Timpul trece repede si am de scris despre multe evenimente din ultimele saptamani, mai ales ca bebe creste si iata ca ne apropiem de momentul pe care il astept cu atata emotie.
Dupa ecografia de la 30 de saptamani a urmat un consult ginecologic important in saptamana 34 cand doamna doctor mi-a dat o lista de analize de sange pe care trebuia sa le fac si a prelevat probe pentru analizele ginecologice necesare. Este importanta analiza pentru streptococul de tip B care este prezent la multe femei fara vreun simptom, dar care poate fi periculos pentru bebe la nastere si din acest motiv este obligatoriu sa fie investigat in ultimul trimestru.
Pe langa aceasta analiza am facut hemoleucograma, coagulograma si proba de urina, la care am primit rezultatele destul de repede. Problema principala a fost trombocitopenia care a continuat sa apara desi speram sa fi scapat. Voi vorbi separat despre asta, pentru ca sunt multe de spus si cred ca sunt informatii utile pentru multe gravide.
In saptamana 35 am vrut sa fac inca o ecografie, pentru ca bebe era mare si vroiam sa stim cat va mai sta in burtica. Toate masuratorile au aratat valori pentru saptamana 38 de sarcina, asa ca mi s-a spus ca pot naste cu trei saptamani mai devreme si sa fiu pregatita pentru orice varianta.
Pe data de 10 septembrie bebe avea deja 3183 grame si ne-a facut mandri cand l-am admirat atat de mare si de voinicel.
Apoi am avut un controale saptamanale in care a fost verificat bebe si starea colului, care se pare ca inca ne lasa sa asteptam. Acum suntem in saptamana 39 de sarcina si totusi lipsesc semnele de travaliu, pe care le astept in fiecare zi cu speranta ca il voi cunoaste pe bebe asa cum imi doresc.
Fiecare control ginecologic cuprinde mai multe etape: discutia cu doctorita despre noi simptome care au aparut, masurarea tensiunii si greutatii corporale si apoi controlul pe masa unde se verifica starea colului, capul copilului si pozitionarea acestuia, miscarile lui si ritmul cardiac pentru a ne asigura ca totul decurge normal.
Aceste saptamani trec destul de greu pentru ca imi doresc mult sa il cunosc pe bebe si sa stiu ca este bine totul. Am sperat ca voi naste mai devreme de termen, dar cred ca bebe vrea sa ne lase sa il asteptam ca sa pretuim tot mai mult momentul cand va fi alaturi de noi.

 

Tagged on:

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: