Pentru noi este inca foarte devreme sa ne gandim la tabere pentru Bogdan, dar stiu ca sunt multi parinti care in perioada aceasta cauta o tabara potrivita pentru copiii lor. Recent am aflat despre o tabara mai aparte despre care imi doresc sa va povestesc si voua: prima tabara de initiere in karting organizata pana acum, care isi propunere sa stranga la un loc multi copii dornici de miscare si distractie.

Veti gasi mai jos toate informatiile exact asa cum le-am primit, iar mai multe detalii puteti afla pe tabaradekarting.ro.IMG_0689

Distractie, stimularea creativitatii si comunicare sunt cele trei lucruri pe care le primesc copiii intr-o tabara de vara, cu un program bine gandit. Dar, copiii se plictisesc usor si e greu sa le captezi atentia cu activitati simple. De aceea, tabara de karting vine sa redefineasca acest concept, prin includerea unor activitati fizice, menite sa fie mai interesante dar si mai stimulatoare pentru copii.

Mai exact, tabara de karting transforma sportul intr-un instrument de dezvoltare si interventie psihologica prin programe strategice si distractive, care mentin entuziasmul copiilor. Rezultatul? Copiii vin intr-o tabara de vara, despre care vor povesti mult, dar din care vor si invata pe masura.

Clubul Real Racing este unic organizator al unei tabere de karting in Romania si are ca principala tinta crearea de noi oportunitati de dezvoltare personala a copiilor prin sport. Cum imbini sportul si tehnicile de dezvoltare personala? Folosind specialisti buni din domeniu si asta au facut cei de la Real Racing.

De ce karting?

Pentru ca este un sport placut si distractiv, de care copiii se indragostesc usor, mai ales ca vor stapani usor tehnicile de pilotare, fiind constant instruiti si supravegheati de specialisti. Instructorii fac parte din echipa lui Constantin Raileanu, fondatorul clubului Real Racing, cunoscut si ca multiplu campion national de karting si absolvent al scolii de pilotaj La Filierre FFSA din Franta. Mai mult, prin acest sport, copiii vor dobandi notiuni importante de siguranta rutiera, pe care le vor intelege si practic.

Tabara este organizata in parteneriat cu Multisport Junior si centrul terapeutic de dezvoltare familiara Happy Minds, care functioneaza prin aplicarea principiilor de educatie si dezvoltare terapeutica adleriana, sub indrumarea psihologului Yolanda Cretescu.

Mai exact, programul taberei de vara a fost creat atent de o echipa de psihologi, pedagogi si logopezi pentru a oferi activitati ce ajuta la dezvoltarea copilului, dar la care sa faca parte cu placere.

Beneficiile taberei de karting

Intr-o societate in care copiii au acces rapid la orice, e greu sa le stimulezi creativitatea prin metode noi. De aceea, tabara de karting devine noutatea pe care ei o asteapta si o pot gasi doar experimentand-o. Nu e la un click distanta si nici nu are touchscreen. Este o activitate in aer liber, care dezvolta cele mai frumoase calitati: fair play, curaj, perseverenta, spirit de invingator, lucru in echipa, comunicare, responsabilitate si prietenie.

Tabara de karting este o metoda inedita de dezvoltare personala atat pentru fete, cat si pentru baieti, care au varsta cuprinsa intre 6 si 13 ani, dar si o vacanta de neuitat pentru copii. Specialistii care se vor ocupa de programul zilnic vor imbina distractia cu o serie de activitati stimulante pentru cultura si disciplina copiilor. Scopul fiecarei zile va fi sa invete sa fie mai buni si sa se bucure de activitatile in aer liber.

Accentul pe dezvoltarea personala, dar mai ales pe sanatatea fizica si mentala a copiilor transforma aceasta tabara in vacanta cu cele mai multe amintiri pentru copii, dar si o multumire a parintilor, care reusesc sa le ofere copiilor o experienta noua, prin inscrierea lor in acest program.

Pe langa faptul ca e un sport care nu se practica oriunde, kartingul este si o metoda eficienta prin care se pot dezvolta concentrarea, comunicarea, atentia la detalii, gandirea strategica, curajul, increderea in sine si nu in ultimul rand, abilitatile fizice.

Vacanta de 6 zile, cu povesti pentru o viata

Tabara de karting va tine 6 zile si se va desfasura in perioada 9-14 august 2016, in Targu Secuiesc, iar copiii vor putea practica acest sport pe unul dintre cele mai noi circuite speciale din Romania.

Copiii vor fi impartiti pe grupuri de cate 5 si vor avea un program bine stabilit, ce va porni dupa o evaluare psihilogica, prin care se va stabili modul prin care specialistii si antrenorii vor transforma tabara intr-o experienta personala, de neuitat.

Kartingul – un sport sigur, de echipa si cu multiple beneficii pentru minte si corp

Pentru ca siguranta copiilor este prioritara, se folosesc doar karturi de competitie, adecvate varstei copiilor, omologate CIK-FIA (Federatia Internationala de Karting), produse de liderul mondial Torry Kart, iar fiecare copil va avea un echipament complet de protectie (combinezon, protectie pentru coaste, protectie cervicala, casca, manusi si ghete speciale). In plus, pe toata durata taberei va exista asistenta medicala la fata locului.

La sfarsitul taberei, in ultima zi, se va desfasura o cursa de karting, in care copiii isi vor demonstra abilitatile dobandite in tabara.

Se mai fac inscrieri doar pana pe 15 iulie, asa ca daca va doriti un loc in tabara trebuie sa anuntati pana atunci. Pe pagina de Facebook a taberei de karting gasiti un video cu prezentarea taberei facuta la Digi24, precum si un concurs in care puteti castiga un loc in aceasta tabara, daca aveti copii cu varste intre 6 si 14 ani. Va doresc multa inspiratie in alegerea taberei potrivite pentru copiii vostri si o vara plina de voie buna! IMG_0823

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: