La mare cu bebelusul – Pregatiri
Tocmai am fost intr-un scurt concediu la mare, primul impreuna cu bebe, iar la intoarcere am venit incarcati cu energie si dornici noi calatorii in trei. Pentru ca multe mamici se pregatesc de plecarea la mare voi scrie aici cateva informatii utile pentru a va pregati de concediul la mare.
Iata ce am inclus noi in bagaj, pentru o plecare de 3 zile, dar lista se aplica si pentru concedii mai lungi, cu mici modificari. Am structurat lucrurile in cinci categorii ca sa fie mai simplu de urmarit, iar la fiecare am adaugat lista cu liniute, lucrurile scrise mai gros au fost in bagajul nostru, pe celelalte nu le-am luat din diferite motive. Sper sa fie cat mai completa lista si sa va fie de folos.
1. Haine
Am luat mai multe seturi de haine pentru fiecare zi, pentru ca Bebe se murdareste repede cu mancare si transpira mult. Am luat body-uri cu maneca scurta, pantaloni lungi, o pereche de pantaloni lungi subtiri, un set cu tricou si pantaloni scurti si pijama. De asemenea am luat sosetute, o pereche de pantofiori si doua palariute de soare.
Cele mai utile lucruri sunt cele care protejeaza de soare. Uneori pantalonasii lungi si subtiri sunt uneori mai folositori decat cei scurti, pentru ca feresc piciorusele de soarele puternic. Palariutele sunt esentiale, pentru ca insolatiile sunt un pericol real la mare.
Noi nu am luat costum de baie pentru bebe, pentru ca era inca destul de racoare ca sa stea mult in apa. Dar pentru plecarile la mare am descoperit niste scutece pentru inot dragute, pe care le puteti gasi aici.
– body-uri cu maneca scurta
– pantaloni scurti
– pantaloni lungi subtiri
– set de tricou cu pantaloni scurti
– sosete
– pantofi
– palarie de soare
– scutece de baie
2. Lucruri utile
Pe lista de bagaje aveam mai multe lucruri, pe care insa le-am putut exclude pentru ca am ales un hotel de 4 stele care ne-a pus la dispozitie aceste lucruri si ne-a usurat munca.
In camera de hotel am avut un patut pentru bebe, dar chiar daca cei de la hotel nu ar fi avut asa ceva nu am fi carat patutul de voiaj, pentru ca bebe poate dormi cu noi in pat. De asemenea hotelul ne oferea asternuturi si prosoape curate, schimbate zilnic, deci nu am mai carat nimic de acest fel. La plaja luam un prosop din camera si il foloseam ca sa il stergem pe bebe, am luat doar un prosop mare pe care sa il intindem pe nisip si sa stam pe el.
Am luat cu noi o paturica subtire care ne-a fost utila seara cand statea cu Bebe afara si era putin racoare. In bagaj am strecurat mai multe jucarii ca sa alungam plictiseala. Jucariile de plastic sunt mai utile pentru ca se pot spala usor, dar am luat de asemenea jucarii textile care ii plac. Am mai luat doua suzete si un clips, pe care le-am folosit doar la somn.
Un lucru util pentru calatorie a fost protectia antitranspiratie pentru scaunul de masina, pe care am cumparat-o de aici si care reduce discomfortul din timpul mersului prin caldura.
– patut de voiaj
– asternuturi pentru bebe
– prosoape pentru bebe
– prosop de plaja
– paturica subtire
– jucarii
– suzete + clips
– protectie antitranspiratie pentru scaunul de masina
3. Pentru plimbare
Ca sa ne fie usor la plimbarile cu bebe am luat cu noi caruciorul si port bebe-ul, ca sa avem ambele variante. Pe plaja am mers doar cu manduca, bebe s-a simtit bine si a dormit uneori. La plimbarile mai lungi si atunci cand am mers la delfinariu am folosit caruciorul, pentru ca bebe vroia mai multa libertate, iar in port bebe transpira mai mult, iar pe mine m-ar fi durut spatele.
Daca am fi stat mai multe zile si am fi avut bagajul mai mare, probabil nu am fi avut loc sa luam caruciorul, dar cu siguranta ne-am fi descurcat doar cu port bebe-ul pe perioada concediului.
Pentru carucior am luat copertina de ploaie, pentru ca erau anuntate momente cu vreme mai rea, dar am avut noroc doar de vreme buna.
– carucior (noi am luat, dar ne descurcam si fara)
– port bebe (manduca)
– copertina de ploaie (noi am luat, dar ne descurcam si fara)
4. Mancare
De cand am inceput diversificarea m-a preocupat mult modul in care ne vom descurca cu mancarea atunci cand vom fi plecati. Apoi treptat m-am relaxat si mi-am dat seama ca putem folosi borcanase cu mancare gata facuta si ne va fi usor, iar Bebe va fi bucuros de gusturile noi.
Am luat cu noi 7 borcanase cu mancare: doua cu legume + pui pentru mesele de pranz (de la Nestle), trei cu fructe si cereale pentru micul dejun (de la Hipp) si doua cu banane pentru seara (de la Hipp) si toate au fost folositoare. Daca am fi mers mai multe zile am fi luat tot atatea borcanase, iar restul le-am fi cumparat de la mare, in Constanta se gasesc usor si ar fi fost inutil sa caram prea multe.
Pentru mese am mai luat trei lingurite si o bavetica de voiaj, pe care am cumparat-o pentru calatorii si este utila, pentru ca se poate spala dupa fiecare masa. Am cumparat bavetica de aici, doar ca alta culoare. Am luat cu noi doua biberoane pentru apa. De asemenea am luat o apa pentru bebelusi de la Hipp, dar puteam sa o inlocuim cu o apa plata obisnuita.
– borcanase cu mancare (Hipp, Nestle)
– lingurite
– bavetica de voiaj
– biberoane pentru apa
– apa pentru bebelusi Hipp
5. Scutece
Pentru schimbat am luat doua aleze, pe una o foloseam in masina si pe cealalta o luam cu noi peste tot ca sa o putem folosi oricand. Am mai luat scutece, cam prea multe pentru cate ne-au trebuit de fapt, servetele umede si crema Bepanthene pentru a evita iritatiile.
– scutece
– aleze
– servetele umede
– crema Bepanthene impotriva iritatiilor
Un sfat util
Pentru noi a fost mai usor sa calatorim noaptea, ca sa ne potrivim pe programul de somn al lui Bebe, iar el sa doarma tot drumul. Am plecat din Bucuresti la ora 21:30 si pe drum am putut merge fara opriri pentru ca Bebe a dormit mereu. La intoarcere am plecat la fel din Constanta si am avut drumuri linistite. Calatoritul pe timp de noapte a fost util si pentru ca am evitat caldura mare care aduce un discomfort suplimentar.
Daca va pregatiti de un concediu la mare cu bebelusul va doresc sa aveti o vacanta frumoasa, cu vreme calda si momente dragi in familie.
Mancare la borcanas? E totusi copilul tau…si mancarea din acele borcanase nu e deloc ok.
Nu am folosit mancare la borcanas decat in concediu pentru ca nu aveam oricum unde sa gatesc. Am mai folosit borcanase ocazional cand eram plecati de acasa si bebe vroia neaparat ceva de mancare.
Eu nu consider mancarea la borcanas periculoasa, m-am consultat inclusiv cu pediatra. Intr-adevar nu trebuie ca dieta bebelusului sa se bazeze pe ele, dar ocazional sunt o solutie si nu exista nici un argument care sa arate ca ele ar dauna.
Buns plecam cu bebe la mare 9 luni. Vroiam sa intreb Bogdan era deja obisnuit cu bircanase sau le a acceptat fara pb? Eu i am luat de doua ori dar nu le a mancat la fel ca si pireurile mele). Eu ma gandeam sa iau steamerul si blenderul vertical si cateva legume cumparate de mine si in cele cinci zile sa ii fac in camera cate un pireu.
Buna! Bogdan mai incercase borcanasele doar de cateva ori, tot in “deplasari”. Este buna si varianta cu legumele si aparatele aduse de tine, daca crezi ca v-ar fi mai util asa! Eu ma feresc sa car prea multe lucruri cu noi, mai ales ca atunci cand era Bogdan mic oricum mi se parea ca eram invadati de bagaje. 🙂
Buna, am un bebelus de 5 luni si vrem sa facem prima plimbarica la mare, cu el. Imi poti dpune la ce hotel ati fost cazati in Constanta? Multumesc mult! 🙂