Ne dorim de ceva timp sa mergem in calatorie cu bebe si chiar am planificat pentru luna mai trei zile petrecute la munte impreuna cu nasii. Dar ca sa fim siguri ca suntem pregatiti ne-am gandit sa facem o excursie scurta, de o zi la munte, sa ne obisnuim cu drumul impreuna cu bebe si cu provocarile unei scurte calatorii. Bebe are acum jumatate de anisor si speram sa ne descurcam la drum.
Daca vremea va fi frumoasa ne dorim sa plecam sambata, deci ma pregatesc cu o lista de lucruri pe care sa le luam cu noi, ca sa fim pregatiti de drum. M-am inspirat de pe mai multe bloguri si am adaugat diferite lucruri care mie mi se par utile si am pregatit lista noastra. Dupa ce vom merge in excursie voi reveni cu informatii ca sa va spun daca lucrurile incluse pe lista noastra chiar au fost necesare si daca am uitat ceva important care ne-ar fi fost util.

1. Haine
Pe langa hainele pe care bebe le va avea pe el vom adauga ceva mai calduros pentru situatia in care se va raci vremea. Vom lua de asemenea un set de haine de schimb pentru ca daca se murdareste va trebui sa il schimbam.
Pe langa pantofiori vom lua o pereche de botosei mai grosi pentru vreme ploioasa. Vom lua doua caciulite la noi, una mai subtire si una mai groasa.

2. Lucruri utile
Vom lua cu noi caruciorul pentru ca este cea mai usoara modalitate de a-l plimba pe bebe, de data asta vom merge doar prin statiuni, fara sa urcam pe munte, deci va fi util. De asemenea vom lua copertina de ploaie pentru carucior pentru ca se poate sa ne trebuiasca.
Vom lua port bebe-ul pentru situatia in care vom merge undeva unde ne va fi mai greu cu caruciorul. Vom adauga cover-ul de vreme rece (din polar) si cover-ul de ploaie, ca sa fim pregatiti pentru orice vreme vom gasi acolo.
Pentru alaptarile din masina voi lua o esarfa mai mare care sa ne ofere ptina intimitate atunci cand vom fi parcati in diferite locuri si bebe trebuie sa manance.

3. Mancare
Suntem la primele etape ale diversificarii, dar am decis sa evitam sa ne complicam cu mancare solida. Il voi alapta pe bebe pe parcursul zilei si fie vom scoate masa cu supa de legume de tot, fie o vom muta de dimineata, inainte de a pleca. Pe drum voi lua un biberon si lapte formula, pentru a putea eventual sa ii dau prima masa in timpul drumului, ca sa fie cu burtica plina si poate sa doarma in scaunul de masina. Vom adauga un biberon cu apa daca i se face sete pe drum.

4. Scutece
Voi lua la noi mai multe scutece, cu vreo 2-3 suplimentar fata de ce folosim in mod normal, servetele umede si doua aleze pe care sa il schimbam. Probabil il voi mai schimba in masina si este bine sa am ceva curat pe care sa il pun.

5. Jucarii
Ca sa aiba preocupari pe parcursul drumului voi lua cu noi niste jucarii vesele si colorate. Voi alege unele pe care sa le pot spala usor daca se murdaresc ca sa le poata folosi mai mult.

6. Pentru confort
Voi adauga pentru perioada de mers cu masina o paturica cu care sa il acopar cand doarme si servetele umede cu care sa il sterg daca transpira sau daca se murdareste. Vom lua de asemenea un prosopel cu care sa il stergem daca regurgiteaza dupa ce mananca lapte.

7. Altele
Vom lua cu noi doua suzete, ca sa fim pregatiti daca una dintre ele se murdareste.

Deocamdata aceasta ar fi lista, se poate sa mai adaug lucruri maine cand voi pregati bagajul si le voi completa aici. Sper sa reusim sa plecam, iar bebe sa fie cuminte, sa ii placa drumul si sa se distreze alaturi de noi. Ar fi super sa iasa totul bine in prima noastra plimbare in trei cu masina la munte.

sursa foto: Pinterest

One thought on “Pregatiri pentru excursia cu bebe

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: