Pentru o plimbare scurta pe aproape de Bucuresti am incercat duminica un drum pana la Manastirea Cernica, aflata la 14 km de oras. A fost cald si ne-am bucurat de mult soare, iar locul ne-a adus liniste si momente frumoase in trei.
Se poate parca inainte de intrarea in curtea manastirii sau undeva inantru, dar noi am preferat sa parcam afara ca sa ne plimbam prin curte si a fost o alegere buna. Pe drum am admirat apa si copacii, am facut poze si ne-am bucurat de liniste.
Cerul era minunat de senin, iar norii pareau ireal de frumosi. Drumul pana la biserica este destul de scurt, iar curtea din jurul bisericii are alei micute cu multe flori.

In drumul spre manastire am gasit un magazin cu hrana sanatoasa, de unde puteam cumpara lapte, miere, paine, ulei, toate facute natural chiar acolo. Noi am cumparat miere de tei, pentru ca bei des ceaiuri cu miere si apreciem mierea naturala, se simte gustul autentic.

Dupa biserica se continua drumul prin curtea manastirii si ne-am mai plimbat ceva timp pe acolo. Curtea era destul de plina de oameni, dar totusi era liniste si totul parea sa ne aduca o bucurie aparte.

Langa Manastirea Cernica se afla un centru de agrement, unde se pot face gratare, dar care era destul de aglomerata si am preferat sa ne plimbam doar prin curte.

Drumul pana la manastire l-am parcurs destul de repede, doar pe o portiune s-a mers putin mai incet. As recomanda locul pentru plimbari de weekend, este aproape de oras si totusi este o evadare aproape de natura, cu liniste si peisaje frumoase.
As completa impresiile noastre cu cateva informatii despre acest loc sfant, pe care le puteti gasi pe site-ul crestinortodox.ro, unde am gasit lucruri interesante despre aceasta manastire:  Manastirea Cernica.

Daca va decideti sa mergeti acolo va doresc sa aveti vreme frumoasa si sa va bucurati de momente pline de caldura si bucurie.

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: