Deseori auzim de proiecte frumoase dedicate copiilor, dar in agitatia cotidiana trecem parca prea usor pe langa ele si gandul ne zboara la multe alte treburi pe care le avem pe lista noastra! Sunt atat de multe campanii minunate care au nevoie de sustinere si multe dintre ele raman la stadiul de proiect pentru ca lipsesc resursele materiale care sa le transforme in realitate. Iar privind in jurul nostru ne dam seama usor cat de mult ne-ar ajuta astfel de initiative care sa aduca schimbari in bine in vietile copiilor nostri si sa dea sansa cat mai multor copii sa se bucure de o copilarie fericita, asa cum merita.

Pentru ca stiu ca printre voi sunt multi oameni dornici sa ajute, va scriu cu drag despre o campanie lansata recent, care isi propune sa ajute proiecte de suflet dedicate celor mici si pe care o putem sustine foarte usor. Este vorba de campania “Impreuna cu tine, Profi salveaza destine“, prin care fiecare dintre noi isi poate transforma cumparaturile intr-un prilej de a face o fapta buna. Mecanismul este simplu: va faceti cumparaturile ca de obicei din supermarket, doar ca la final meregti cu bonul la aparatele amplasate in magazine, il scanati, alegeti unul dintre proiecte inscrise in competitie si Profi doneaza automat o suma de bani proiectului ales de voi. Fiecare nou bon scanat aduce 10 puncte unuia dintre proiectele inscrise in campanie, dar sunt si produse sponsor semnalizate pe rafturi care pot aduce mai multe puncte pentru proiectul pe care il sustineti. La finalul campaniei, Profi va dona suma de 1.500.00 lei impartita proiectelor in functie de punctele obtinute, asa ca votul vostru este foarte important!

Este foarte simplu sa va implicati in aceasta campanie, trebuie doar sa va acordati cateva momente inainte de iesirea din magazin ca sa faceti o fapta buna! šŸ™‚

Va prezint pe scurt si cele 6 proiecte inscrise in campanie, ca sa il alegeti pe acela cu care simtiti ca rezonati cel mai bine. Recunosc ca mi-e imi este imposibil sa ma decid, asa ca probabil voi dona pe rand catre toate proiectele, la fiecare din vizitele de cumparaturi.

Asociatia Salvati Copii ne aduce in atentie un proiect tare drag mie, denumit “Dotarea maternitatilor din Romania” si dedicat bebelusilor nascuti prematur. Proiectul isi propuneĀ dotarea a 25 de maternităţi cu echipamente performante destinate ingrijirii nou-nascutilor in Bucuresti, Timisoara, Craiova, Mangalia, Hateg, Iasi, Roman, Pitesti, Resita, Arad, Vaslui, Targu-Mures, Buzau, Brasov, Pascani, Dorohoi, Botosani, Calarasi, Slobozia, Alexandria, Giurgiu, Tulcea, Alexandria.

Asociatia OvidiuRo va propune proiectul “Fiecare copil in gradinita“, prin care isi doreste sa ajute la integrarea in sistemul de educatie a cat mai multor copii saraci inca de la varste fragede, pentru ca ei sa aiba sansa unui viitor mai bun.

Asociatia Ador Copiii a demarat proiectul “Centrul de Resurse pentru Adoptie“,Ā care isi propuneĀ cresterea numarului de familii care adopta un copil, cresterea asistentei oferite copiilor parasiti care se transfera din sistemul de protectie speciala in familia adoptiva si imbunatatirea imaginii adoptiei in comunitate.

Fundatia Terra Mileniul III propune proiectul “Tinerii ambasadori in lupta cu schimbarile climatice“, prin care isi doreste sa invete cat mai multi copii cum sa previna sau sa gaseasca metode de adaptare la schimbarile climatice.

Asociatia Culturala Metropolis ne invita sa sustinem proiectul “Festivalul de film pentru copii KINOdiseea“. Acest festival incurajeaza invatarea,Ā spiritul critic, scrisul, vorbitul, ascultarea activa, dezbaterile siĀ conversatiile despre filme si despre problemele si emotiile pe care filmele le ridica si ii ajuta pe copii si tineri sa foloseasca filmul ca mijloc de exprimare a propriei creativitati.

Asociatia Hope and Homes for Children ne aduce in atentie proiectul “Acasa pentru copiii in pericol de abandon“, care isi propune sa ofere un “acasa” sigur si iubitor copiilor aflati in situatii dificile, care risca sa fie abandonati. De asemenea asociatia isi propune sa formeze o serie de profesionisti in domeniul protectiei copilului, care sa sustina obiectivele proiectului.

Detalii despre proiecte puteti afla pe larg aici. Fiecare dintre eleĀ are in spate o echipa de oameni care isi pune toate sperantele ca dorinta lor de a face bine se va transforma in realitate. Oricare dintre aceste initiative merita sustinerea noastra, asa ca va invit sa donati pentru ele! Puteti face asta printr-un gest simplu, dupa ce va faceti cumparaturile. Eu ma bucur ca am sansa asta, sper sa profite cat mai multi oameni de aceasta ocazie si sa isi arate sustinerea pentru oricare dintre aceste proiecte.

Ma bucur ca supermarketurile Profi au lansat aceasta campanie, este un exemplu de implicare sociala de care aceste proiecte sper sa beneficieze din plin! Uneori gesturile mici fac posibile lucruri mari, iar acum este randul nostru sa ne implicam pentru a darui cat mai multor copii sansa la o copilarie plina de bucurie si speranta.profi15

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: