Am fost la Viena de mai multe ori inainte de a fi mama si de fiecare data mi-a placut orasul. Cand am devenit parinti si am mers acolo cu Bogdan am descoperit orasul dintr-o alta perspectiva, cu altfel de obiective de vizitat si un alt mod de a ne bucura de ceea ce ne ofera capitala austriaca.

Cu Bogdan am fost la Viena de doua ori: prima data cand avea 9 luni si a doua oara recent, la 2 ani. Daca mergeti acolo impreuna cu copiii va prezint o lista de 9 locuri de vizitat, primele 4 sunt potrivite pentru orice varsta, inclusiv bebelusi, urmatoarele 5 sunt pentru copii putin mai mari.

1. Gradina Zoologica Schönbrunn

Este situata pe domeniul palatului Schönbrunn si este o gradina zoologica mare, cu multe specii de animale si cu o atmosfera foarte prietenoasa pentru cei mici.

Screenshot from 2015-10-25 21:48:11

Puteti petrece acolo o zi intreaga ca sa descoperiti totul pe indelete, iar pentru masa aveti cateva alternative de mici restaurante unde sa mancati ceva cand vi se face foame. Site-ul gradinii zoologice este acesta, iar biletele costa 16,50 euro pentru un adult si 8 euro pentru un copil peste 6 ani, cei mai mici avand intrare gratuita.Screenshot from 2015-10-25 21:49:13

2. Haus des Meeres

Este o cladire inalta care gazduieste un acvariu cu multe specii de pesti, broaste testoase si chiar rechini, dar si o gradina tropicala unde descoperiti maimute mici si pasari lasate libere printre vizitatori. Pe acoperisul acvariului se gaseste o cafeterie unde puteti servi ceva dulce in timp ce admirati orasul de deasupra.

Site-ul in limba engleza il puteti gasi aici, iar preturile biletelor variaza intre 15,80 euro pentru un adult, 7,30 euro pentru un copil (6-15 ani) si 4,90 euro pentru un copil mai mic (3-5 ani).Screenshot from 2015-10-25 21:57:52

3. Schmetterlinghaus (Casa fluturilor)

Muzeul situat in centrul orasului este un loc unde fluturii zboara nestingheriti printre vizitatori, intr-un decor plin de plante. Este inedit sa poti admira fluturii de aproape si sa le surprinzi activitatea. Singurul dezavantaj este caldura mare din muzeul, adaptata mediului fluturilor. Vara este usor de suportat, dar toamna ne-a fost cald, desi lasasem gecile la intrare.

Site-ul muzeului este acesta, iar biletele costa 6 euro pentru un adult si 3 euro pentru un copil peste 3 ani.

 4. Muzeul pentru copii ZOOM

Este un concept interesant de muzeu dedicat copiilor, cu exponate care pot fi atinse si ateliere pentru cei mici, incepand de la 18 luni. Eu mi-am dorit sa mergem la un atelier, din pacate toate erau rezervate, asa ca este bine sa va faceti rezervarea din timp.

Site-ul muzeului este acesta, gasiti acolo prezentate toate propunerile lor pe diferite grupe de varste. Preturile difera in functie de ce vreti sa faceti, daca vreti sa vedeti doar expozitia sau daca va doriti sa participati la ateliere. Lista cu preturile pentru fiecare o puteti gasi aici.Screenshot from 2015-10-25 22:05:34

Pentru copii putin mai mari

5. Sectiunea pentru copii a palatului Schönbrunn (Kindermuseum “Schloss Schönbrunn erleben”)

Muzeul Schönbrunn le ofera micilor vizitatori un tur aparte, in care lumea imperiala de la palat le este explicata pe intelesul lor, intr-un mod distractiv. Am vazut chiar o zona in care copiii pot proba diferite costume specifice epocii imperiale, pe parcursul turului.

Pretul unui bilet pentru copii este de 8,50 euro, iar programul pentru copii este prezentat pe larg aici.

Daca ajungeti la Schönbrunn cu cei mici va recomand si laborintul din curtea palatului, este un loc ideal pentru a petrece un timp distractiv in aer liber alaturi de intreaga familie.

6. Haus der Musik

Este un muzeu dedicat muzicii, dar realizat intr-un mod interactiv, prin care cei mici pot atinge instrumente si pot compune diferite cantece.

Tururile dedicate celor mici cupribde informatii interesante pentru ei si le prezinta lumea muzicii intr-o maniera distractiva. Site-ul lor este acesta, iar biletele costa 13 euro pentru adulti si 5,50 euro pentru copii sub 12 ani.

7. Prater

Este cel mai mare obiectiv de distractie din Viena, atat pentru copii mai mari, cat si pentru adulti. Noi l-am vizitat in ambele vacante cu Bogdan, chiar daca nu ne-am dat in nici una din atractii, dar atmosfera este placuta, mai ales seara, cand este luminat si mai plin de vizitatori.

Pentru copii mari sunt tot felul de atractii, sigur vor avea de unde alege. Un tur cu roata gigant care este si simbolul parcului ofera imagini frumoase cu Viena privita de deasupra. Site-ul in limba engleza este acesta, intrarea este libera si se plateste doar intrarea la diferite atractii pe care vreti sa le incercati.

8. Danube Tower

Este cea mai inalta cladire din Viena si turistii urca in varful turnului pentru a admira panorama orasului. Este o priveliste cu adevarat frumoasa, merita sa o vedeti impreuna cu cei mici. La ultimul etaj este chiar si un restaurant unde puteti servi masa in timp ce priviti orasul din varful turnului.

Site-ul unde puteti citi mai multe informatii este acesta, iar biletele costa 7,40 euro pentru adulti si 5,20 euro pentru copii peste 6 ani.


Cam asa arata lista noastra de obiective preferate pentru vizitat in Viena impreuna cu copilul, sper sa va inspire si pe voi daca planuiti o vacanta acolo. Daca mai stiti si alte locuri de adaugat pe lista astept cu drag sugestiile voastre.

sursa foto: site-urile oficiale ale obiectivelor

Tagged on:

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: