Am aflat despre cartile senzoriale acum cateva luni. Mi-am dorit sa am o carte senzoriala (quiet book) in vacanta noastra, dar nu am gasit pe nimeni atunci care sa mi-o poata face intr-un timp scurt. Am incercat sa o fac chiar eu acasa, am muncit destul de mult si au iesit cateva pagini dragute, dar tot nu erau asa cum mi le doream.

Norocul meu a fost sa descopar Atelierul Gargaritelor, proietul unei mame care lucreaza de acasa, despre care am aflat prin intermediul competitiei Mama Startup, la care am facut parte din juriu. Cartile facute de ea mi-au atras atentia imediat si se pare ca i-au incantat si pe ceilalti membri ai juriului, pentru ca proiectul ei a iesit castigator. 🙂

Asa ca i-am scris Ralucai, cea care face lucrurile minunate de la Atelierul Gargaritelor, si am rugat-o sa faca o carte si pentru Bogdan. Am discutat impreuna despre cum sa arate cartea, i-am povestit care sunt activitatile preferate ale lui Bogdan si am decis ce activitati sa includa fiecare fila. Nici nu a fost cazul de prea multe detalii, pentru ca Raluca a intuit imediat ce ni s-ar potrivi. Ieri am primit cartea comandata si am fost atat de incantata, incat m-am jucat cu ea cot la cot cu Bogdan, care a fost curios sa descopere fiecare pagina. Sunt sigura ca datorita acestei carti vom avea prilejul sa facem multe activitati interesante impreuna. Deja astazi dimineata primul lucru dupa ce ne-am trezit am mers la masuta si ne-am mai jucat putin cu baloanele cu arici, care par a fi momentan preferatele lui.

Ieri seara dupa ce Bogdan a adormit, eu inca mai rasfoiam carticica, asa ca m-am gandit sa fac un filmulet in care sa v-o arat si voua. Este primul video pe care il fac pentru blog, asa ca am avut ceva emotii. Tati a filmat, eu am rasfoit carticica si sper sa va placa filmuletul nostru. 🙂

La final am prezentat si gargarita de snuruit, pe care am primit-o cadou de la Raluca. Este gandita pentru a-i incuraja pe cei mici sa isi dezvolte motricitatea fina. Bogdan inca nu s-a jucat cu ea, a fost prea ocupat cu carticica.

Daca va place conceptul de quiet book si va doriti o astfel de carte, sa stiti ca ele se fac pe comanda si sunt personalizate in functie de preferintele copilului, se gasesc o multitudine de activitati interesante, distractive si educative din care puteti alege. Pe Raluca o gasiti pe pagina de Facebook Atelierul Gargaritelor, puteti admira acolo si alte carti senzoriale, dar si celelalte produse pe care le face pentru copii. Eu v-o recomand cu mare drag, este o mama talentata si face lucruri minunate.

6 thoughts on “Quiet book – o carte personalizata, plina de activitati distractive pentru cei mici [video]

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: