Timpul trece parcă tot mai repede şi iată că am ajuns la ecografia de 27 de săptămâni, pe care o aşteptam cu nerăbdare ca să îl mai văd pe bebe şi să aflu ce face. Aşa că ecografia a fost un moment emoţionant pe măsură ce doctoriţa îi măsura fiecare parte a corpului şi vedeam cât de mult a crescut faţă de precedenta ecografie.
Se pare că bebe este mai mare decât vârsta gestaţională, aşa că termenul naşterii a fost devansat puţin, dar totul depinde de cum va creşte în continuare. Din păcate ecografia a venit cu două veşti mai puţin bune. Pe placentă au apărut mici depozite de fibrină, pe care doctoriţa le-a legat de valorile obţinute la analizele de sânge pentru trombocite, valori sub standarde. Din cauza acestor probleme cu sângele creierul lui bebe nu primeşte sânge din placentă aşa cum ar trebui şi asta poate provoca probleme. Din acest motiv am primit un tratament cu Aspenter de 75 mg în fiecare zi, ca sângele să ajungă mai uşor peste tot. Am citit prospectul medicamentului şi deşi acolo scrie că nu este recomandat în ultimul trimestru de sarcină am încredere în doctoriţa mea şi îl voi lua aşa cum mi-a recomandat, mai ales că am citit că sunt destule femei însărcinate care au urmat acest tratament.
Altă veste mai puţin bună a fost că bebe are cordonul ombilical în jurul gâtului, dar din fericire acesta este destul de larg şi sper ca în timp să trecem peste problema asta. Acest mod de poziţionare a cordonului mi s-a spus că nu este foarte periculoasă cât timp bebe este în burtică, dar trebuie evitate pe cât posibil contracţiile prea multe, o problemă cu care mî confrunt uneori. Problemele apar în travaliu dacă se doreşte o naştere naturală, dar în timp se poate ca bebe să scape de cordonul din jurul gâtului şi totul să decurgă normal. Bebe stă deja cu capul în jos, dar din ce am aflat de la doctoriţă el îşi va mai modifica poziţia până la termen, deci lucrurile se mai pot schimba.
Am fost destul de tristă după ecografie, pentru că mi-aş fi dorit să fie totul perfect, dar sper ca după tratament să se observe îmbunătăţiri şi mai ales bebe să fie sănătos şi să crească voinicel. Mă bucur măcar că am o doctoriţă care îmi inspiră multă încredere şi care îmi dă mereu răspunsuri clare la întrebări pentru ca să pot trece mai uşor peste problemele care apar. Cred că este bine să îmi păstrez în fiecare moment optimismul pentru că sunt sigură că bebe simte starea mea şi îmi doresc ca el să simtă doar multă iubire şi ocrotire din partea mea.
La această ecografie făcută pe 16 iulie bebe avea deja 1468 grame, o valoare mare pentru săptămâna gestaţională.

Tagged on:

2 thoughts on “Ecografia de 27 săptămâni

 • 18/02/2015 at 4:19 pm
  Permalink

  Buna Raluca, pana in ce saptamana ai luat Aspenter?

  Multumesc,
  G.

  Reply
  • 23/02/2015 at 12:58 pm
   Permalink

   Buna! Am luat Aspenter pana cu cateva zile inainte de nastere, adica pana pe la 39 de saptamani.
   Dar doar la recomandarea doctorului. Sanatate multa!

   Reply

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: