Carti si materiale pentru cei mici, de la targul Gaudeamus
Sambata dimineata am fost la targul Gaudeamus, pe care il asteptam cu interes, pentru ca imi doream sa regasesc la un loc oferta mai multor edituri pe care le indragesc. Am avut un buget stabilit dinainte, altfel as fi riscat sa cheltuiesc mult, avand in vedere cat de multe lucruri interesante am descoperit acolo.
Iata pe scurt ce am cumparat pentru Bogdan, dar si cateva carti interesante pe care le-am gasit acolo si pe care le-am trecut pe lista de cumparaturi urmatoare.
Editura Girasol
Prima oprire a fost la editura Girasol, care avea reduceri la multe dintre carti. Eu am cautat mai ales carti cu vehicule si animale, iar oferta lor s-a potrivit bine, asa ca am plecat de la standul lor cu trei carti.
Primele mele 100 de cuvinte in engleza despre animale – Nu planuiesc sa o folosesc pentru invatarea limbii engleze, ci pentru a invata denumirile animalelor. Mi-a placut pentru ca are imagini realiste ale animalelor. Prefer imaginile conforme cu realitatea, pentru ca mi se pare important ca Bogdan sa cunoasca animalele asa cum arata ele, nu prin intermediul unor desene stilizate, asa cum se regasesc in alte carti.
Viata in gradina zoologica – Este o carte care m-a atras prin formatul ei. Arata ca un penar de dimensiuni mari, adica are un fermoar care se deschide si inauntru se gasesc filele cartii, care descrie cu multe imagini viata dintr-o gradina zoological, mai exact fiecare din animalele de acolo.Animale din padure – Cartea are imagini cu animalele din padure, completate cu detalii despre acestea. De asemenea in lateral are butoane cu sunete care reproduce sunetele scoase de animalele respective. Noi am inceput deja sa o folosim si Bogdan a fost incantat de partea cu sunete, asa ca este interest sa ii povestesc despre animalele din carte.
Standul Tribeka
O descoperire interesanta a fost standul Tribeka, de unde am cumparat materiale pentru activitatile noastre creative. Aveau multe lucruri pe care le folosim des, dar am gasit si cateva noutati care mi-au dat idei pentru noi activitati. Am luat doar cateva seturi, dar probabil voi mai comanda de pe site-ul lor, pentru ca mi s-a parut ca au preturi bune si o oferta destul de variata.
Iata cateva idei de accesorii pe care noi le folosim, poate va inspira si pe voi:
- betisoare de lemn colorate
- pom poms
- betisoare de lemn rostogol
- fructe autoadezive din pasla (au si alte modele)
- betisoare de lem pentru construit
Editura Gama
La standul editurii Gama am stat cel mai mult, pentru ca este una dintre editurile mele preferate, iar cartile din colectia Montessori m-au cucerit inca de la primele aparitii. Tocmai primisem o comanda online de la ei, asa ca nu imi propusesem sa mai cumpar nimic la targ, care nu m-am putut abtine sa nu mai iau totusi ceva.
Gentuta de Craciun este un set cu activitati de Craciun pentru cei mici. Nu am apucat sa o studiez pe indelete acasa, dar mi se pare ideala pentru activitatile pe care le vom face in perioada de dinaintea sarbatorilor.
Cardurile Montessori sunt reunite intr-o colectie cu mai multe teme. Pentru copii mai mici exista colectia de aici, din care am cumparat si noi, iar pentru cei mai mari a fost lansat recent colectia de carduri cu lectii Montessori, foarte frumos realizate si pline de informatii interesante.
Noi am luat cardurile de asocieri cu animale si cele de vocabular cu ustensile si unelte.
Alte standuri
Mi-au mai atras atentia cateva standuri, mai ales datorita articolului scris de Laura, pe care l-am folosit ca un ghid prin multitudinea de standuri de la targ. Gasiti pe blogul ei multe detalii despre oferta editurilor prezente la targ. Dintre standurile mentionate de ea in articol mi-au atras si mie atentia Didactica Publishing House si editura Fisher, iar in plus am descoperit standul editurii Diana, care are multe material didactice interesante.
De cumparat am mai luat doar un set de cuburi colorate si un set de carduri cu fructe si legume, dar am ramas in gand cu o lista pentru cumparaturile urmatoare.
Lista noastra pentru perioada urmatoare arata cam asa:
1. setul Descoper literele de la editura Gama, care arata absolut minunat si pe care sper sa il putem cumpara curand. Se poate folosi mult timp, de la copii mici pana la varsta scolara, iar materialele sunt foarte atent realizate si bine gandite, in conformitate cu principiile Montessori, pentru a-i sustine pe cei mici sa descopere singuri literele.
2. carti de la editura Usborne, mai ales cele cu tematica de Craciun. Am ajuns tarziu la standul Maya’s Amazing Bookland, cand deja eram pe fuga, asa ca nu am apucat sa ma uit la cartile pe care mi le doream. Partea buna este ca le pot comanda de pe pagina de Facebook, asa ca mai am ceva timp pana de sarbatori.3. o carte cu corpul omenesc, adecvata pentru un copil mic. Recunosc ca am cautat in tot targul asa ceva si nu am gasit. Am vazut fie carti cu desene prost realizate, fie atlase mult prea complicate pentru un copil mic, in rest nimic altceva. Daca aveti o recomandare de astfel de carte v-as fi recunoscatoare, mi-as dori mult sa o folosim in activitatile noastre.
Sper ca lista noastra de carti si materiale sa va inspire pentru momentele de lectura si joaca alaturi de copil, eu sunt tare bucuroasa ca ne-am completat colectia de carti si carduri, abia astept sa le folosim pe toate.
Raluca, apropos de carte cu corpul omenesc, n-ar merge asta de la Usborne: http://www.usborne.com/catalogue/catalogue.aspx?id=1356?
Da, arata interesant! Poate am noroc sa o gasesc la un targ sa o pot si rasfoi, sa vad exact cum sunt prezentate informatiile. Multumesc mult pentru recomandare!
De la standul Maya’s Amazing Bookland am luat o carte f buna cu corpul omenesc.Si care are inagini ascunse.Adica este desenat corpul,apoi ridici deaenul si vezi muschii sub piele..ridici muschii si vezi oasele etc….mie mi s-a parut cea mai buna.
Iar de la editura Prut am gasit un puzzle covor marime naturala cu doua fete tot despre corpul uman.eu i l-am construit si i l-am lasat ca si covoras pe jos ca sa il. vada tot timpul si sa ii ramana clar imaginea.Cei de la editura prut mai au din seria puzzle urias gen covor 2 tipuri:litere si cifre.Sunt superbe si f bine facute
Cred ca este chiar cartea Usborne de care scria si Adriana mai sus, chiar m-ati facut curioasa!
Suna interesant puzzle-ul covor, l-am cautat acum pe site-ul editurii si nu am gasit deja variantele cu litere si cifre (http://www.prut.ro/70-puzzle-didactic). Poate este un model mai nou si inca nu l-au pus pe site. Oricum voi mai urmari site-ul lor si sper sa il gasesc, imi place ideea de a fi mereu la indemana.
Multumesc mult pentru recomandari!
Recunosc ca am fost o mare egoista si la Gaudeamus m-a interesat numai si numai persoana mea si am cumparat carti doar pentru oameni mari. (sau ma rog, asa cred eu ca sunt, om mare). Mai am un pic pana ajungem la stadiul in care voi cumpara si din librarii mai mult pentru Ioana decat pentru mine 🙂
Sa stii ca te admir ca ai facut asta, eu regret ca nu am apucat sa ma uit si la carti pentru mine. Din pacate eu am deja vreo 3 carti in asteptare, pe care sper sa le citesc curand, asa ca lipsa timpului este o problema in plus.
Dar incerc sa imi impun sa fiu si “egoista” uneori (in sensul bun), ca mi-ar prinde bine! 🙂
Eu ma gasit doua super-carti pentru copii si pentru parintii lor :), “Ce sa faci sa scapi de griji” si “Ce sa faci cand…nu-i corect”, doua ghiduri (pentru combaterea anxietatii si a invidiei! la varstele mici) sub forma de poveste, cu desene pentru copii, in limba romana (dar editate de Asociatia psihologilor americani).
Iar pitica, care a vrut si ea sa mearga, pentru ca a discutat cu ei doamna de la gradi, despre carti si targul de carti, (mi s-a parut o initiativa minunata, ca de altfel multe alte chestii educative si mai putin sablonarde, ale doamnelor de la Puiutul Pufos) a purtat mandra toata ziua dupa a, “La culcare, Veronica”, o poveste taaaare draguta, si ilustrata pe foaie lucioasa, pentru copilasii mai mici,pe care sa le-o citeasca parintii inainte de culcare (vreo 2-3 zile, ca nu-i mai lunga!)
Imi place ideea ghidurilor, mi-am notat titlurile si o sa le rasfoiesc si eu cand trec pe la standurile editurii Trei. Multumesc de inspiratie! 🙂