Similar Posts

26 Comments

    1. Am nascut cu doamna doctor Magda Petrache, cea care mi-a urmarit sarcina pe tot parcursul ei. Pentru mine a fost o alegere de care sunt foarte multumita, totul a decurs perfect din punct de vedere al relatiei cu doctorita.

  1. Foarte detaliat desi ma gandesc daca ai uitat sa scrii despre bebe sau chiar abia a treia zi l-ai vazut?! Multumim mult pentru informatii desi sper sa fie totul bine, sa nasc natural si IAR sa fie totul bine 😀 Sanatate multa va doresc! Alina

    1. Ai dreptate, acum imi dau seama ca se intelege ca l-am vazut pe bebe abia a treia zi. 🙂 M-am concentrat sa descriu toate procedurile legate de cezariana si de asta am facut mai putin referire la bebe. Pe el mi l-au adus in salon imediat dupa ce m-am intors de la terapie intensiva, cand l-am alaptat pentru prima oara. Apoi a stat cu noi mereu ziua, pana pe la ora 23, cand il luam in sectia de neonatologie si il primeam inapoi de dimineata, pe la ora 8, dupa vizita doctorului neonatolog. Asa ne-au recomandat ei sa facem si noi am fost de acord, ca sa ma pot reface noaptea, dar ei il lasa pe bebe cu parintii oricat le ceri, poate sta mereu in salon sau poate sta mai mult in sectia de neonatologie, care oricum este aproape si are un perete de geam prin care iti poti privi mereu bebelusul daca vrei. A doua zi eu inca ma miscam greu dupa operatie, asa ca Tati statea mai mult cu bebe, iar eu eram responsabila doar cu alaptarile. Din a treia zi m-am putut ocupa singura de tot si atunci am preluat toate responsabilitatile de mamica.
      Iti doresc sa poti naste natural, dupa parerea mea este cea mai buna alegere, daca se poate din punct de vedere medical. Iti doresc o nastere asa cum iti doresti si un bebe sanatos care sa iti aduca multa bucurie!

  2. si eu am nascut prin cezariana acum 4 ani.durerile dupa operatie au fost suportabile,dar asta tine de fiecare persoana in parte asa cum ai spus si tu.pentru mine constipatia si balonarea au fost mai greu de indurat .in afara toate maternitatile efectuaeaza procedeul de clisma,mai ales in cazul cezarianelor.inainte si dupa operatia de cezariana se face obligatoriu clisma.in ro am inteles ca se face numai la cerere si nu oriunde.poate ca medici din ro ar trebui sa se gandeasca la acest lucru.multa sanatate.

    1. Asa este, la noi se evita clismele in maternitati, mai ales in cele private. Sunt insa maternitati de stat unde sunt obligatorii inainte de nastere. Problema balonarii dupa cezariana aduce un disconfort mare, mai ales in combinatie cu durerile normale de dupa operatie. Tin minte ca in primele doua zile simteam ca am un balon in burta, iar fiecare palpare a doctoritei (care verifica starea uterului) era dureroasa. Eu am insistat in maternitate sa mi se dea medicamente care sa rezolve problema, am primit ceva pastile, dar clisma nici nu mi-a fost propusa ca alternativa. Probabil ca multe mame sunt reticente fata de aceasta metoda si de asta in clinicile private personalul nici nu o mai aduce in discutie. Dupa parerea mea ar fi o dovada de normalitate sa fie propusa ca solutie atunci cand apar astfel de probleme si apoi sa fie lasata fiecare pacienta in parte sa decida. De multe ori lipsa de informare duce la zile lungi de chin cauzat de balonare, care ar putea fi usor evitat.

    1. Buna! Pe mine nasterea prin cezariana m-a costat cam 6.100 lei, din cate tin minte (nu sunt complet sigura de suma, dar cam asa a fost), dar pretul ar fi fost mult mai mic daca ar fi fost nastere naturala si daca as fi avut mai putine pretentii: de exemplu am nascut cu un medic primar (daca era medic specialist ar fi fost mai ieftin), am vrut o rezerva single (la cea cu doua paturi costurile sunt mai mici).
      In rest nu au fost costuri suplimentare "ascunse", cum ma temeam inainte sa inchei contractul. Am mai platit suplimentar pentru persoana care a stat peste noapte cu mine si pentru ca am ales un anume medic anestezist care este doar colaborator. Gasesti aici cam ce cuprinde pachetul de nastere la ei: http://www.sanador.ro/spital/specialitati/specialitati-chirurgicale/obstetrica-ginecologie. Sunt perioade de promotii, daca inchei contractul din timp, ca sa mai reduci din costuri.

  3. Ai avut vreo reducere de la vreun targ? Deoarece , din aprilie, cezariana cu medic primar , in cam single costa 8200..

    1. Am avut o reducere, atunci aveau o promotie la ei pe site si daca incheiai contract intr-o anumita perioada primeai reducere 20% din pret. Am vazut la targuri ca au mai multe oferte. Daca mai ai ceva timp pana la nastere cred ca ar fi mai bine sa astepti un targ, sa beneficiezi de o promotie, la un pret asa mare se va simti sigur reducerea.
      Sarcina usoara iti doresc!

    1. Ce frumos, eu tot in octombrie am nascut. 🙂 Sper sa gasesti la targ ce iti doresti, mai este putin si il vei cunoaste pe bebe. Iti doresc o nastere usoara, cu emotii frumoase si bucurie!

    1. Mie mi-a fost recomandat dr Steriade, cu el face operatiile de obicei doctorita mea. A trebuit sa platesc suplimentar ca sa se ocupe el de mine (400 lei parca), dar am fost tare multumita. Anestezia a fost facuta perfect, nu am simtit decat o mica intepatura, iar dupa operatie a fost atent la nevoile mele. Mi se pare un doctor profesionist si implicat.
      Iti doresc o nastere usoara si un bebe sanatos si fericit!

  4. Buna!Cautand info despre nasterea la Sanador,am dat peste blog-ul tau,care imi pare foarte util.As avea si eu intrebare privind costurile…Am inteles ca exista posibilitatea decontarii nasterii de catre stat(CASMB),aducand adeverinta de salariat sau de la medicul de fam(aici sunt in ceata),stii ceva legat de asta?si daca da,ce trebuie facut mai exact?

    1. Buna! Preturile pe care le dau clinicile in oferta lor sunt gandite deja cu decontarea inclusa. Adica ei iau partea decontata de stat (care este o suma fixa) si tu trebuie sa platesti separat cat scrie in oferta lor. Statul nu deconteaza decat o anumita suma, daca nasti la privat nu iti este de prea mare ajutor, pentru ca oricum suma pe care trebuie sa o platesti tu este destul de mare.
      La semnarea contractului iti vor cere ei sa aduci o adeverinta de salariat, care sa confirme ca iti sunt platite contributiile si o adeverinta de la medicul de familie care sa confirme sarcina. Iti vor da ei detalii cu siguranta la semnarea contractului. Nastere usoara!

  5. Salut. Ai spus ca te-a costat operatia 6100, dar aceasta suma este cu reducerea de la casa de asigurari sau fara? Cum functioneaza partea cu casa de asigurari? Multumesc mult!

    1. Buna! Am scris putin si in comentariul anterior despre asta. Suma platita de mine este cea platita suplimentar fata de decontarea de la casa de asigurari. Adica la mine casa de asigurari a transferat banii din decontare direct catre clinica, iar eu am platit restul (cam 6.100 lei) catre ei in transe, conform contractului.
      Pentru a beneficia de decontare iti cer ei cele doua adeverinte despre care am scris in comentariul de mai sus si se ocupa clinica de formalitati.

    1. Nu, acesta a fost doar pretul nasterii. Noi nu am recoltat celule stem. Daca vroiam trebuia sa incheiem un contract separat cu o firma de depozitare de celule stem. Stiu ca exista unele firme care au parteneriat cu Sanadorul, ti le recolteaza gratuit la nastere, dar trebuie sa platesti depozitarea lor. Din pacate nu stiu mai multe detalii.

  6. Si eu am nascut a doua fetita la Sanador! Mi s-au parut ok cu incurajarea alaptarii, insa sectia de neonatologie mai are nevoie de experienta cred. Prima oara am nascut la Filantropia si acolo erau brici, eu am simtit o diferenta si ca info si ca pregatire.

    1. Eu nu am avut cum sa fac o comparatie, pentru ca nu stiu cum este la un spital de stat. Cred insa ca la partea de experienta oamenii de la stat cu siguranta sunt mai pregatiti, pentru ca vad mult mai multe cazuri, unele cu adevarat complicate. Ce nu imi place mie la un spital de stat este ca depinzi mereu de "disponibilitatea" oamenilor de acolo, unii sunt draguti, altii decid sa te ignore si din pacate nu prea ai ce face.
      Mie la Sanador mi-a placut mult doctorita neonatolog care s-a ocupat de bebe, in schimb asistentele se vedea ca nu au foarte multa experienta, dar erau mereu amabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *