Briosa si bebelusul pofticios
Am noroc sa am un bebelus mancacios si diversificarea merge usor, natural si frumos. Nu cred ca asta mi se datoreaza in vreun fel. Singurul truc pe care l-am folosit a fost sa ma relaxez, dupa ce un timp eram mereu stresata ca nu vroia sa manance, mai ales in primele saptamani de diversificare. De cum m-am relaxat parca s-a schimbat totul si acum am un bebelus cu pofta de mancare si cu dorinta de a testa mereu lucruri noi.
Dar eu nu sunt asa o buna gospodina, nu gatesc prea mult si prefer sa stau cu bebe decat sa stau in bucatarie. Stiu ca trebuie sa schimb asta si cred ca voi reusi, pentru ca ma simt motivata de fiecare data cand Bebe intampina cu bucurie cate un fel nou de mancare gatit de mine.
Acum avem doua mari provocari: cerealele si fructele. Dupa ce la inceput manca fructe, de vreo doua luni nu mai vrea deloc sa le manance. Cereale mananca rar, am incercat diferite combinatii, dar imediat le simte gustul si refuza categoric.
Asa ca sunt in cautare de solutii. Astazi am gatit ceva simplu, care imbina cereale, fructe si legume, deci ma gandesc ca reteta este practica pentru mai multa lume.
Este prima data cand fac reteta asta, este mai mult improvizata si deci cantitatile sunt orientative. Partea buna este ca nu prea puteti gresi, puteti face totul la inspiratia de moment. Mie mi-a povestit cineva reteta la serviciu, dar am mai modificat putin si am adaptat la ce am gasit de cumparat in drum spre casa.
Eu am folosit cam asa:
3 galbenusuri de oua
1/2 cutiuta de iaurt (cam 70 g)
fulgi de ovaz (5 linguri pline)
1 banana
2 morcovi maricei
faina de orez (2-3 linguri pline).
Am facut cam asa: Am batut ouale, am adaugat iaurtul, banana (sfaramata cu furculita), morcovii (dati pin razatoare), apoi fulgii de ovaz (luati din Mega Image) si faina de orez (luata tot de la Mega Image, gasiti si la plafar). Toata compozitia se amesteca si se pune in forme de briose. Cuptorul se preincalzeste si apoi briosele se pun la foc mediu cam 20 de minute.
In loc de faina de orez se poate folosi si alt tip de faina.
Am fost chiar incantata sa il vad mancand ceva care sa contina fulgi de ovaz.
Bonusul a fost ca in timp ce stateau briosele la cuptor am pus tot acolo, la copt doua mere si o gutuie, curatate de coaja. Dupa ce au fost gata am taiat bucati destul de maricele de mar copt si i le-am dat sa muste din ele. A fost cucerit de gust si trebuie sa recunosc ca sunt mai dulci asa, iar textura este mai atragatoare. Este interesant faptul ca morcovii raman putin crocanti si asta face briosele mai interesante.
A fost o seara plina de satisfactii in bucataria noastra. Daca si bebelusii vostri sunt pretentiosi cu anumite alimente poate va ajuta sa incercati aceste doua metode. Daca aveti trucuri sau retete simple cu cereale si fructe (dar nu sub forma de dulciuri) va astept cu drag sa ma invatati si pe mine.
Promit sa devin mai harnica in bucatarie si sa pun in aplicare orice sfat. 🙂