Atunci cand suntem insarcinate informarea este esentiala, pentru ca trebuie sa invatam sa facem lucrurile potrivit epentru noi si mai ales pentru bebelusul care creste in burtica. Pe internet gasim multe surse de informare, dar trebuie sa fim mereu atente ca site-urile pe care le citim sa ofere informatii adevarate.
Pe parcursul sarcinii m-am informat pe multe site-uri, dar cel car emi-a placut cel mai mult a fost Babycenter, un site in limba engleza cu multe resurse utile. M-am abonat la newsletter si am primit in fiecare saptamana cate un email cu evolutia sarcinii si sfaturi diverse. Dupa nastere m-am abonat la newsletterul despre dezvoltarea bebelusului, pe care il citesc saptamanal cu drag. Pe telefon mi-am instalat aplicatia lor unde gasesc mereu articole interesante.
De asemenea am cautat prin librarii carti din acest domeniu, dar majoritatea nu mi-au placut. Erau simpliste si unele contineau chiar informatii neadevarate si pareri prea putin documentate. Va reomand doar cartea “La ce sa te astepti cand esti insarcinata”, tradusa si aparuta la editura Curtea Veche. Mi-a placut ca este structurata pe luni de sarcina, apoi are un capitol despre nastere si despre primele saptamani de dupa, toate structurate sub forma de intrebari si raspunsuri, usor de citit si plina de sfaturi.

Am primit cu imrpumut carte “Mama si copilul”, deja cunoscuta printre femeile insarcinate, care mi s-a parut destul de utila, dar cred ca nu as fi dat banii pe ea daca nu o primeam de la o prietena. Cartea este bine ilustrata si descrie multe amanunte despre sarcina si ingrijirea bebelusului in primii ani.

Indiferent ce carte alegeti important este sa fim cat mai informata despre sarcina si sa facem cele mai bune alegeri in acesta perioada. Lectura placuta!

Tagged on:

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: