Pentru ca am participat astazi la Social Medial for Parents, o conferinta care a imbinat sfaturi de parenting cu idei legate de blogging, scriu acum pe blog primele impresii ca sa fie sigur ca nu voi uita ceva.
Evenimentul a durat cam cinci ore, dar timpul a trecut incredibil de repede, cu multe discursuri interesante. La partea de networking nu pot spune ca am castigat mare lucru, pentru ca nu imi sta in fire sa merg pe la oameni sa incep discutii si deci am preferat sa stau mai retrasa si sa observ fiecare detaliu.
Prezentarile mi-au placut, unele au fost chiar interesante, deci profit de ocazie sa va vorbesc putin despre speakeri si ce am aflat acolo de la ei. Voi vorbi doar despre cativa, care mi-au atras mai mult atentia, in ordinea in care au tinut discursurile.
Urania Cremene este o persoana pe care imi doream de ceva timp sa o ascult vorbind despre subiecte de parenting, iar la conferinta ne-a vorbit despre prosperitate si felul cum conceptiile noastre despre prosperitate le influenteaza viata copiilor nostri. Ne-a povestit despre prosperitatea financiara, fizica si intelectuala, iar la fiecare dintre ele regaseam multe dintre conceptii gresite pe care le auzim des in jurul nostru si pe care uneori chiar le preluam in discursul nostru ca pe niste adevaruri universale, fara sa ne gandim cat rau ne fac noua si copiilor nostri. Urania este cea care aduce in tara noastra Parent’s Toolshop, despre care puteti afla mai multe aici. Mie mi-a placut ce ne-a povestit si sper sa ajung la unul dintre evenimentele ei urmatoare, sa aflu mai multe.

Gyorgy Gaspar este psiholog practician si ne-a adus un subiect foarte interesant: felul cu o relatie de cuplu fericita ne face sa avem un copil sanatos si multumit. Este uimitor cat de multe similitudini sunt intre relatia de cuplu si relatia pe care mama o leaga cu copilul ei in primii ani.
Se vede ca este un psiholog orientat pe terapia de cuplu, pentru ca in discursul lui am regasit cateva dintre schimburile de replici pe care le am cu Tati atunci cand ne mai certam. Despre munca lui puteti afla mai multe aici.

Boyana Dragomir este gym director la un proiect nou aparut in tara, preluat dn America si denumit The Little Gym, care doreste sa le ofere copiilor alternativa sanatoasa de a face sport si de a-si dezvolta astfel multe abilitati fizice si intelectuale. Despre acest proiect puteti citi aici. Au cate o lectie demo la care puteti participa gratuit ca sa aflati despre ce este vorba.
Ioana Macoveiciuc este cunoscuta Printesa Urbana, pe care mi-a placut mult sa o ascult, a fost sincera si autentica, asa cum o stim de pe blog. A fost un discurs rostit cu emotie si ascultat cu mult drag.

Mi-au mai placut Cristian China Birta si Valentin Vesa, care au tinut discursuri mai tehnice, dar utile pentru cei aflati la inceput de blogging si au vrut sa afle lucruri noi.

Acum pot doar sa imi doresc ca pana peste un an sau doi cand va fi urmatoatea conferinta blogul meu sa mai creasca putin, sa am timp sa scriu mai mult si sa cunosc in continuare mamici de la care sa am multe de invatat. Va recomand ca daca aveti un blog sa mergeti la conferinte de acest fel, sunt lucruri utile de invatat si oameni interesanti de cunoscut.

Tagged on:     

4 thoughts on “Ce mi-a placut la Social Media for Parents

 • 10/07/2014 at 11:47 am
  Permalink

  Intr-adevar, timpul zboara cand esti angrenat in discutii interesante, cand participi la prezentari care iti deschid orizontul.
  Mi-ar fi placut sa ma numar si eu, printre participanti.
  Claudia

  Reply
  • 11/07/2014 at 12:44 pm
   Permalink

   Chiar nu am simtit cum a trecut timpul, m-am bucurat ca am participat. Poate la editia urmatoare vii si tu la conferinta, chiar daca este cam departe, poate faci o scurta escapada prin Bucuresti. Mi-ar placea mult sa ne cunoastem. 🙂

   Reply
 • 11/07/2014 at 12:30 pm
  Permalink

  mie mi-ar fi placut sa ne cunoastem:) eu am fost in sala, dar nici eu nu ma bag in seama cu oameni pe care nu-i cunosc. bine totusi ca ii stiam pe multi dintre participanti 🙂
  poate data viitoare ne si cunoastem 🙂

  Reply
  • 11/07/2014 at 12:48 pm
   Permalink

   Si mie mi-ar fi placut mult sa ne cunoastem. Era chiar ciudat ca stiam ca in jurul meu sunt multe dintre mamicile pe care le citesc, dar pe care nu le cunosteam personal, asa ca am discutat doar cu cele pe care le stiam si mi-a parut rau ca nu am cunoscut mai multa lume. Sper ca data urmatoare sa fiu mai sociabila. 🙂
   Sa ai un weekend frumos!

   Reply

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: