Meseria de mamica este plina de provocari si de multa miscare: ne plimbam ore intregi cu bebelusul, alergam dupa el prin toata casa, facem sute de genuflexiuni ca sa adunam lucrurile aruncate peste tot, ne intarim muschii bratelor cu zecile de miscari sus-jos ale bebelusului dornic sa stea ba in brate, ba pe jos. Dar cu toate astea faptul ca suntem asa ocupate ne tine departe de o forma de sport mai organizata, care sa ne ajute sa revenim la forma de dinainte de nastere si sa avem iarasi corpul acela armonios pe care ni-l dorim.
Inainte de sarcina faceam sport destul de des, imi placea sa merg la tae bo si la cycling, uneori chiar la kangoo jumps, dar dupa nastere sportul a disparut complet din preocuparile mele, din lipsa de timp si (trebuie sa recunosc) de chef. Tati propunea sa mergem inpreuna sa alergam, pentru ca este ceva usor, fara abonamente la sala sau alte complicatii. Dar dintotdeauna am avut o reticenta mare fata de alergare, adica nu pot sa alerg mult, imediat obosesc mai ceva ca dupa doua ore de aerobic.
Dar parca tocmai neputinta asta m-a ambitionat acum si as vrea sa schimb putin asta. Stiu ca nu voi ajunge maratonista vreodata, dar parca tare as fi mandra sa termin un cros alaturi de Tati, care participa la competitii de genul acesta inca din timpul in care eram doi tineri indragostiti. šŸ™‚
Asa ca in weekendul acesta amandoi trecem la nivelul urmator: el va participa la semimaraton pentru prima data, adica va trebui sa alerge mai mult de 20 km fata de cei 5 km pe care ii alerga normal la cros, iar eu voi participa la proba de alergare cu bebelusi, alaturi de Bebe care ma va incuraja din manduca, sa reusim sa terminam cursa cu bine.
Este o provocare adevarata pentru noi si un mod bun de a ne testa putin ambitia. Iar daca totul va fi bine vom fi pregatiti sa trecem la urmatoarea provocare, una mult mai interesanta, pe 25 octombrie, la o competitie la care va invit si pe voi sa participati, daca vreti sa va testati putin rezistenta la efort si perseverenta.
SkyRun este o competitie organizata deja pentru a doua oara anul acesta, care ne invita sa participam la o cursa inedita: o alergare pe scari in cea mai inalta cladire din oras si o fapta buna pentru ca toti banii platiti de participanti sunt donati. Competitia are loc in Sky Tower, o cladire cu 34 de etaje, iar participantii vor urcaĀ 680 de trepte, adica o ascensiune de 119 metri.
Pentru ca este o cursa in scopuri nobile, va invit sa cititi putin despre cauza pe care o veti sustine daca va inscrieti, o provocare in plus de a face ceva frumos pentru oamenii ingrijiti de fundatie.

Fundatia HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie de caritate, neguvernamentala, infiintata la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls. Scopul ei principal este introducerea si dezvoltarea serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.
Fiecare persoana care va participa la SKY RUN va contribui in mod direct la dotarea si functionarea centrului de ingrijiri paliative HOSPICE din Bucuresti pentru ca toate taxele de participare se duc exclusiv in aceasta directie. (sursa)

Ca sa vedeti ce importanta este participarea voastra, iata catevaĀ cifre interesante si ingrijoratoare despreĀ starea actuala din tara noastra.

  • Mai mult de 5,000 de oameni mor de cancer in fiecare an in Bucuresti?
  • In tara doar 5% din bolnavii de cancer beneficiaza de ingrijiri paliative?
  • Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Bucurestiul are nevoie de un numar de 230 de paturi dedicate ingrijirii paliative? (sursa)

 

Inscrierile se pot face pana pe 10 octombrie, deci este timpul sa intrati pe site daca vreti sa raspundeti provocarii. Eu imi doresc sa fiu acolo, chiar daca sigur nu voi putea alergaĀ asa mult, dar pentru mine un obiectiv bun anul acesta este doar sa ajung pana la finalul cursei si sa fac primul pas spre o viata maiĀ sanatoasa si cu mai mult sport. Iar la anul poate imi voi putea propune mai mult.
Ce spuneti, sunteti pregatiti pentru provocare? Ne vedemĀ pe 25 octombrie acolo?

articol scris in cadrul campaniei Blogal Initiative

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: