Similar Posts

2 Comments

  1. Oana Moraru spune că acest stil nu este cel mai indicat. Ea consideră că, dacă cel mic știe că ești acolo, nu se va desprinde de tine, ci va încerca să se refugieze la tine.
    când eu am încercat să procedez astfel, frau mi-a zis că după ce plânge că am plecat, copilul se liniștește în 3 minute, nu mai mult și se duce la jucării. ba mai mult, pe mulți dintre ei i-a prins chiar că jucau un fel de teatru pentru că le simțiseră pe mame disperate de despărțirea de ei și nu voiau să le arate că ei sunt chiar nepăsători.
    după cum zice Oana, copiii sunt ca niște detectoare de prețuri – știu exact ce ai în tine și pe ce buton să apese.

  2. Pentru acomodare treptata am optat și noi. Din păcate copilul nu s-a adaptat nici asa. Oricât încercam să-l integram în joculețe cu copiii, cu jucăriile de la grădinița, nu accepta deloc sa coopereze, voia numai în brate și îmi tot repeta sa mergem în parc. Cum plecam de acolo, era cu totul alt copil, vesel și jucăuș cum îl știm dintotdeauna. Am decis să-l retragem sa mai așteptăm pana își va dori sa socializeze cu copii de vârstă lui. Are doar doi ani, încă nu-l interesează socializarea. Îmi era foarte clar ca il afectează emoțional, chiar și cu noi alături, căci s-a îmbolnăvit foarte des în doua săptămâni, deși am fost doar 4 zile în total tocmai din cauza asta. E drept ca nici eu nu eram prea incantata de cum decurg lucrurile acolo. Pe de o parte educatoarea îmi zicea sa vparticip și eu cu copilul la activități, pe de alta parte ma acuza ca îl țin prea mult în brațe și ca asa nu se va acomoda, deși era evident ca el nu se simte bine în acel mediu cu toate eforturile mele de a-l introduce acolo. În plus, educatoarea nu era adepta ținutului în brate nici de către personalul grădiniței, era grijulie dar rece cu copiii, ii grăbea când aveau de făcut ceva în timp limitat, la masa la fel, încât chiar și eu ma simțeam prost, d-apoi copilul meu care are parte de toată libertatea acasă, cu puține limite stabilite de noi împreună. Nu am văzut comunicare sincera și deschisa între educator și copil. Ii tratează cu dragalasenie falsa ca pe niște robotei. Ma tem ca cam asta e sistemul în general, educatorii ajung sa activeze și în mod automat, poate din cauza unor reguli impuse și pentru ei, poate au ceva nemulțumiri la munca de munca, poate de oboseală, sau poate pur și simplu unii și-au greșit meseria. Cum sa găsesc eu o grădinița și o educatoare cu care sa rezonam, în tot acest sistem??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *