Ziua Copilului este un eveniment asteptat cu drag de toti parintii. Vrem ca aceasta zi sa fie perfecta si cautam cea mai buna varianta de a ne petrece timpul alaturi de cei mici.
Va invit sa descoperiti in continuare cateva idei pentru aceasta zi, sper sa va fie o buna sursa de inspiratie si sa gasiti ceva pe gustul vostru. Distractie placuta!


1. Spectacol aviatic pentru copii

sursa foto

Unde? Pe aerodromul de la Clinceni
Cand? Pe 1 iunie, de la ora 9:30
Mai multe detalii: Pentru a afla cine participa la mitingul aviatic va invit pe pagina de Facebook a evenimentului, aici.

2. Targuri pentru copii si parinti
Puteti alege dintre mai multe targuri, va voi vorbi doar despre doua dintre ele.

– Targul din parcul Lumea Copiilor, unde veti gasi dulciuri, jucarii si ateliere de creatie
– Targul “Cismigiul Copiilor”, din parcul Cismigiu, unde veti gasi spectacole, concerte, parade si concursuri (evenimentul se desfasoara intre orele 11 si 21)

3. Bookfest pentru juniori

sursa foto

Unde? La Salonul International de Carte, la Romexpo
Cand? In perioada 28 mai – 1 iunie
Mai multe detalii: Puteti afla programul pe site-ul evenimentului, aici.

4. Vizita la Ferma Animalelor
Unde? In Pantelimon, jud. Ilfov, pe str. Sf Gheorghe nr. 20
Despre Ferma Animalelor: Ferma este un concept interesant de petrecere a timpului liber. Gasiti acolo mai multe animale de ferma, de la pasari la bivoli, un spatiu cu iarba unde puteti sta intinsi, o tiroliana pentru copii si multe alte activitati pentru ei, inclusiv calaritul de ponei. Puteti gasi lista de activitati aici, mi se par interesante, mai ales pentru cei care nu au bunici la tara si deci nu au cum sa se distreze cu animalele de ferma. Au un restaurant mic unde puteti incerca produse gatite din productia lor. Pentru ca am ajuns acolo cand restaurantul aproape se inchidea am mai gasit doar pilaf si cartofi prajiti, dar ne-au placut. Oferta de produse este mica, dar sunt proaspete si gustoase.
Am scris mai multe despre acest loc si despre vizita noastra acolo, in postarea de aici.

5. Vizita la Taramul Zmeilor
Unde? In satul Cozieni, Comuna Ganeasa, Judetul Ilfov, langa Manastirea Pasarea
Despre Taramul Zmeilor: Am citit multe despre acest loc si peste tot doar lucruri frumoase. Este aproape de Bucuresti si totusi pare un taram desprins dintr-o poveste.
Iata ce activitati ofera o vizita acolo:
– cursuri de calarie pentru copii si adulti
– plimbari calare
– excursii de o zi calare
– spectacole acvestre (pentru grupuri organizate)
– sedinte foto (la cerea vizitatorilor).
Mai multe detalii: Ca sa cunoasteti acest loc puteti vizita site-ul lor, aici.
Despre Taramul Zmeilor au povestit frumos Miruna (aici) si Laura (aici), va invit sa cititi povestirile lor, sa va convingeti ce minunata poate fi o zi alaturi de caii din acest loc de poveste.


6. Copiii Lumii – Traditii si obiceiuri din toate colturile lumii

sursa foto

Unde? La Libraria Carturesti, pe str. Arthur Verona nr. 13
Cand? Pe 1 iunie, intre orele 10 si 17
Program (preluat de pe pagina oficiala a evenimentului):
10:00 – 11:00: “Copii lumii” – Atelier creativ de realizat o planeta personalizata a copiilor lumii (Pret: 20 ron/copil/ 60 min)
10:30 – 11:30: “Instrumentele lumii” – Atelier creativ de realizat un “Rainstick” pictat cu motive traditionale (Pret: 20 ron/copil/ 60 min)
11:00 – 11:40: “Dansurile lumii” – Teatru de papusi / Pret: 20 ron/copil+1 adult (pretul include si o limonada+biscuit pentru copil)
12:00 – 13:00: “Costumele lumii” – Atelier creativ de realizat costume traditionale din diferite colturi ale lumii (Pret: 20 ron/copil/ 60 min)
12:00 – 13:00: “Suveniruri de peste tot” – Atelier de realizat cani pentru ceai pictate cu simbolurile marilor orase ale lumii (Pret: 20 ron/copil/ 60 min)
13:15 – 14:00: “Bucataria lumii” – Atelier de pregatit salata de fructe delicioasa cu ingrediente culese atent din toate colturile lumii (Pret: 20 ron/copil/ 45 min)
16:00 – 17:00: “Culorile lumii” – Atelier de realizat semne de carte cu motive (Pret: 20 ron/copil/ 60 min)
Pe intreaga durata a zilei surprize, jocuri si activitati gratuite: “Obiceiurile lumii” – Activitati de desenat, “Steagurile lumii” – Barcute si avioane origami
Mai multe detalii: Pentru inscrieri si informatii complete despre eveniment va invit sa vizitati pagina de Facebook a evenimentului, aici.

7. Vizita la Gradina Zoologica
De 1 iunie, de la ora 10, Gradina Zoologica sarbatoreste Ziua Portilor Deschise si ii invita pe copiii sub 14 ani sa faca o vizita gratuita.

p.s. Daca vreti sa sarbatoriti in avans puteti merge sambata La Ceai cu Mamici, am povestit despre eveniment aici, noi vom fi acolo.

 

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: