Am trecut de perioada sarcinii, dar tot au mai ramas niste subiecte despre care as fi vrut sa scriu pe blog atunci, dar apuc abia acum.
In timpul sarcinii, la inceputul trimestrului al treilea, am reusit sa racesc, desi am facut tot posibilul sa ma feresc de virusi pe tot parcursul sarcinii, dar se pare ca viroza este inevitabila. A inceput usor cu un nas infundat, iar apoi a tot evoluat, din fericire fara febra, dar cu dureri de cap, stare de somnolenta si toate celelalte simptome obisnuite.
Racelile se iau destul de usor in sarcina, pentru ca imunitatea este mai scazuta in aceasta perioada, deci este bine ca preventiv sa consumam alimente bogate in vitamina C care sa ne ajute in lupta cu virozele respiratorii. Tratamentul recomandat dedoctorita mea ginecolog se baza pe metode naturiste, mai ales ceaiuri cu multa lamaie. Beam cateva cani pe zi la serviciu si pot spune ca aveau efect. Seara imi puneam comprese cu spirt la gat ca sa mai scap de durerile de gat si beam un lapte cald cu miere inainte de culcare. Laptele cald este util pentru relaxarea dinainte de somn, deci aveam doua beneficii.
In primul trimestru de sarcina este cel mai bine sa evitam orice medicamente, deci daca treceti atunci printr-o raceala va sfatuiesc sa luati doar vitamina C, multe ceaiuri cu miere si lamaie si sa aveti rabdare, simptomele vor trece treptat. Daca raceala este mai insistenta si eventual cu febra mare, mergeti neaparat la doctor, dar spuneti mereu ca sunteti insarcinata si daca este posibil evitati medicamentele, pe care ar fi bine sa le luati doar daca este neaparata nevoie.
In trimestrele al doilea si al treilea se poate lua Paracetamol. Important: trebuie sa fie Paracetamol simplu, pentru ca Paracetamol Sinus este nerecomandat in sarcina, trebuie sa il evitati. Felul in care luati Paracetamolul este bine sa fie stabilit de doctor, pentru a alege o cantitate optima, care sa vindece raceala cu minim de medicamente.
Cel mai bun sfat este sa ne ferim de raceli in sarcina si sa incercam sa prevenim aparitia lor prin vitamine si suplimente care sa ne intareasca imunitatea. Daca totusi raciti in sarcina, va recomand odihna multa, un tratament naturist si multa vointa ca sa treceti cu bine peste raceala fara prea multe dificultati.

sursa foto
Tagged on:

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: