Am citit vineri articolul Bogdanei de aici si dupa ce am studiat putin infograficele am descoperit niste informatii surprinzatoare despre mamele din ziua de astazi. Recunosc ca pana acum aveam impresia ca as putea descrie destul de bine profilul mamei actuale, dar se pare ca sunt multe aspecte la care nu m-as fi asteptat.
Voi vorbi putin despre ce mi-a atras mie atentia, restul informatiilor va las sa le descoperiti la Bogdana pe blog.
– Activitatile zilnice ale mamelor cu copii mici: uitatul la televizor (79%) si vizitarea magazinelor din vecinatatea casei (29%)
– Activitatile saptamanale ale mamelor cu copii mici: mersul in vizite (59%), mersul la plimbare (69%), practicarea sportului (17% – foarte putin, nu?)
– Mult mai rar aceste mame isi gasesc timp pentru alte activitati, cum ar fi mersul la targuri, la restaurant, la o cafea si din pacate si mai rar apuca sa mearga la un muzeu sau la teatru.
– In mediul online activeaza 1.113.000 mame din mediul urban cu copii sub 14 ani, dintre care 56% intra pe internet zilnic si 76% sunt online saptamanal. Majoritatea folosesc timpul pentru a sta pe Facebook, a intra pe forumuri si a scrie pe bloguri.
– Mamele de pe Facebook sunt ca profil femei din mediul urban, cu venituri de un nivel superior celor care au bloguri, care sunt de obicei casnice. (Asta chiar m-a uimit, pentru ca bloggeritele mame pe care le cunosc au cu totul alt profil.)
– Printre subiectele de interes pentru mame se numara: copiii si educatia lor, familia, gatitul, shoppingul si sfaturile legate de frumusete.
– Infograficul despre “modern tech mums” (am evitat sa traduc pentru ca mi se pare ca termenii in engleza sunt mai sugestivi) ne descrie activitatile cotidiene ale mamelor: 90% isi considera familia o prioritate, 60% lucreaza 8 ore pe zi sau mai mult, 67% folosesc internetul aproape zilnic.
– Alte date interesante: 36% dintre mame isi fac timp sa se uite impreuna cu copiii la desene animate si filme pentru copii, 80% dintre ele recunosc ca timpul petrecut cu familia este cel mai bun, 46% fac fotografii cu telefonul mobil si 25% fac filmulete cu acesta.
Voua care dintre aceste statistici vi se potrivesc?

sursa foto

Mai multe statistici din alte domenii puteti gasi aici, pe pagina de Pinterest a Starcom.

2 thoughts on “Ce fac de fapt mamele – un studiu inedit

 • 30/11/2014 at 7:08 pm
  Permalink

  hahaha… eu m-am recunoscut în cele 25% din ultima categorie – mamele care fac filmulete cu copiii lor. Fetele mele la început si-au acceptat rolul ca vedetele de cinema, apoi a urmat o perioada de rebeliune – nu le mai placea sa fie filmate, acum ma inteleg si-mi sunt recunoscatoare ca am adunat atâtea amintiri. Dar tot râd de mine, ca spun ca la pensie, voi avea timp sa arhivez întreaga colectie :)))
  Da, toate studiile astea sunt probabil bune la ceva, cu toate ca eu inca nu vad la ce :)))
  Te pup Raluca. O duminica seara minunata si un start bun în luna decembrie! :-*

  Reply
 • 01/12/2014 at 7:12 pm
  Permalink

  :)) m-am recunoscut..cu forumul, blogul si facebookul . Eu zic ca e o oportunitate utila si frumoasa pentru mamicile din ziua de azi sa poata tine legatura una cu alta.

  Reply

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: