Stim cu totii ca la noi sistemul de invatamant mai are multe lucruri de imbunatatit si deseori schimbarile sunt doar de forma, fara sa aduca un beneficiu real copiilor si personalului didactic. Putine proiecte din ultimii ani au fost cu adevarat utile si dupa parerea mea Scoala Altfel este undeva in fruntea listei.
Imi pare bine sa vad ca proiectul Scoala Altfel include tot mai multe gradinite si ideal ar fi ca activitati in stilul celor din aceasta saptamana sa fie organizate mai des si sa devina treptat normalitate. Daca sunteti in cautarea unor activitati potrivite pentru aceasta saptamana va fac astazi trei propuneri de activitati pentru copii prescolari si scolari, cu varste de pana la 12 ani. Este vorba de programul Scoala Altfel de la Blu Party, care propune o zi plina de activitati. Fiecare activitate dureaza cam o ora si jumatate si se face in grupuri de 12-30 de participanti.

1. Show de teatru si improvizatie pentru copii
Copiii urcă pe scenă alături de șapte actori profesioniști de la cele mai importante Teatre din București. Micuții vor lucra cot la cot cu echipa Improvisneyland pentru a afla secretele meseriei de actor de improvizație și vor participa activ la scene, coordonând momente și jocuri creative sau oferindu-se voluntari pentru diverse scenete.

2. Stiinta distractiva – experimente de fizica si chimie neobisnuite
Atelierele de știință distractive Happy Science și Happy Chemistry includ experimente de știință interactive care fac copiii să devină mai interesați de materiile reale ale fizicii și chimiei. Printre eprubete, pahare Erlenmeyer, coloranți, esențe ce își schimbă mirosul și gustul, copiii vor face experimente cu gheață carbonică, vor vedea cum circulă curentul electric, și vor înțelege cum au loc procesele chimice și fizice.

3. Percutie muzicala cu Tobe Africane Djembe
Cursul de percuție muzicală este o experiență muzicală unică, plină de energie pozitivă, în care copiii învață să cânte la Tobele Africane tradiționale Djembe, primele tobe din istoria muzicii. Sub îndrumarea unui instructor, cei mici vor învăța tehnici de percuție de bază, cu ajutorul cărora vor compune împreună o bucată muzicală ritmataă. Ei vor afla cum să își coordoneze mișcările pe ritmul muzicii, până când formează o echipă.

Mai multe detalii despre aceste programe gasiti aici. Sper ca aceste programe sa va inspire in alegerea activitatilor pentru saptamana urmatoare si va doresc sa va distrait din plin alaturi de cei mici.

2 thoughts on “O saptamana Altfel (6-10 aprilie)

 • 05/04/2015 at 5:21 pm
  Permalink

  draga mea Raluca, am trecut pe aici sa iti urez sa aveti o sarbatoare a Florilor cu sanatate si numai bucurii! ♥

  Reply
  • 06/04/2015 at 1:41 pm
   Permalink

   Iti multumesc mult, draga Carmen! Ma bucur ca te-ai gandit la mine si iti transmit multe ganduri bune! Te imbratisez cu drag!

   Reply

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: