Pentru ca ne pregaim de diversificare unul dintre principalele lucruri pe care trebuie sa le stim este ce facem daca bebelusul se ineaca in timpul mesei. Este o situatie pe care sper sa o evitam, dar este bine sa fim pregatiti si sa stim ce avem de facut daca se intampla asta.
Manevra Heimlich pentru bebelusi este diferita de cea pentru copii mai mari si de cea pentru adulti. Daca bebelusul se ineaca el fie va tusi puternic, fie daca nu poate tusi si atunci va deschide gura pentru ca nu poate respira si se va agita. Este important sa actionam repede, pentru ca este o situatie care poate avea urmari grave.

Manevra Heimlich pentru bebelusi are cativa pasi simpli.

1. Se pune bebelusul cu fata in jos pe antebrat si tinem barbia lui cu mana
2. Punem antebratul pe care se afla el pe coapsa pentru a avea mai multa sustinere si apoi aplicam 4 lovituri destul de puternice intre omoplati. Intensitatea loviturilor trebuie sa fie mai mare decat atunci cand il tapotam dupa masa, dar mai mica decat intensitatea loviturilor pe care le aplicam unui adult.

 

3. Daca manevra anterioara nu are efect, atunci punem bebelusul cu fata in sus si apasam de 4 ori pe cutia toracica cu 2 degete in locul aflat la un lat de deget de linia mameloanelor. Apasarea se face in jos si inspre cap.

4. Manevrele se repeta de mai multe ori pana cand se elimina bucata de mancare care a determinat obstructionarea cailor respiratorii.

Cred ca orice mama trebuie sa stie aceste manevre pentru ca este ceva de care depinde siguranta bebelusului, iar mereu este mai bine sa prevenim decat sa fim surprinse neplacut de un astfel de eveniment.

sursa foto

Tagged on:

2 thoughts on “Ce facem daca bebelusul se ineaca in timpul mesei

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: