De Mara Popescu am aflat cand eram la inceputul alaptarii si abia reusisem sa trec peste perioada grea de atunci, cand am fost aproape sa renunt si doar datorita unei prietene bune am reusit sa trec peste dureri si sa ajung sa alaptez atat de mult timp.

Cand am descoperit-o pe Mara am fost tare surprinsa sa vad cat de mult se implica in sustinerea alaptarii, cum ofera sfaturi bune tuturor mamelor si ce mult timp dedica sustinerii parintilor aflati la inceput de drum. Eu mi-as fi dorit sa fi avut ocazia sa vorbesc cu ea atunci cand mi-a fost greu si m-am bucurat sa vad ca atatea alte mame au avut sansa sa o cunoasca mai devreme si sa beneficieze de sustinerea ei! Datorita ei si a colegelor ei de la Asociatia de Pediatrie si Consultanta in Alaptare multe mame au putut avea un start bun in alaptare sau au putut repara un inceput gresit pentru a le putea oferi bebelusilor lor laptele matern atat de pretios, iar mie mi se pare minunat tot ceea ce reusesc ele sa faca!

Tot Mara este initiatoarea intalnirilor Grupului de Suport pentru Alaptare Titan, o serie de intalniri gratuite cu invitati atent alesi, gandite pentru a le oferi gravidelor si mamelor resursele necesare pentru a se informa corect despre sarcina, alaptare si cresterea celor mici.

Recent am citit pe pagina de Facebook a Marei un mesaj care m-a emotionat si pe care mi-am dorit mult sa il dau mai departe, asa ca va invit cu drag sa il cititi si voi. Il preiau exact asa cum l-a scris ea, mi se pare minunat formulat.

Da, stiu ca am facut cursuri de specializare cu specialisti din strainatate, ca am facut peste 1.000 de ore de practica, am sustinut un examen international si am obtinut o diploma recunoscuta international (IBCLC), insa, in Codul Ocupatiilor din Romania (COR) nu exista meseria de consultant in alaptare. Si sper din tot sufletul, ca in curand, specialistul in alaptare sa faca parte din echipa medicala care se ocupa de mama si copil inca de la nastere, din maternitate, asa cum se intampla in tarile unde exista o cultura a alaptarii. Pentru ca cea mai mare parte a muncii mele este sa repar ce au stricat altii, cu informatii gresite si un start prost in maternitate.

Le felicit pe acele femei care au reusit sa alapteze, in ciuda sistemului, fie pe cont propriu, fie cu ajutor specializat.

De 2 ani, organizez intalnirile gratuite ale Grupului de Suport pentru Alaptare Titan, pentru ca am simtit ca “cineva” trebuie sa adune gravidele si mamele care doresc sa se informeze corect si sa transmita (cel putin) recomandarile OMS de a alapta exclusiv primele 6 luni si de a continua alaptarea minim 2 ani.

Si daca simtiti ca ati fi avut nevoie de mai mult sprijin in alaptare si doriti sa “schimbati sistemul”, chiar puteti sa faceti ceva. Donati aici: http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/profil-echipe?profil=71.

Va asigur ca, noi, cei 35 de consultanti in lactatie din tara asta, vom continua, cu pasiune si profesionalism, sa fim la dipozitia mamelor si bebelusilor. Ajutati-ne sa va ajutam!” (sursa aici)

Chiar nu stiu ce as putea adauga mai  mult decat a spus Mara asa frumos! Va rog doar sa donati pentru acest proiect si sa sustineti echipa care va participa la Swimathon, ar conta enorm pentru sustinerea reala a alaptarii, care este atat de necesara pentru proaspetele mame si mai ales pentru bebelusii care merita sa se bucure de laptele matern.

Alaptarea inseamna mai mult decat un aliment pretios oferit celor mici, alaptarea inseamna dragoste, conectare si multe momente unice alaturi de bebelus! M-as bucura ca acest mesaj sa ajunga la cat mai multi oameni care isi doresc sa sustina alaptarea, uneori un gest simplu din partea fiecaruia dintre noi poate conta enorm pentru toate mamele care vor avea nevoie la un moment dat de sustinere in momentele mai dificile ale alaptarii.  

credit foto: photographystudio.ro

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: