Subiectul slabirii dupa nastere este de interes pentru majoritatea mamicilor, mai ales daca dupa sarcina corpul a ramas cu multe kilograme in plus. Pe internet gasit tot felul de sfaturi, reguli, diete, dar prea putine sunt gandite cu adevarat pentru mame si tin cont de nevoile lor.
Pe de alta parte slabitul nu este singura problema dupa nastere, iar ca sa devenim din nou mandre de corpul nostru trebuie sa facem destul de multe schimbari. Din acest motiv m-am decis sa incep o serie de postari pe aceasta tema, pe masura ce la randul meu ma lupt sa revin in forma si sa arat asa cum mi-as dori.
Despre kilogramele adunate in sarcina si cele pierdute apoi am mai scris aici, dar practic de atunci nu am facut nimic in sensul dorit, de a reveni in forma. Din contra de sarbatori am mai acumulat doua kilograme, pe care treptat am reusit sa le pierd, iar acum am cam 62,5 kg, cu 3,5 kg mai mult decat inainte de sarcina si cu 5,5 kg fata de greutatea pe care o consider ideala pentru mine.
Pentru ca de data asta sa fiu mai consecventa in planurile mele voi pastra acest jurnal pe blog, pentru a ma motiva, dar si pentru a le fi de folos altor mamici care vor sa arate bine dupa nastere. Am investit destul timp in documentarea pe acest subiect, tocmai pentru a oferi informatii bune, care din pacate se gasesc tot mai putin pe site-urile care ne promit slabiri miraculoase.
In primul rand cel mai important este sa stiti ca programul de slabire, remodelare corporala si tonifiere trebuie sa fie adaptat situatiei noastre de mamici care alapteaza (daca alaptati, bineinteles), pentru ca majoritatea lucrurilor permise mamicilor care nu alapteaza ne sunt interzise noua, daca nu vrem sa afectam sanatatea bebelusilor nostri.
Deci regula de baza este ca atunci cand alaptam trebuie sa ne facem un program distinct de revenire la forma de dinainte de sarcina, fara a apela la diete cu aport scazut de nutrienti, fara creme periculoase si evident fara pastile. Pare mai complicat, dar sunt solutii si pentru noi. 🙂
Mai ales ca alaptatul ne ajuta sa pierdem ceva calorii, deci natura vine in intampinarea dorintei noastre de a arata bine.
La inceput trebuie sa ne stabilim obiectivele, sa stim ce ne dorim si unde vrem sa ajungem la finalul acestui program. Asa ca prima postare din acest jurnal o voi dedica stabilirii obiectivelor. Aici veti gasi obiectivele mele si va invit si pe voi sa va faceti o lista cu obiectivele voastre, pe care sa o pastrati mereu la indemana pentru a sti ce v-ati propus si sa fiti mai determinate sa va ajungeti acolo unde va doriti.
Orice obiectiv trebuie sa aiba un termen pana la care ne propunem sa il indeplinim, dar acesta trebuie sa fie realist, pentru a evita stabilirea unor teluri imposibile si astfel acumularea de frustrari suplimentare.
Pentru mine termenul este data de 23 august, cand este nunta unor prieteni, mi se pare ca este suficient timp (aproape 3 luni) si in plus daca reusesc stiu ca ma voi simti mandra in rochita de la eveniment.
Iata care sunt obiectivele mele.
1. Pierderea in greutate
Unul dintre principalele obiective este slabirea, adica sa ajung macar la greutatea de dinainte de sarcina (59 kg), iar ideal ar fi sa reusesc sa ajung la greutatea de 57 kg, cea la care mi se pare ca arat cel mai bine.
Dieta este nerecomandata femeilor care alapteaza, pentru ca poate afecta cantitatea si calitatea laptelui. Dar putem adapta asta, adica in loc sa tinem o dieta sa incercam sa renuntam la obiceiurile nesanatoase si sa mancam mai sanatos.
Renuntarea la obiceiurile alimentare proaste
– Mesele de seara trebuie eliminate, deci voi incerca sa nu mai mananc dupa ora 20, decat eventual fructe si ceaiuri.
– Pentru ca sunt dependenta de dulciuri si renuntarea completa la ele mi-ar aduce o mare frustrare, voi incerca doar sa diminuez cantitatea de dulciuri mancata. Voi incerca sa renunt la dulciurile procesate si sa le inlocuiesc cu fructe, cereale cu fructe, milkshake-uri cu fructe si inghetata.
– Mancarea de tip fast-food este un mare inamic al siluetei si oricum este nesanatoasa, deci am decis sa o elimin complet, exceptie vor face doar momentele cand suntem plecati in excursii si vacante, cand sunt prea multe tentatii ca sa merite sa ma abtin.
Obiective la capitolul alimentatie
– sa mananc mai sanatos, mai ales legume, fructe si carne slaba
– sa beau mai multe lichide, mai ales ceaiuri cu lamaie
– sa adaug scortisoara in anumite mancaruri, pentru ca am citit ca ar fi un truc bun de topi grasimea acumulata in corp.
2. Remodelarea corporala
Una dintre cee mai mari dorinte ale mele la capitolul aspect este sa reusesc sa scap de aspectul neplacut al pielii de dupa sarcina. Ma refer la vergeturi, celulita, piele lasata si lipsa unei tonifieri a pielii.
In timpul alaptarii este interzis sa apelam la creme anticelulitice clasice, trebuie neaparat sa folosim unele care sunt permise mamelor si sunt interzise majoritatea de remodelare corporala, mai putin masajele anticelulitice facute cu cremele potrivite.
Voi folosi doar creme verificate, care sunt adaptate nevoilor femeilor care alapteaza si imi voi face un ritual zilnic de ingrijire a pielii, despre care voi povesti separat de indata ce voi incepe sa il folosesc.
Pentru ca sport imi este destul de greu sa fac momentan, voi face plimbari lungi care sa contribuie la tonifierea corpului. Ideal ar fi sa parcurg cam 5 km in medie pe zi, obiectiv care mi se pare destul de realist in aceasta perioada
Scopul este sa redau aspectul frumos al pielii, care sa aiba mai multa fermitate si mai ales sa scap de celulita depusa in ultimele luni.
3. Parul
Dupa nastere mai toate mamele au probleme cu caderea parului, iar la mine pare ca nu se mai sfarseste, desi au trect sapte luni in care speram sa se mai diminueze caderea.
Deocamdata nu stiu ce tratament voi urma, trebuie sa ma mai documentez si de indata ce voi alege produsele si le voi testa voi reveni cu o postare pe aceasta tema.
Scopul ar fi sa redau stralucirea si vigoarea parului.
4. Dantura
Sarcina a avut ceva urmari asupra danturii mele, deci este momentul sa ma ocup mai mult de acest aspect.
Am decis sa incerc pasta de dinti Lacalut White and Repair impreuna cu apa de gura de la Lacalut, pentru ca mi-au fost recomandata de dentistul meu. In timpul sarcinii tot el mi-a recomandat Lacalut Sensitive pentru a diminua sangerarile gingivale si am fost multumita. Voi reveni cu vesti despre efectele folosirii acestor produse dupa cateva saptamani.
5. Aspectul general
Pe langa cele de mai sus cred ca trebuie sa investesc mai mult in imaginea mea generala, de la machiaj la garderoba. De capitolul ingrijirea fetei si machiaj m-am ocupat destul de mult, mai ales de cand folosesc gama The One de la Oriflame, despre care am povestit aici mai multe detalii.
Daca voi gasi timp voi merge la cumparaturi pentru a-mi imbogati garderoba cu hainute dragute, care sa fie vesele si comode, dar in acelasi timp sa fie pe gustul meu si adecvata activitatilor de mama, mereu in miscare.
Cam acestea ar fi obiectivele mele, voi continua acest jurnal de revenire in forma pe masura ce voi incepe programul si voi putea sa va impartasesc parerile mele si rezultatele (cat mai bune sper) ale eforturilor mele. Daca si voi va doriti sa va schimbati aspectul dupa nastere va invit sa va stabiliti obiectivele si sa parcurgem impreuna etapele pana la indeplinirea lor. Mult spor va doresc si sa ajungeti sa aveti corpul pe care vi-l doriti.
sursa foto: Pinterest
Leave a Reply