Primele etape ale diversificarii au venit cu ceva emotii si cu multe intrebari de lamurit. Pe langa documentarea despre cum anume ar trebui facuta diversificarea a trebuit sa ma pregatesc si cu cumparaturile pentru aceasta noua etapa.

Iata lista lucrurilor necesare pentru inceputul diversificarii, sper sa includ toate cele necesare.
1. Ustensile de bucatarie pentru bebelus – Este bine ca manacarea preparata pentru bebelus sa fie facuta in vase diferite fata de cele ale adultilor. Am cumparat o oala mica pentru supa, un tocator pe care sa tai legumele, plus un vas de plastic pentru racirea mancarii (este de fapt un vas suplimentar de la blender, in care torn legumele dupa ce fierb si apoi le pun in alt vas plin cu apa ca sa se raceasca repede). Mai trebuie adaugate tacamuri separate, voi lua un curatator de legume, un cutit, o furculita si o lingura pe care le voi folosi la prepararea mancarii pentru bebe, deocamdata folosesc tacamurile noastre. De asemenea ne vor trebui in continuare o strecuratoare si o razatoare pentru fructe facuta din sticla.

recipiente pentru mancare

2. Blender pentru pasarea legumelor si a altor alimente – Am fost sfatuiti sa luam un blender de calitate pentru ca va conta sa fim multumiti de cum functioneaza. Am ales un blender de la Bosch, care are atat mixerul vertical simplu, cat si un vas inchis in care se paseaza alimente. Este util vasul inchis, pentru a evita ca alimentele sa se imprastie pe toata masa.

blender cu bavetica

3. Vesela pentru masa bebelusului – Am cumparat lingurite din cauciuc, care previn ranirea gingiilor si recipiente pentru mancarea lui bebe (am optat pentru recipiente gradate, deocamdata nu ne trebuie castronase si farfurii, pentru ca oricum ii dau eu mancarea cu lingurita). Mai trebuie sa luam o tetina pentru solide, sa testam daca asa bebe ar fi mai receptiv la supa crema, pe care deocamata o evita,

lingurite pentru diversificare

4. Bavete pentru bebelus – Mancarea se va scurge peste tot, asa ca bavetele sunt utile, avem mai multe din bumbac. Pentru solide vom cumpara probabil mai tarziu acele bavete de plastic care par mai eficiente.
5. Scaunul de masa – Este indispensabil pentru ca masa sa decurga bine, bebelusul trebuie sa aiba un loc al lui destinat mesei, sa aiba pozitia corecta si sa se poata ocupa de mancare. Am scris despre scaunele de masa aici, este o investitie pe termen destul de lung si este bine sa alegeti cel mai potrivit model.

scaun de masa

Pe langa lista de lucruri necesare mentionate anterior vor trebui cumparate de asemenea legumele pentru primele mese de diversificare. Este bine sa le cumparati direct de la piata, unde cel putin teoretic sunt mai naturale si sa alegeti legume de dimensiuni mici, care chiar daca par mai putin aratoase, sunt cu siguranta mai sanatoase. Spor la cumparaturi.

Tagged on:

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: