Am inceput un micut proiect prin care voi incerca ca in (aproape) fiecare zi pana in preajma Craciunului sa adaug pe blog o idee de cadou, cu speranta de a fi o sursa de inspiratie pentru mamici si nu numai. La randul meu m-as bucura sa primesc idei de la voi, sa descopar alte variante de cadouri si sa le adaug pe lista mea de daruri pentru cei dragi.

Am admirat mereu cartile care au un mesaj adevarat, care vor sa transmita mai mult decat simple cuvinte asternute pe o foaie. La cartile pentru copii este cu atat mai important ca ele sa transmita ceva, pentru ca ele vor contura putin din personalitatea puiului de om care le citeste.
Va recomand o astfel de carte, potrivita pentru mamele care alapteaza sau au alaptat cu dragoste si pentru copiii care s-au bucurat de acest sentiment unic. Se numeste “Lapte de la pieptul mamei” si este publicata de editura Cartea Copiilor.

Conceptul cartii este de a prezenta felul cum animalele isi alapteaza puii, la fel cum mamele isi alapteaza copiii. Ilustratiile sunt simple si frumos desenate, iar textul este o povestioara in versuri, scrisa in romana si engleza.
Mi-au placut mult informatiile de pe primele doua pagini, care vorbesc despre fapte interesante in legatura cu alaptarea. De exemplu asa am aflat ca laptele de cangur este roz, iar elefantii isi alapteaza puii o perioada intre 2 si 5 ani.

Cateva ganduri din prezentarea cartii de pe site-ul editurii: “Orice mamă care a alăptat își va reaminti liniștea și tandrețea acelor momente. Pentru cei care acum devin părinți, cartea poate fi un cadou minunat, ca și pentru copiii cărora li se naște un frate: vor afla cum se hrănesc bebelușii și vor înțelege mai ușor de ce mama petrece atît de mult timp cu cel mic.” (sursa: carteacopiilor.ro)

Parerea doctorului Jack Newman spune un mare adevar despre necesitatea promovarii alaptarii: “Imaginile pe care copiii le întâlnesc în cărți, la televizor sau în alte locuri au un rol imens în formarea viziunii lor despre lume. În activitatea mea de promovare a alăptării, am observat că reprezentarea în imagini a mamelor care alăptează este extrem de redusă în comparație cu cantitatea uriașă de imagini cu copii hrăniți cu biberonul. Acest lucru trebuie să se schimbe și de aceea sunt fericit să salut apariția în România a acestei cărți, “Lapte de la pieptul mamei”, în ediție bilingvă, română și engleză. Sunt convins că ilustrațiile minunate și versurile ușor de înțeles vor fi un sprijin și o sursă de inspirație pentru toți cei care susțin alăptarea.” (sursa: carteacopiilor.ro)
Pe langa frumusetea povestii despre alaptare cartea are un rol practic, pentru ca poate fi folosita pentru a invata cuvinte in limba engleza si pentru a invata numele animalelor.
Daca va place ideea si vreti sa sustineti alaptarea aceasta carte este o idee inedita de cadou. Spor la daruit!
Mai multe idei gasiti aici: Idei de cadouri pentru cei mici.

 

2 thoughts on “Idei de cadou (4) – Pentru mame si bebelusi care iubesc alaptarea

 • 02/12/2014 at 11:31 pm
  Permalink

  primul an de viata, petrecut la pieptul mamei, caldura si linistea care se transmite, sunt legaturi între mama si copil care vor dura toata viata, care-i vor tine în contact ca un cordon ombilical invizibil.
  Frumoasa pledoare pentru mamici, bebelusi si apaltare! 🙂

  Reply
  • 03/12/2014 at 12:48 pm
   Permalink

   Cred ca as putea scrie pagini intregi despre alaptare, atat de draga imi este! Iar carticica asta mi s-a parut minunata tocmai pentru ca descrie asa sincer unul dintre cele mai tandre momente dintre o mama si puiutul ei.

   Reply

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: