La finalul anului 2016 m-am tot gandit ca trebuie sa profit cat mai mult de perioada in care voi sta acasa cu Bogdan si asa a aparut ideea unui plan care sa ma ajute pe tot parcursul anului sa ma concentrez pe relatia noastra si sa gasesc mereu activitati frumoase pe care sa le facem impreuna. As vrea ca in anul 2017 sa pot sa construiesc o relatie mai puternica intre noi, sa il ajut sa invete lucruri noi si sa devina un copil tot mai independent si mai sigur pe el. Citisem de mai demult despre ceea ce inseamna un “parenting challenge” (prefer sa folosesc acest termen, pentru ca “provocare de parenting” mi se pare ca nu suna prea bine) si mi s-a parut mereu o idee frumoasa care sa ma ajute sa raman concentrata pe ceea ce imi doresc pe o perioada lunga de timp si sa fie un mod dragut de a tine o evidenta a activitatilor de peste an.

Am tot cautat o provocare de parenting care sa ni se potriveasca, dar nu am gasit nimic pe gustul meu, asa ca am decis sa creez chiar eu una pe care sa o urmez pe tot parcursul anului. Mi se pare o metoda minunata de a face activitati structurate in fiecare luna si de a gasi inspiratie pentru ca acest an sa fie unul plin de momente frumoase pentru Bogdan.

Am decis sa scriu si pe blog despre asta, pentru ca sper ca ideea mea sa inspire si alti parinti care isi doresc ca noul an sa le aduca o relatie mai frumoasa cu cei mici. Imi doresc sa scriu aici despre ceea ce vom face noi in fiecare luna si m-as bucura sa va alaturati si voi acestei provocari si sa gasiti aici inspiratie pentru cat mai multe activitati alaturi de copiii vostri.

M-as bucura mult sa fiti alaturi de noi in aceasta provocare! Chiar daca nu ati inceput din ianuarie, puteti incepe oricand, cu siguranta cei mici vor fi incantati! Adaug aici ideile pentru fiecare luna, iar daca aveti intrebari va raspund cu mare drag! (unele link-uri sunt cate articole in limba engleza de pe celalalt blog al meu; nu apuc sa traduc toate articolele, asa ca am strans si acolo multe idei dragute)

Planul pentru intreg anul il gasiti aici: O provocare de parenting pentru 2017 si o invitatie pentru voi

Articolele din ianuarie: Luna conectarii

Planul pentru prima luna: Parenting challenge: my plan for the first month.

Articole in care am strans idei utile pentru aceasta luna:

– idei pentru a petrece timp special cu copiii: Why it’s important to have special time with kids (+ 5 ideas)

– idei de intalniri cu copilul, un mod frumos de a-l face sa se simta iubit si pretuit: 21 great mom-toddler date ideas to make your child happy (sunt potrivite si pentru copii mai mari)

Articolele din februarie: Luna creativitatii

Planul pentru a doua luna: My report for January and my plan for February

Articole in care am strans idei utile pentru aceasta luna:

– idei de activitati creative: 28 playful craft ideas and a complete list of craft supplies for kids

– idei de activitati artistice: 19 process art ideas for kids: easy to prepare and really fun

– idei dragute de activitati creative de Valentine’s Day (se potrivesc si pentru alte perioade): 10 lovely and easy Valentine’s Day crafts for kids (+the list of craft supplies for them)

Articolele din martie: Luna cartilor si povestilor

Planul pentru a treia luna: Parenting challenge: ce am facut in februarie si ce planuri avem pentru martie

Voi mai adauga link-uri pe masura ce public noi articole. Daca aveti idei si propuneri de activitati m-as bucura sa le aflu!


♥ Pentru a afla primii despre noile articole de pe blog, va invit cu drag sa urmariti pagina noastra de Facebook si sa va abonati la newsletter adaugand adresa voastra de email in formularul de mai jos. Eu m-as bucura sa va am alaturi! 🙂