Similar Posts

6 Comments

 1. Sunt intrutotul de acord cu cele mentionate aici… Din doua rele, alegi pe cea mai putin rea!
  Sanatate si numai clipe vesele va doresc! ♡ pupici

 2. Eu nu cred ca doctorii nu stiu ca antibioticele nu aduc nici un ajutor in cazul infectiilor virale ci doar in cazul celor bacteriene…ci nu vor sa se complice, nu vor sa vina apoi parintele si sa zica: "uite, nu te-a dus capul sa ne dai antibiotic si avem complicatii". Asa ca in majoritatea cazurilor prescriu peventiv antibiotice… Nu vor sa fie responsabili de urmari…

  1. Corect, din pacate ei vor sa scape de responsabilitate si antibioticul este varianta "preferata" de tratament pentru orice. Unii recomanda antibiotic preventiv, ceea ce mi se pare dovada maxima de indiferenta si incompetenta.

 3. Mai adaug ceva: mai ales in cazul antibioticului perfuzabil, trebuie NEAPARAT facut test de alergie. Daca nu i s-a mai administrat copilului antibiotic-in general, ori ACEL antibiotic- in particular, NU AR TREBUI dat fara test de alergie la el.
  Mai ales pe vena! Vitza de reactive a unui bebelus-copil la perfuzie este ceva ce nu va puteti imagina!
  O spun din experienta. Anul de gratie 2013, fiul meu in varsta de 1 an si jumatate a primit antibiotic intravenous FARA TEST DE ALERGIE, IN SPITALUL BALS. In 10 minute a facut soc anafilactic, la mine-n brate, am ajuns la terapie intensiva. Nu doresc nimanui sa afle cum este sa te trezesti ca ti se sufoca, vanat-verde la fata si cu tot corpul umflat, copilul in brate. Si sa nu fie niciun cadru medical acolo, caci, NU, DOAMNELE NU AU CONSIDERAT CA E CAZUL SA URMAREASCA REACTIA la prima doza de antibiotic.

  Din fericire pentru noi, am trecut de acel moment, am stat la terapie intensiva 7 zile, am suferit ca un caine langa fiul meu. Si, DA!!, am vrut sa scriu (pe blog) despre ce s-a intamplat atunci, dar nici acum nu sunt in stare… Asa de tare a durut intamplarea aia!

  Multa-multa sanatate si ..aveti grija de voi:)

  1. Of, Vio, nu imi vine sa cred. 🙁 Chiar ieri era la jurnal o stire despre o fetita de 4 ani care a murit dupa socul provocat de anticioticul intravenos. Imi pare tare rau ca ati trecut prin asta, slava Domnului ca ati scapat cu bine.
   Eu chiar nu stiam de asta, iti multumesc ca mi-ai scris experienta ta, voi povesti si eu mai departe altor mame cand voi mai auzi discutii despre antibiotice, mi se pare o informatie esentiala. Pacat ca doctorii nu ne protejeaza cum ar trebui, ar fi fost de datoria lor sa faca acele teste inainte de a aplica orice tratament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *