Cel mai nou concept de club de aventura pentru copii – No Gravity Club
Sambata dimineata am descoperit un nou loc dedicat celor mici, care a fost deschis de curand si care m-a surprins in mod placut inca de cand am intrat. Se numeste No Gravity Club si este un concept nou, unic in tara noastra: un centru de aventura si escalada indoor. Locul arata foarte colorat si vesel, cu un panou de catarari decorat cu planete si cu trasee de parcurs de catre cei mici la inaltime. Traseul se termina cu o tiroliada dispusa pe toata lungimea salii.
Am mers acolo fara Bogdan, pentru ca varsta minima este de 4 ani, dar i-am privit pe ceilalti copii cum s-au distrat si mi s-a parut ca este locul ideal pentru consumat energia celor mici intr-un mod constructiv. Copiii se simt bine cand infrunta toate provocarile de acolo, invata sa isi gestioneze temerile si au satisfactia fiecarei reusite.
Mi-a placut ca aventurile sunt gandite sub forma unei povesti din care copilul sa poata invata tot felul de informatii interesante. Cei mici au ocazia sa isi dezvolte coordonarea si simtul responsabilitatii, iar faptul ca fac sport intr-un mod distractiv mi se pare minunat.
Am avut prilejul sa ii cunosc pe cei doi oameni care au adus acest concept in tara noastra si am fost incantata de felul in care se gandesc sa combine componenta de aventura cu cea educativa, pentru a le oferi copiilor o experienta completa. Planurile lor de viitor suna bine: ateliere pentru copii, treasure hunt pe traseul de escalada si petreceri pentru copii pline de miscare si buna-dispozitie.
Pentru ca sezonul rece se apropie, cred ca clubul va deveni o alternativa demna de luat in calcul pentru activitatile alaturi de copii, este mult mai distractiv decat orice loc de joaca indoor pe care l-am vazut pana acum. Pentru a afla detalii din perspectiva unui parinte de copil care a putut testa personal clubul, va invit sa cititi articolul Laurei, veti gasi acolo multe informatii utile.
Din punctul meu de vedere avantajul cel mai mare al acestui club este ca imbina aventura cu jocul si educatia informala, iar cei mici fac miscare intr-un mod placut, dobandind in acelasi timp noi cunostinte. Am fost fascinata de cum au reusit cei de la No Gravity sa transforme o hala industriala intr-un loc asa frumos si primitor. Pe langa aspectul exterior atragator pentru cei mici, am studiat cu atentie sistemele de siguranta si locul mi-a inspirat multa incredere. Pe langa faptul ca pe tot traseul erau angajati ai clubului, pregatiti sa ii ajute pe copii, am observat ca sub traseu se afla o plasa de siguranta, astfel incat cei mici sa fie permanent feriti de pericolul unei caderi. Mi se pare esential pentru orice parinte sa isi stie copilul in siguranta si ma bucur ca reprezentatii clubului s-au precupat asa mult de acest aspect.
Pentru ca am mers fara copil la acest eveniment am avut ocazia sa observ alti copii in timp ce parcurgeau traseele si le-am admirat curajul si perseverenta cu care continuau chiar si cand le era greu. Ascultand dialogurile intre copii si parinti mi-am amintit de o tema tare delicata: felul in care gestionam temerile copiilor nostri in modul cel mai eficient, fara a-i supune la presiuni inutile, pentru a-i ajuta sa treaca mai usor peste momentele dificile cu care se confrunta uneori. M-am bucurat mult ca in cadrul evenimetului am ascultat-o pe Alina Ciocodan, psiholog Smartbox Family, care a dezbatut acest subiect intr-un mod foarte util, cu multe sfaturi practice pentru situatiile in care copiii nostri se confrunta cu diferite temeri. Voi dezbate pe larg aceasta tema intr-un articol separat, pentru ca sunt multe de spus pe acest subiect, dar deocamdata voi include aici un fragment din tot ce am aflat de la doamna psiholog, pe care cred ca ar fi bine sa il citeasca orice parinte inainte de a face o vizita intr-un club de aventuri.
“Increderea de a incerca lucruri noi se formeaza atunci cand ii oferim copilului oportunitati de a gestiona situatii noi, inedite, care il provoaca sa isi depaseasca limitele, si in acelasi timp ii confirmam sprijinul pe care poate conta din partea noastra. Cu siguranta că suntem acolo, de aceeasi parte a baricadei, ca este în regula sa gresească, sa aiba nevoie de ajutor si sa ii fie frica, copilul se simte motivat sa exploreze si sa invete lucruri noi. Abilitatea de a-si recunoaste, denumi si accepta emotiile – de exemplu frica, nesiguransa – il va ajuta pe tot parcursul vietii. Ca parinte, ii transmit copilului ca este vazut, auzit si acceptat atunci cand ii permit sa exprime si emotiile negative si il insotesc in invatarea unor mecanisme sanatoase de reglare a acestora.”
In incheiere va invit sa mergeti la No Gravity Club, sa descoperiti personal acest loc unic si sa ii lasati pe cei mici sa se bucure de o aventura aparte. Sunt sigura ca vor fi cuceriti de calatoria printre planete si vor dori sa exploreze pe indelete fiecare traseu. Puteti gasi mai jos cateva informatii practice care sa va ghideze atunci cand planificati vizita la No Gravity Club, sper sa va fie de folos.
Informatii utile
- clubul se afla pe sos. Berceni nr. 8 (noi am ajuns acolo cu metroul pana la statia Piata Sudului, iar apoi am mers putin pe jos) si este deschis dupa urmatorul program: luni 16-20, marti-vineri 9-21, sambata 10-21 si duminica 10-18
- No Gravity se adreseaza copiilor cu varste intre 4 si 12 ani
- tariful pentru o ora in clubul de aventura este de 30 lei, iar taxarea se face apoi la fiecare 30 minute
- vestea buna este ca la 2 ore achitate, cea de-a treia este gratuita
- in curand va fi disponibila posibilitatea de rezervare online pentru orele petrecute acolo, pentru ca activitatea sa fie organizata mai bine, in folosul copiilor dornici de aventura
- sunt disponibile oferte pentru grupuri organizate, tarifele le gasiti pe site
- tot pe site veti gasi oferte de abonamente in diferite variante, in functie de cat de des va doriti sa mergeti acolo.
Mai multe detalii puteti gasi pe www.nogravity.ro, la adresa de email contact@nogravity.ro si la nuamrul de telefon 031 100 8888.
Eu pot doar sa va doresc distractie placuta, sa ii lasati pe cei mici sa se bucure din plin de aventura si sa traiti alaturi de ei emotiile fiecarei escalade!
Ia te uita, ce frumos! 🙂
Am sunat si eu pt ca noi suntem cam la limita cu varsta, in sensul ca Andrei mai are 2 luni pana face 4 ani. Probabil o sa merg sa incercam…ma mai gandesc ..:)
In paralel noi vom merge si la centrul de escalada, acolo e cu “antrenor” personal- ceea ce e mai misto si mai safe pt copil.
La NoGravity pare mai misto pt ca sunt mai multe si mai variate chestii….din cate ma prind eu. (citind la tine, la Laura si din putinele info de pe siteul lor..)
Dupa ce le vom incerca pe amandoua ..o sa revin cu impresii si o sa vedem daca mai mergem si la care vom mai merge. Caci poate ca Andreiului n-o sa-i placa si atunci nu vom mai merge:)
Vio, daca ajungeti la Gravity m-as bucura sa ne povestesti cum a fost. Cred ca depinde mult cat de aglomerat este. Daca ai noroc de un moment mai liber si un instructor care sa stea doar cu Andrei eu cred ca distractia este garantata. 🙂
In mod cert vom merge intr-o seara, dupa munca mea, cu speranta ca atunci va fi mai liber (decat in weekend)…
Sa vedem cand, caci imi trebuie curaj sa ma aventurez in acest “minunat” trafic..si ca sa ajung pana la ei de la noi..ehehe..am sanse sa imbatranesc in trafic:))
Ma bucur ca ti-a placut articolul meu, Raluca! Multumesc pentru mentionare 🙂
Cu mare drag! 🙂