Dupa ce am aflat ca sunt insarcinata mi-am dorit mult sa nasc natural, pentru ca asa mi-am imaginat mereu ca va fi momentul in care imi voi cunoaste bebelusul. Pe tot parcursul sarcinii am discutat despre nasterea naturala cu doctorita, ma gandeam sa aleg varianta fara anestezie epidurala pentru ca asa consideram ca ar fi cel mai bine.

Doctorita ma sustinea in alegerea mea, deci speram ca totul sa decurga conform planului de nastere. Pe data de 11 octombrie am fost programata la ecografie pentru ca bebe tot mai statea in burtica, iar atunci am constatat ca pozitia lui bebe, chiar daca era cu capul in jos, facea aproape imposibila coborarea lui in pelvis si declansarea travaliului.
Au aparut atunci doua variante: fie programam cezariana pentru data de 14 octombrie, atunci cand era deja depasit termenul, fie mai asteptam o saptamana cu speranta ca situatia se va schimba. Doctorita mi-a dat insa putine sanse ca asta sa se intample, dar vroia sa fiu pe deplin sigura de altenativa operatiei. Dupa discutia despre beneficii si riscuri am ales sa programam cezariana asa cum propusese, pentru ca am simtit ca aceasta este cea mai buna varianta pentru sanatatea bebelusului.
Am fost putin dezamagita de schimbarea de planuri pentru ca era altceva decat ma asteptam, dar cel mai important era ca nasterea sa decurga bine. Dupa ce ma documentasem mult despre nasterea naturala iata ca am fost nevoita sa citesc in cele doua zile pana la programare toate informatiile despre cezariana si sa incerc sa ma obisnuiesc cu ce presupune operatia de nastere.
Voi scrie mai multe despre cum a decurs operatia, pe scurt insa pot spune ca a fost cea mai buna alegere pentru bebe si ca orice mama ar trebui sa puna asta pe primul plan atunci cand este vorba despre nastere. Uneori lucrurile se intampla altfel decat planificam, dar cu sprijinul unui doctor bun si cu multa incredere nasterea prin cezariana poate fi la fel de frumoasa ca nasterea naturala.
Am fost mereu reticenta fata de femeile care aleg cezariana fara motive medicale, mai ales ca implica dureri mari oricum si in plus este totusi o operatie la care ne supunem corpul. Atunci cand apar motive medicale operatia poate fi salvatoare si ne poate scapa de riscuri care pot afecta acest moment minunat al nasterii. Pentru mine cezariana a venit pe neasteptate, dar sincer am facut totul fara nici un regret, cu siguranta ca daca asa s-a intamplat cu siguranta asa a fost cel mai bine pentru amandoi.
La ultima ecografie bebe cantarea 4.100 grame, era mare, voinic si pregatit sa ne cunoasca. Noi l-am privit cu multa dragoste si ne imaginam clipa cand va fi langa noi, sa il putem mangaia. Am plecat de la doctor emotionati si cu gandul la operatia care urma.

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: