Au trecut mai bine de trei luni de la operatia mea de nastere prin cezariana, parca timpul a trecut enorm de repede. Imediat dupa operatie mi se parea ca imi voi aminti mereu de intensitatea cu care simteam atunci durerea, dar se pare ca este adevarat ca neplacerile nasterii se uita usor.
Acum nu mai am dureri, doar uneori un discomfort local. Semnul de la operatie s-a micsorat mult, este putin observabil si sunt multumita de cum a evoluat din punct de vedere estetic.
Teoretic dupa trei luni pot incepe sa fac sport, dar pana acum nu m-am apucat, sper sa fac asta curand. Greutatea este inca peste cea de dinainte de sarcina, partial pentru ca nu am facut sport, dar si pentru ca am mancat fara restrictii, mai ales dulciuri. Ar mai fi de slabit 4 kg pana la greutatea de dinainte de sarcina si vreo 7 kg pana la greutatea care as considera ca este ideala.
Cele mai bune sfaturi de refacere au fost primite de la doctor:
– sa ma misc imediat a doua zi dupa operatie si sa incep sa ma deplasez tot mai mult, chiar daca atunci aveam dureri mari
– sa alaptez din primele zile ca sa imi ajut uterul sa se refaca, pentru ca alaptarea facea ca uterul sa aiba acele contractii usoare care ajuta la revenirea la forma de dinainte
– sa am un moral bun, chiar din primele zile, cand totul parea complicat.
Ultimul sfat a parut cel mai greu de pus in practica, dar chiar ajuta, pentru ca uneori parea ca durerile ma impiedica sa ma ocup de bebe cum ar fi trebuit, dar rabdarea si perseverenta sunt cele mai bune metode de a combate orice neplaceri.
Cea mai mare bucurie este ca am reusit sa trec prin operatie si prin perioada de recuperare cu bine si chiar parca orice durere a ramas in urma. Fericirea primelor luni alaturi de bebe face ca tot efortul de la nastere sa fie pe deplin rasplatit.

 

Tagged on:

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: