Vacanță cu copiii în Țara Galilor (3): Ultima parte a road trip-ului nostru
Am planificat vacanța noastră în Țara Galilor ca un road trip cu trei cazări în părți diferite ale țării, ca să putem explora cât mai multe regiuni.
Am început cu o cazare de poveste in sud-vestul țării, apoi am descoperit zona de nord (care s-a dovedit a fi preferata noastră), iar la final ne-am oprit în zona centrală a țării.
Ultima parte a vacanței a fost gândită mai mult pentru relaxare și mai puțin pentru vizitat atracții turistice, așa că o să las pozele să “vorbească” mai mult în această ultimă parte a jurnalului nostru de călătorie.
Unde ne-am cazat
Am avut inițial rețineri legate de această ultimă cazare, dar până la urmă s-a dovedit a fi o alegere excelentă atât pentru copii, cât și pentru noi.
Reținerea mea era legată de faptul că acest complex de cabane se află de fapt în Anglia, chiar la granița cu Țara Galilor.
De obicei, îmi doresc să susțin economia țării pe care o vizitez și nu m-a încântat ideea de a ne caza în Anglia, dar cazarea asta părea ideală pentru noi, așa că am decis să mergem acolo.
Cynefin Retreats este un complex de cabane care m-a cucerit de la prima vedere. Cabanele sunt frumos decorate, locația este în mijlocul naturii, iar curtea este perfectă pentru copii.
În curtea cabanei am avut un jacuzzi, un fire pit (unde am făcut s’mores cu ingredientele pregătite pentru noi atunci când am ajuns la cabană) și un spațiu de luat masa.
Cabana nu avea televizor și întregul concept este acela de relaxare și deconectare în mijlocul naturii.
(Poți da click pe poze pentru a le mări.)
Copiii s-au jucat mult în curte, iar eu mi-am petrecut serile citind in fața focului din sufrageria cabanei. În interior erau mai multe cărți drăguțe atât pentru copii, cât și pentru noi, plus câteva jucării.
Am pus multe poze din cabană aici, cred că descriu atmosfera de acolo mai bine decât orice cuvinte.
Cum am petrecut ultimele zile din vacanța noastră în Țara Galilor
Zilele petrecute în centrul Țării Galilor le-am dedicat plimbărilor și relaxării, așa că am vizitat mai puține locuri decât în alte regiuni.
Ne-am început diminețile la un mic restaurant pe care l-am descoperit aproape de cabană, care avea mâncare delicioasă și pe placul copiilor.
Într-una din zile am mers în orășelul Hay-on-Wye, denumit “orășelul cărților” datorită numărului mare de librării și anticariate pe care le poți descoperi peste tot. Am plecat de acolo cu brațele pline de cărți.
Într-o altă zi am mers cu mașina mai departe, până în Cardiff, ca să vedem centrul orașului și să vizităm un castel din apropiere.
Castelul Coch este un castel mic pe care l-am vizitat doar cu Bogdan. Este un castel mult mai puțin spectaculos decât celelalte castele pe care le-am văzut în Țara Galilor, dar a fost o oprire relaxantă după mai multe ore în mașină.
Am plecat din Țara Galilor cu sentimentul că mi-aș dori să ne întoarcem cu copiii aici. Știu că destinații ca Anglia și Scoția sunt mult mai populare pentru românii care vizitează Regatul Unit, dar cred că Țara Galilor merită la fel de multă popularitate.
Sper ca jurnalul nostru de călătorie să vă inspire dacă plănuiți să mergeți acolo. Pentru noi a fost o vacanță de care ne vom aminti cu drag, în ciuda răcelii mele și a vremii furtunoase.
Mi-ar plăcea mult să revenim în Țara Galilor când mai cresc copiii, să descoperim locuri noi și să ne bucurăm de liniștea și frumusețea acestui loc.
Despre vacanța noastră în Țara Galilor poți citi și aici:
Vacanța noastră în Țara Galilor (1): O cazare de poveste în Pembrokeshire
Vacanța noastră în Țara Galilor (2): Nordul, regiunea noastră preferată