Cunosc multe mame care au inceput afaceri si au reusit sa cladeasca branduri care au devenit cunoscute in lumea parintilor si nu numai. Este un drum greu si mereu am admirat curajul lor, determinarea cu care au depasit greutatile de la inceput si ambitia cu care continua sa munceasca pentru a-si cladi o afacere puternica.
Recunosc ca m-am gandit si eu la posibilitatea de a initia o afacere, la un moment dat am fost aproape de asta, dar pana la urma am decis sa raman doar la jobul meu din domeniul financiar, care deocamdata imi ofera stabilitate si posibilitatea de a petrece suficient timp cu cei dragi. Dar dorinta a ramas undeva acolo si tare mi-ar placea ca peste ani sa gasesc oportunitatea de a incepe ceva pe cont propriu. Pana atunci ma multumesc sa admir felul in care afaceri initiate de mame se dezvolta frumos, cresc odata cu copiii lor si devin unele dintre cele mai profitabile din domeniul lor de activitate.
Astazi scriu cu gandul la ele, despre un eveniment care cred ca le-ar putea influenta in bine carierele de antreprenoare. Este vorba de Business Days 2014, care va avea loc in Bucuresti pe 10 si 11 decembrie, la Hotel Caro. Evenimentul va gazdui 1500 de participanti si 150 de speakeri. Mi se pare o ocazie care nu trebuie ratata, pentru ca vorbim de 150 de oameni care pot inspira orice antreprenor, care din experienta lor au invatat lucruri pretioase si care sunt dispusi sa dea mai departe macar o parte din cunostintele lor de business acumulate in ani de munca la conducerea unora dintre cele mai de succes afaceri din tara.
Site-ul evenimentului il gasiti aici, iar lista speakerilor este aceasta. Pe mine aceasta lista m-a cucerit imediat, mai ales ca lucrand in domeniul economic si fiind mereu conectata cu lumea business-ului multe dintre nume imi sunt cunoscute, sunt oameni pe care ii admir si pe care i-as asculta oricand cu placere.
Iata doar cateva dintre numele care mi-au atras atentia, lista este insa mult mai lunga si merita sa o descoperiti in amanunt:
– Marius Ghenea, de a carui cariera se leaga numele unor companii mari cum ar fi Flamingo si  Flanco si care este recunoscut pentru viziunea lui anteprenoriala (eu il urmaream cu drag la “Arena Leilor”)
– Dragos Anastasiu, cel care a cladit afacerea Eurolines
– Rucsandra Hurezeanu, cea care a inovat piata cosmeticelor romanesti cu brandul Ivatherm
– Amalia Sterescu, o femeie de afaceri care a reusit sa faca performanta la cel mai inalt nivel in industria IT&C.
– Cristina Batlan, cea care a construit brandul Musette si a reusit sa obtina rezultate impresionante prin businessul pe care il conduce.

Si iata ce spune Laszlo  Pacso, fondator al acestui proiect, despre ce isi propune prin evenimentele organizate in patru orase ale tarii: “România se află pe penultimul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul de companii raportat la mia de locuitori (25 de companii la 1000 de locuitori). Cauzele provin din slaba dezvoltare a culturii antreprenoriale, generată în primul  rând  de  apetitul  scăzut  pentru  risc  al  românilor,  de  lipsa  unui  sistem educaţional care să încurajeze spiritul întreprinzător şi cel de echipă, dezvoltarea de proiecte şi  implicarea voluntară a tinerilor în proiecte educaţionale de dezvoltare a acestor  calităţi,  lipsa  capitalului  şi  reticenţa băncilor  de  a  finanţa  afaceri în  faza  de început, doar pe baza unui plan de afaceri. Business Days îşi propune să completeze aceste  carenţe  şi  să  îi  susţină  pe  participanţi  să  profite  de  oportunităţile  oferite la acest moment de piaţă”. Initiatorii proiectului Business Days au reusit sa contureze profilul antreprenorului modern prin patru trasaturi importante necesare pentru a reusi in lumea afacerilor:
* inovaţie, creativitate, adaptabilitate, flexibilitate, acceptarea schimbării ca şi constanţă;
* pasiune, plăcerea pentru munca bine făcută, excelenţă;
* determinare, perseverenţă, răbdare, forţă de a trece peste obstacole, rezistenţă în faţă provocărilor;
* progres, performanţă, evoluţie, productivitate, eficienţă.
Am recunoscut in aceasta descriere multe dintre mamele care si-au cladit afaceri pe care le admir. Si mi-am dat seama ca intr-adevar acestea sunt ingrediente esentiale ale succesului, la care as adauga un element suplimentar: motivatia, care in cazul mamelor este de multe ori data de proprii copii, care sunt motorul care le motiveaza sa mearga mai departe si sa incerce sa fie tot mai bune atat in viata personala, cat si in cea profesionala.
Sunt multe motive pentru care va recomand acest eveniment, dar as alege doar doua dintre ele: posibilitatea de a asculta discursurile unor oameni care au reusit sa schimbe lumea businessului prin curajul si inspiratia lor si oportunitatea de a socializa intr-un mediu in care sigur veti cunoaste multi antreprenori care ar putea sa va devina parteneri de afaceri.
Daca doriti sa va inscrieti la acest eveniment gasiti formularul de inscriere si detaliile despre pachetele oferite aici.
Bucureşti Business Days este un eveniment organizat de ADeSCO (Asociaţia Dezvoltatorilor de Soluţii de Comunicare Online) şi Newfield Consulting. ADeSCO este o organizaţie nonprofit  al  cărei  scop  este  acela  de  a  crea  o  cultură  antreprenorială  sănătoasă  şi  durabilă  în România.

articol scris in cadrul campaniei Blogal Initiative

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: