bebelusi pentru ca nu am cerut
- nu au un meniu special pentru copii, dar mi s-a parut ca mancarea este potrivita pentru cei mici, iar la micul dejun am avut multe variante sanatoase
- au un spatiu de joaca afara, nu am simtit lipsa unui spatiu de joaca interior, pentru ca livingul este spatiu si ofera loc de alergat si jucat
- am inteles ca se pot face ore de calarie pentru cei mici, noi am vazut doar adulti care se plimbau calare pe un traseu de langa pensiune
- au jacuzzi care poate fi folosit impreuna cu cei mici
- personalul este atent la cererile oaspetilor, asa ca sunt sigura ca vor fi receptivi daca aveti anumite solicitari pentru cei mici.
Noi am fost incantati sa descoperim acest loc si ne dorim sa revenim. Preturile ni se par bune pentru conditiile oferite, asa ca sper doar ca locul sa se pastreze la fel de frumos cum l-am descoperit noi in februarie. Planuim sa revenim acolo la vara, sa ne bucuram de liniste si de racoare atunci cand in oras va fi agitatie si canicula.
Daca ajungeti la Runcu si va cazati la Potcoava Mountain Hideaway sper sa aveti parte de o vacanta frumoasa, sa va deconectati de agitatia orasului si sa va bucurati din plin de locul izolat si linistit. Iar daca aveti un feedback dupa ce va intoarceti m-as bucura sa il aflu, sunt curioasa cum sunt si alte experiente ale oaspetilor de acolo.
Pe cei de la Potcoava Mountain Hideaway ii puteti gasi pe pagina lor de Facebook, iar rezervarile se pot face pe booking.com, aici.
sursa foto: arhiva personala si pagina de Facebook Potcoava
Ah, daca nu scriai chestia cu child friendly 😀 Eu deja sunt satula de obsesia asta a noastra cu locurile child friendly. Pe cuvant daca de-acum inainte n-o sa caut decat locuri pe care scrie clar “nu suntem child friendly”. Poate asa o invat pe fii-mea sa se adapteze ea la loc si nu sa pretind locului sa se adapteze la ea. E minunata pensiunea descrisa de tine, cat a costat mai exact o noapte de cazare?
Noi am dat in luna februarie 220 lei pe noapte pentru doi adulti si un copil, cu mic dejun inclus. Nu stiu daca s-au mai modificat tarifele intre timp.
in legatura cu locatiile child friendly, eu am o perceptie diferita fata de pretentiile clasice de “locatie child friendly”, adica nu ma intereseaza sa aiba club pentru copii, animatori, camera cu jucarii si alte prostii. Ma refer strict sa fie un loc unde copiii mici sa fie primiti cu amabilitate (inevitabil sunt uneori mai galagiosi), unde sa fie spatiu pentru alergat si sa se poata simti bine si copilul. Sunt de acord ca in vacantele cu un copil mai mare poti merge aproape oriunde, dar cu un copil mic eu imi doresc sa aiba scaun de masa la restaurant, sa nu fie mobila prea pretentioasa (de exemplu am fost la un hotel cu mese joase din sticla peste tot si eram mereu cu ochii pe Bogdan) si sa aiba si el loc sa se desfasoare (ca sa se bucure de concediu la fel de mult ca noi).
Noi calatorim des si cred ca locurile “child friendly” (asa cum le definim noi) sunt foarte importante ca sa ne putem relaxa cu totii si sa nu ne stresam cu aspecte inutile legate de locatie.