Similar Posts

8 Comments

  1. F frumos articolul ! Vom vizita și noi SF in iarna și chiar e f util sa aflu detalii de la romanii care locuiesc acolo. Felicitări pentru alegerea de a emigra și pentru articol 😊

  2. Ca de la IT-ist la IT-ist, am apreciat foarte mult stilul concis, fluid și profund informațional al textului. Aștept cu interes următoarele episoade. Și, deși am lucrat cu americani de aici, de la distanță, mi-ar plăcea să citesc și o paralelă făcută la fața locului asupra diferențelor de abordare/mentalitate in IT.

  3. Mi-a placut foarte mult. Eu mi-as dori sa scrii cum sunt oamenii. 80% sunt IT-isti? Se vede educatia lor, mai mult decat in Bucuresti? Femeile stau acasa sau lucreaza in alte domenii? Sunt mai multi cei care presteaza servicii pentru IT-istii de acolo? E vreo diferenta intre stilul de viata al celor din IT care locuiesc acolo si cei care servesc pizza sau cei care lucreaza in magazine? Pe mine oamenii si viata lor m-ar interesa. Sunt pasionata de viata senzoriala a unui oras. Multumesc.

    1. Desigur, o sa incerc sa ating asta in celelalte 2 parti. Pot spune insa ca sunt intr-adevar foarte multi IT-sti mai ales in orasele mici din nordul San Jose care e de fapt Sillicon Valley. Sunt insa si multi antreprenori, avocati, bancheri si alte profesii dar concentratia de IT-sti este foarte mare. Sunt si multi in pozitii de conducere (vicepresident+) la firmele de aici, nu stiu daca ei se pun la numaratoare ca IT-sti. Si da, viata este diferita, in principiu cei care servesc pizza si lucreaza in magazine de cele mai multe ori au o viata mai grea. Nu isi permit sa locuiasca in zona si fac naveta in fiecare zi din zone mai indepartate unde isi permit chiria, de obicei cu masina. Si chiar si asa zonele unde stau tind sa fie periculoase si cu mai putine facilitati si de multe ori impart chiria cu colegi de camera. Zona are probleme cu faptul ca preturile au crescut mult peste veniturile oamenilor normali din cauza afluxului mare de IT-sti cu salarii mari care au ocupat toate casele/apartamentele si i-au scos din zona pe ceilalti.

  4. Foarte detaliat si util articolul, multumim. 🙂 As sugera sa puneti linkuri catre celelalte articole in josul paginii, ca sa fie mai usor de gasit de cei care aterizeaza direct pe pagina.

    ** Acesta este primul articol din seria pregatita de Adrian despre viata in Silicon Valley. Daca v-a placut acest articol vor mai urma inca doua: unul despre mutare si salariile de aici si unul despre sistemul medical, cel de invatamant si costurile traiului aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *