Am decsoperit la inceput de an pe pinterest tot felul de noi provocari menite sa ne determine sa investim mai mult timp si interes in anumite aspecte ale vietii noastre. Pentru ca sunt o mare fana a calatoritului, dar anul acesta nu cred ca vom reusi sa plecam prea mult in concedii, am decis sa lansez o provocare pentru noi, prin care sa redescoperim orasul in care locuim.
Principiul este simplu: vreau sa descopar in fiecare saptamana cate un loc din Bucuresti, chiar daca nu este neaparat un loc nou, dar este unul pe care nu l-am mai vizitat de mult timp. As vrea sa adun pe lista 48 de obiective, cu speranta ca voi avea timp sa le vad pe toate. Ideal ar fi sa descopar cate un loc pe saptamana.
Ce spuneti, va place provocarea? Daca da, poate va inspira si pe voi sa faceti o lista si sa incepeti anul acesta sa redescoperiti orasul in care locuiti. Sunt multe locuri frumoase pe care suntem prea grabiti sa le observam, asa ca provocarea aceasta este tocmai buna pentru a ne face timp pentru descoperiri noi.
Iata lista mea, inca mai am vreo 11 obiective de adaugat, deci daca aveti propuneti pentru oricare dintre categorii m-as bucura sa imi dati idei. As vrea sa apuc sa scriu regulat despre locurile pe care le voi vizita, sa va port si pe voi alaturi de mine prin Bucurestiul vazut putin altfel.
Muzee (aici vreau sa il iau si pe Bogdan, chiar daca este mic si nu intelege inca ce viziteaza, dar cred ca ii va placea sa descopere lucruri noi)
1. Muzeul Antipa
2. Muzeul National de Geologie
3. Muzeul Taranului Roman
4. Muzeul National de Arta
5. Muzeul Hartilor
6. Muzeul Satului
7. Muzeul Militar National
8. Muzeul Theodor Pallady
9. Muzeul George Enescu
10. Muzeul National de Istorie
11. Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida

Lacasuri de cult
12. Manastirea Radu Voda
13. Manastirea Stavropoleos
14. Schitul Darvari
15. Manastirea Pasarea
16. Manastirea Antim
17. Manastirea Cernica
Locuri aparte18. Foisorul de Foc

19. Observatorul Astronomic

20. Palatul Mogosoaia
21. Gradina Botanica
22. Castelul lui Vlad Tepes
23. Ferma Cocosul Rosu
24. Palatul Ghica
25. Hanul cu Tei
26. Palatul Cotroceni
27. Casa Oamenilor de Stiinta

Parcuri (care imi plac mult, dar pe care le vizitez mult prea rar)
28. Parcul Circului
29. Parcul Bordei
30. Parcul Gradina Icoanei
31. Parcul Tineretului

Localuri deosebite (de mers in doi in micile noastre evadari sau chiar in trei daca Bogdan ne va insoti prin oras)
32. Terasa Accuarela
33. Camera din fata
34. Seneca Anticafe
35. Journey Pub
36. Gradina Verona
37. Ceai la Cotroceni

 

3 thoughts on “City Challenge 2015 – cum planuim sa redescoperim orasul

 • 24/01/2015 at 12:02 pm
  Permalink

  o lista pe care mi-o voi copia sa-mi foloseasca de orientare pentru cazrile când ma voi afla prin Bucuresti… Of, acum m-as urca în avion! 🙂

  Un weekend minunat sa aveti !

  Reply
 • 27/01/2015 at 10:12 am
  Permalink

  De cand vreau sa ajung la Antipa si n-am ajuns! POate in weekend, daca reuseste Bogdan sa plece din New York si sa ajunga acasa, o luam pe Ana de manuta si mergem la muzeu. Mersi ca mi-ai amintit!

  Journey Pub si Gradina Verona se preteaza foarte bine la o vizita in trei. Pentru locuri deosebite-n doi, daca n-ati fost deja, as trece si Infinitea (in zona Cotroceni – https://www.facebook.com/tea.house.infinitea?fref=ts, nu e child friendly).

  Reply
  • 03/02/2015 at 9:12 am
   Permalink

   Multumesc mult pentru recomandare, Adriana, am adaugat si Infinitea pe lista noastra.
   Sper ca ati apucat intre timp sa mergeti la Antipa. Eu primesc regulat newsletter-ul lor si am vazut acolo ca au tot felul de ateliere interesante pentru copii, cred ca ai gasi ceva tentant pentru Ana. Eu astept sa creasca Bogdan sa poata merge si el acolo sa participe la ateliere. 🙂

   Reply

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: