Similar Posts

4 Comments

  1. Eu cred ca este mult mai complicat decât atât pentru unii. Eu am fost crescută cu bătaie iar acum ma lupt de mulți ani sa nu mai fac crize de furie si sa nu mai scap cate o palmă copilului. Sunt constientă de tot ce ai scris tu aici dar pe mine nu ma ajuta, pentru ca in momentul de furie este deja prea târziu sa privesc copilul in ochi, in acel moment partea logică a creierului nu mai funcționează. Voi încerca si eu cu imbratisari. La mine a funcționat câteodată respirația profundă pe numărătoare. Pentru cei ca mine este o luptă zilnică. Acea furie trebuie descărcată in alte feluri iar rezervorul de iubire trebuie umplut ca sa poti oferi mai departe copilului.

    1. Lacramioara, iti multumesc pentru sinceritate si te felicit pentru eforturile tale, imi inchipui ca este o lupta grea si este nevoie de multa putere pentru a invinge furia! Te imbratisez!

  2. Ai dreptate si cred cu tarie asta, chiar daca am un copil care imi testeaza limitele zi de zi. Lovitul, insa, nu este o optiune, am facut-o doar de 2 ori cand avea vreun an jumate si pur si simplu nu ma lasa sa o imbrac, ne lua 2 ore sa iesim din casa in parc sau oriunde, cu transpiratii si alergat prin casa si de toate. Nu era nicio deama ascunsa, doar voia sa stea sa se joace cu jucariile ei. Si acum la 3 ani e aproape la fel, dar felul in care m-am simtit cand am vazut urma mainii mele pe funduletul ei… Never again. Stiam dinainte ca nu vreau sa o lovesc, ca nu educ si nu rezolv conflicte cu asta, a fost o scapare pe care am regretat-o si nu mi-am mai permis-o niciodata. Mai ridic tonul, ocazional prea tare, dar atat. Insa… Vorbesti de imbratisari. Dar fetita mea fuge, loveste, tipa sa o las in pace, cum faci loc de imbratisari atunci? Vai, cat e de greu!

    1. Si Bogdan fuge uneori de imbratisari si atunci nu am ce sa fac, ii respect decizia! Dar incerc sa gasesc jocuri care sa il detenzioneze si sa il faca sa rada, apoi vrea iarasi sa il iau in brate. Alteori nimic nu functioneaza si nu pot decat sa astept sa treaca momentul dificil si pastrez imbratisarile pentru atunci. Este greu stiu, copiii ne testeaza limitele mereu, dar ne si ofera multa bucurie in schimb! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *