Impulsionata de postarile Danei si Anei Maria am inscris un proiect in campania lansata de Philips si sper sa am sustinerea mamicilor care vor sa schimbe ceva in maternitatile din tara noastra.
Eu am avut norocul sa nasc la privat, unde am putut alapta oricand am vrut, intr-un pat comod, in intimitatea salonului meu. Dificultati au fost, dureri de sani, nedumeririle de incepatoare, dar am trecut mai usor peste ele, pentru ca am avut conditii bune de a alapta si sustinerea personalului.
Lucrurile stau diferit in multe maternitati de stat, unde mamele vin la program sa alapteze, pe scaune incomode, in acelasi timp cu multe alte mame, inconjurate de asistente care nu le dau nici un sfat si nici nu le incurajeaza atunci cand trec prin dificultati de alaptare.
Din acest motiv am inscris acest proiect, ca sa putem schimba ceva. Initiativa mea se refera la realizarea unor camere pentru alaptare in maternitatile unde nu se practica sistemul rooming-in, un loc cu fotolii comode, cu perne de alaptat, cu o mica biblioteca plina cu carti pe aceasta tema si cu scurte filmulete informative despre alaptare care sa le ofere mamelor informatiile necesare pentru a continua alaptarea.
Multe mame au renuntat la alaptare din cauza ca nu au fost sustinute, iar felul in care este abordata tema inca din maternitate poate face diferenta.

Cum se face votarea?
Daca va place initiativa mea va rog sa ma votati aici – Spatii pentru alaptare in maternitati, trebuie doar sa dati click pe link si apoi sa apasati pe butonul Voteaza. Este simplu, fara sa va faceti un cont, deci daca vreti sa ma sustineti m-as bucura mult.
De asemenea daca aveti idei frumoase despre sarcina si primele etape din viata copiilor le puteti inscrie acolo. Mi-as dori sa vad multe initiative de mamici acolo. Castigatorii campaniei vor obtine finantare pentru a implementa proiectul si sa aduca o schimbare in mai bine.

http://www.ideideviitor.philips.ro/idea/spatii-pentru-alaptare-in-maternitati

 

4 thoughts on “Un vot pentru a sustine alaptarea in maternitatile de stat

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: