Similar Posts

4 Comments

  1. :)) dragut articolul tau! L-am citit si m-am intors cu 25 de ani in urma, cand am nascut-o pe prima mea fiica. Peste un an si opt luni aveam sa aduc pe lume pe cea de a doua fiica… Dupa prima nastere mi-am dorit sa nu mai Ajung niciodata in situatie :-))) dar cum altfel sa faci, daca doresti mai multi copii 🙂
    Eu am nascut foarte greu, de ambele dati, insa in blocul in care locuiam proaspat mutati, eram toti tineri si cam toate vecinele au avut copii in aceeasi perioada, junatate au nascut fara sa apuce sa isi dea seama ce se intampla,,jumatate au avut travaliu lung si dureri incredibile! Si aceasta este tema pe care doresc sa o abordez: nu toate sarcinile seamana una cu alta (ma refer la aceeasi mama) si nu toate nasterile sunt grele. Eu am avut de doua ori travaliu de peste 10 ore, cu contractii puternice si dureroase, insa dilatare in viteza melcului! Tja… fiecare cum are noroc! Dupa nastere totul a decurs normal in cazul meu, insa am avut vecine la care placenta nu s-a desprins si au suferit si un chiuretaj dupa toate cele indurate.
    Apoi daca ma refer la perioada de sarcina… in fiecare luna m-am ingrasat cate un kilogram, doua, in primele luni, iar spre final inca si mai mult am luat in greutate, asa incat de la 56kg avute initial, am ajuns la 72kg la internarea in maternitate 🙂 Zau asa… si tot de ambele dati, pana cand bebelusii au implinit 6 luni , datorita alaptatului si stressului de proaspata mamica, mi-am revenit la greutatea initiala, fara sa fi facut ceva special, jur! Asa a fost organismul meu. Si nici vergeturi nu am pe nicaieri 🙂 Am fost fericita sa onstat ca sarcinile nu au modificat forma corpului meu, doar bazinul a devenit ceva mai lat. De altfel, greutatea mi-am mentinut-o fara sa tin cont ce mananc, pana de curand… Acum sunt in pre-menopauza si m-am ingrasat 5-7 kg in ultimii doi ani! Am renuntat aproape de tot la dulciuri, sunt atenta la ce aport de calorii are fiecare produs alimentar, ma abtin de la multe si totusi nu mai pot sa revin la greutatea mea de o viata… Sunt transformari hormonale, schimbari majore de metabolism si nu avem cum sa le evitam. Repet, fiecate femeie e altfel, corpul fiecareia se adapteaza in mod propriu transformarilor legate de sarcina si varsta. Este bine sa fim informate, si eu am vrut sa stiu tot timpul ceea ce se intampla cu mine si am fost pregatita psihic si moral. Sunt o fire optimista si echilibrata.
    Doresc tuturor mamelor si viitoarelor mame sanatate si clipe fericite! A fi mama este cel mai frumos pe lume! Doar dand nasere unui copil poti spune ca o viata implinita.
    te pup Raluca draga. Fiecare etapa din viata copilului este frumoasa, fiecare presupune greutati dar mai ales bucurii si satisfactii.
    Imbratisari si ganduri bune

    1. Ai dreptate cu sarcinile diferite, cred ca tine de corpul fiecarei femei si de cum se adapteaza la schimbarile care apar. Eu sper ca daca voi mai fi insarcinata sa am o sarcina asa cum a fost prima, care chiar daca a avut partile ei dificile, pana la urma a fost totul bine si mai ales bebe a fost sanatos. La nastere insa as mai schimba cateva aspecte. 🙂
      Eu te "invidiez" (in sensul bun) pentru ca ai revenit asa repede la forma de dinainte de sarcini. Nici eu nu pot sa ma plang, luasem 16 kg si acum mai am doar vreo 3 kg de dat jos ca sa fiu asa cum mi-as dori. dar parca tocmai astea 3 sunt imposibil de dat jos, mai ales ca sunt indragostita de dulciuri.
      Este uimitor ce mult ne afecteaza schimbarile hormonale, in sarcina, dupa nastere, la menopauza.. Inainte de sarcina nu constientizam importanta reglarilor hormonale ale corpului, acum sunt fascinata de asta. Noroc ca soacra mea este endocrinolog si imi poate explica totul despre hormoni, ca sa stiu cum "lucreaza" ei in interiorul nostru.
      Te imbratisez cu drag, sa ai o seara linistita!

  2. Mie mi s-a spus de nopti nedormite si imi imaginam ca, cateodata mai e cate o noapte nedormita, nicidecum ca toate noptile primelor luni vor fi nedormite :)) Si nu credeam ca o sa se trezeasca din 2 in 2 ore sa ceara alaptat.. iar de diversificare nu mai zic, credeam ca deschide gurita si gata. Si mai ziceau mamicile ca nu au timp de nimic cu bebe.. si nu pricepeam cum vine asta, ca deh, e bebe mic, papa, doarme si cam atat. Cand mi-am dat seama ca trebuie sa fiu cu el non stop…. Cam astea au fost socurile prin care am trecut. Cat despre nastere, eu am avut parte de o nastere ok, doar o ora si jumatate am avut dureri mari , in rest era asa :" a fost contractie sau mi s-a parut?" " :)) Asa ca e adevarat si ce a zis carmen, fiecare mama intampina dificultati diferite.

    1. Ai fost norocoasa cu nasterea usoara, dar se pare ca de noptile nedormite nici o mama nu scapa. Desi am mai intalnit mamici care imi povesteau ca bebelusii lor dorm de mici pana dimineata si mie mi se pare incredibil, pentru ca noi la un an inca avem nopti palpitante. 🙂
      Nici eu nu intelegeam cum nu au mamele timp de nimic. Cand prietena mea cea mai buna a fost in concediu de maternitate nu prea imi raspundea la telefon si imi spunea ca nu a avut timp toata ziua sa ma sune, iar eu ma cam necajeam si recunosc ca nu o intelegeam. Dar acum stiu asa bine cum este.. si s-a intors roata in anul cat am stat acasa si abia daca apucam sa o sun dupa ce ea insista cu telefoane si mesaje. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *