In ianuarie am inceput o provocare de parenting care sa ma ajute sa construiesc o relatie mai frumoasa cu Bogdan si nu imi vine sa cred ca am ajuns deja la a cincea luna! Mai a fost o luna dedicata activitatilor despre natura, iar in luna iunie ne concentram pe activitati in aer liber. Asa ca am reunit aici ideile noastre preferate de activitati in aer liber pentru copii, sper sa va inspire si pe voi!

Luna trecuta a fost una dintre cele mai dragute luni din provocarea noastra de parenting. Ne-am plimbat mult, ne-am bucurat de timpul petrecut in natura si m-am molipsit si eu de entuziasmul lui Bogdan de a descoperi in fiecare zi ceva nou!

Am avut chiar si doi melci pe care i-am gazduit un timp pe balcon si apoi i-am dus in natura. A fost frumos sa vad ca Bogdan a fost responsabil si a avut grija de ei. Am avut ceva emotii la gandul ca poate ii va fi greu sa se desparta de ei, dar nu a fost deloc asa. A inteles ca animalele sunt mai fericite in natura si a fost incantat sa ma ajute sa gasesc un loc dragut pentru ei.

Singurul lucru pe care nu l-am facut din planul nostru de luna trecuta a fost sa plantam o mini-gradina pe terasa. Am tot amanat si nu am mai reusit sa facem asta. Initial voiam sa programez activitatea pentru luna aceasta, dar am renuntat. Vom calatori mult vara aceasta si nu cred ca este bine sa incepem o gradina acum si sa nu avem cum sa ne ocupam atent de ea.activitati in aer liber pentru copii

Planul nostru pentru luna dedicata activitatilor in aer liber

Am inceput luna iunie cu mult entuziasm, pentru ca imi place mult sa ne jucam pe afara. Planul este sa petrecem macar 2-3 ore in aer liber in fiecare zi. Bogdan este in vacanta de la gradinita, asa ca petrecem tot timpul impreuna si este destul de usor sa facem asta.

Activitatile de luna aceasta le-am grupat in 7 categorii. Planuiesc ca in timpul saptamanii sa incercam cate un joc nou in fiecare zi. Nu este vorba de jocuri complicate, ci de unele simple si distractive, cum este sotronul. Important este sa fim impreuna, sa facem miscare si sa ne distram!activitati in aer liber pentru copii

Iata ideile noastre impartite pe categorii.

1. Jocuri de alergare

Lui Bogdan ii plac mult si sunt perfecte ca sa ii consum energia.

Am vrea sa incercam:

  • o cursa cu oua puse pe linguri (practic punem oua de plastic sau fierte pe o lingura de lemn si alergam cu ele, incercand sa nu scapam oul)
  • cursa cu picioarele in sac (am descoperit ideea de a folosi o fata de perna mai rezistenta si de a-i invita pe copii sa se deplaseze cu picioarele in interiorul ei pana la o linie de final)
  • o cursa cu obstacole (facem asta deseori prin casa, dar vreau sa incercam si pe afara)
2. Jocuri cu apa

Una dintre idei este sa pregatesc o cutie mare cu apa si multe ustensile ca el sa poata muta apa in tot felul de recipiente. Vom folosi si colorant ca sa facem activitatea mai distractiva.

Alte idei dragute sunt:

3. Jocuri cu mingea

Inventam mereu jocuri noi cu mingile. Preferatele noastre sunt cele in care folosim mingi de tenis pe care le aruncam la diferite tinte.

4. Jocuri cu sarituri

Orice joc cu sarituri este ideal pentru a consuma energia. In afara de jocuri clasice precum sotron, inventam tot felul de jocuri cu creta pe asfalt.

Iata o idee care mi-a placut, cu cercuri colorate: Color Hop game for toddlers.

5. Jocuri cu pietre

Deja am inceput o serie de jocuri cu pietre si sunt foarte dragute. Am creat un joc de domino cu pietre pictate, care lui Bogdan ii place mult.

De asemenea, iata inca doua idei numai bune de incercat: activitate de invatare a alfabetului cu creta si pietre (ALPHABET LEARNING WITH CHALK & ROCKS) si invatarea formelor cu un joc de aruncare a pietrelor la tinta (Rock Toss with Chalk Shapes).

6. Jocuri cu creta

Deja am testat o gramada de jocuri cu creta si sunt mereu foarte distractive. Iata cateva dintre ideile pe care le-am descoperit:

activitati in aer liber pentru copii

7. Jocuri cu hula hoops

Nici nu banuiam la cate jocuri pot fi folosite cercurile de hula hoops pana sa descopar lista de aici: Hula Hoop Games. Sunt usor de pus in practica si planuim sa incercam cat mai multe dintre ele!


Acesta este planul nostru pentru luna iunie, sper sa gasiti inspiratie printre activitatile noastre si sa le incercati si voi! Eu m-as bucura sa imi dati de veste daca incercati si voi provocarea de luna aceasta si va invit si pe voi sa ma inspirati cu noi idei! 🙂

Va doresc o luna cat mai jucausa si vesela alaturi de cei mici!


2 thoughts on “Idei pentru o luna dedicata activitatilor in aer liber

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: