Acum trei saptamani am fost la intalnirea La Ceai cu Mamici, iar de atunci tot imi doresc sa povestesc cum a fost acolo.
In primul rand mi-a placut mult discutia cu Adriana despre minicalatoriile in trei, dar despre asta am scris pe larg aici, unde am inclus principalele sfaturi primite atunci. Dar pe langa discutia cu mamicile, au mai fost si alte lucruri frumoase care s-au intamplat la Elefantelul Curios in acea dimineata.
In primul rand mi-a placut atmosfera, organizatoarele sunt persoane vesele si mi-a placut sa le cunosc. Mamicile care au participat au fost vesele si dornice sa afle lucruri noi, mi s-a parut o comunitate in care orice mama se poate simti comfortabil.
In timp ce noi mamicile discutam la mansarda, multi tatici stateau la parter cu bebelusii si participau la un curs de la care se pare ca au avut multe de invatat. Dupa intalnirea de sambata in dimineata urmatoare eram in sufragerie, ma jucam cu Bebe si deodata a aparut Tati, care dormise cu ceva ore mai mult decat noi. Iar discutia avuta atunci mi-a dovedit ca cursul chiar a fost util.
Tati: – Raluca, trebuie sa stimulam senzorial bebelusul. (asta spusa direct, fara “Buna dimineata”, de parca toata noaptea la asta se gandise 🙂 )
Eu: – Cum adica? (desi stiam despre stimularea senzoriala, citisem multe despre subiect, eram mai mult surprinsa sa il aud pe el vorbind despre asta)
Tati: – Adica sa facem diferite chestii cu el, sa isi dezvolte inteligenta, am invatat ieri la curs. Sa auda, sa simta, sa vada lucruri noi, ca sa invete din ele. Trebuie sa facem asta macar o ora in fiecare zi, asa este recomandat.
Eu: – Bine, asa facem. Ma documentez mai bine si ne apucam de asta.
Tati: – Da, si daca nu te descurci imi spui mie si ma ocup, ca am invatat ieri la curs cum se face.


M-a uimit conversatia, pentru ca de obicei eu sunt cea care vine cu idei de felul acesta in familia noastra, dupa ce citesc diferite lucruri utile. Dar iata ca un curs bine facut l-a schimbat pe Tati si acum vrea sa se implice. Iar schimbarile se vad, acum merge cu Bebe sa atinga fiecare lucru, sa descopere locuri noi, sa simta orice ii atrage privirea.
Deci nu pot decat sa ii multumesc Lidiei de la Cursuri Bebelusi pentru ce a reusit sa faca in doar o ora, Ca sa aflati mai multe cel mai bine intrati pe pagina ei sa vedeti cu ce se ocupa.

Ce mi-a mai placut la intalnire:
– Am putut cumpara cartea “Diversificarea, o joaca pentru mame si copii”, sper sa reusesc sa scriu o postare despre ea, pentru ca mi se pare o initiativa buna. Mai multe puteti afla aici, este o carte micuta, dar bine structurata.

– Am descoperit locatia Elefantelul Curios, este un loc vesel de joaca, unde se fac tot felul de activitati.

– Ma bucur ca am cunoscut-o pe Camelia Stan, cea care a facut fotografii in timpul intalnirii si care a realizat niste magneti tare frumosi cu pozele noastre, facuti acolo pe loc, pe care i-am cumparat cu drag.

Daca vreti sa participati si voi la intalnirile La Ceai cu Mamici le puteti urmari activitatea pe pagina lor de Facebook, aici, noua ne plac mult si vreau sa mai particip si la alte evenimente organizate de mamicile de acolo. Poate chiar in trei, pentru ca ne-a placut asta prima data.

 

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: