Similar Posts

14 Comments

 1. L-Am savurat!!! Aveam atâta nevoie sa îmi spună cineva ca pot sa îndrept ce am greșit. De când am născut a doua oară sunt mult mai aspra cu fiul meu… încerc din răsputeri sa fac sa fie bine, știu ca totul pleacă de la și din mine. Mulțumesc pentru articolul ăsta atât de util.

  1. Te imbratisez, Raluca! Sunt sigura ca veti trece cu bine peste perioada aceasta mai dificila, imi inchipui cat de greu este sa gestionezi doi copii care iti solicita mereu atentia1

 2. Nu pot concepe altfel. AM și momente în care folosesc business tone, atunci când setez o limită ce nu poate fi încălcată, dar iubirea…empatia, compasiunea fașă de viața sunt pe primul plan. Cât despre Laura Markham și ahaparenting.com, doar cuvinte de laudă. Ador simplitatea limbajului pe care-l folosește.

  1. Si mie imi plac mult simplitatea si sinceritatea ei! Mi se pare usor sa urmez sfaturile ei tocmai pentru ca sunt spuse intr-un mod atat de prietenos!

 3. Off doamne, nu as putea in viata mea sa ii spun copilului chestii de genul “nu esti bun de nimic” sau “daca altul poate, tu de ce nu reusesti” sau “esti un copil rau, mi-e rusine cu tine” – pe bune, cum sa te lase inima sa zici asa ceva? Chiar si fara sa fii la curent cu teoriile parentingului bland, mi se pare o chestiune de bun simt sa nu spui vreodata asa ceva unui copil, denota o mare lipsa de respect! Cred ca asta e o problema a multor parinti, faptul ca nu isi respecta copiii, asa cum ii respecta pe alti adulti din jurul lor si isi permit sa se poarte cu copiii asa cum nu si-ar permite vreodata sa se poarte cu adultii. Nu? 🙂

 4. Asa este. Intr-adevar multi parinti spun ca nu esteposibil si nici nu incearca. Si, da, de la punctul 1 din lista ta trebuie inceput.Daca ave,m grija de emotile noastre, restul vine mult mai usor.

 5. Of of, tare greu, dar cu perseverenta si exersarea rabdarii reusim pana la urma. Cum spun eu, in fiecare zi daca ne iese sa devenim o versiune mai buna decat cea de ieri, suntem pe drumul cel bun. Va imbratisez!

  1. Ce ma bucur! 🙂 Mi-a luat o multime de timp sa trec prin toate articolele si sa reorganizez totul, asa ca ma bucur foarte mult de fiecare data cand observa cineva schimbarea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *