Similar Posts

8 Comments

 1. Extraordinare articolele. Nu am mai citit de mult ceva cu atata placere. Abia asteptam episodul 3 si poate mai faci un sezon :))

  1. M-am bucurat tare mult citind ce ai scris! 🙂 Multumesc mult, sper ca feedback-ul pozitiv sa il incurajeze pe Adrian sa mai scrie!

 2. Foarte detaliat, multumim de informatii. Cifrele seci sunt si pe nombeo.com dar impresiile personale fac diferentza .

  O remarca . In conditiile date, nu e si la californieni ca o mama sa ramana acasa cativa ani si sa mai is 2 3 copii in ingrijire ? Se practica in franta, aici sunt si cursuri, autorizari , si au voie maxim 5 copii. Altfel stiu 2 olandeze ce lucrau program redus alternativ si pe rand ramanea una cu copiii. .

  1. Am vazut ca exista centre de tip “daycare” in care o bona are grija de mai multi copii in casa ei. Majoritatea nu mi-au placut, pentru ca mi se pare ca ofereau doar supraveghere si cam atat. Iar pentru copii de peste 4 ani nu sunt deloc o alternativa potrivita, pentru ca nu ofera o componenta educativa de care copiii au nevoie inainte de a merge la scoala (care aici incepe la 4 ani).

 3. Foarte bine documentat articolul. M-am bucurat sa il citesc si sa descopar in el informatii utile. Noi suntem o familie cu 2 IT-isti si ne-am pus deseori intrebarea daca gresim sau nu alegand sa nu plecam (inca) din tara. Asa ca mie una imi e utila orice analiza a vietii de familie, dincolo de ocean. Astept cu mare interes si partea a 3a, pare sa comaseze subiectele care ma intereseaza cel mai mult 😀

  1. Este foarte fain ca sunteti amandoi IT-isti, pentru ca daca va mutati intr-o zona foarte centrata pe industria asta (cum este Silicon Valley) o sa aveti amandoi parte de oportunitati bune in cariera.
   Adrian a primit mai multe oferte din Europa inainte de a pleca in SUA si le-am refuzat din cauza ca ni se pareau costurile prea mari comparativ cu salariul. Si noi ne-am documentat mult inainte de a lua o decizie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *