Pe drumul dinspre Viena spre munte am decis sa ne oprim in Salzburg, un oras pe care imi doream de mult sa il vizitez, un loc plin de muzica si de cladiri pitoresti.

Podul spre intrarea in centrul vechi
Salzburg este orasul lui Mozart si asta
se simte peste tot

Am ajuns dupa-amiaza acolo, asa ca am avut putin timp pentru plimbare. Am vazut centrul vechi, ne-am plimbat pe stradutele pline de magazine pentru turisti si am admirat arhitectura cladirilor.

Din centrul vechi
Intrarea in restaurant, chiar
in interiorul manastirii

 

Chiar inainte sa plecam in vacanta am aflat despre unul dintre cele mai renumite restaurante din Salzburg: St Peter Stiftskeller. Este cel mai vechi restaurant din Europa, mentionat inca din anul 803 si construit in cadrul unei manastiri.

Facusem rezervare pentru o cina acolo, dar am ajuns cu o ora mai tarziu pentru ca am prins un blocaj pe autostrada si nu credeam ca vom mai prinde loc.
Cand am ajuns am observat anuntul de la poarta, in restaurant se desfasura un concert cu muzica de Mozart, iar toata lumea care intra era eleganta si stilata. Noi eram imbracati sport, cu adidasi si pantaloni scurti, cu geanta mare a lui Bebe pe umar si cu caruciorul nostru portocaliu de vacanta. Eu am vrut sa plecam imediat, pentru ca eram clar total nepotriviti in peisaj, dar Tati a insistat sa intrebam totusi daca putem beneficia de rezervarea facuta. La intrare un ospatar elegant ne-a anuntat ca doar in interior se tine concertul, iar terasa este destinata rezervarilor si ca ne asteptau.
Masa inainte ca Bebe sa
o redecoreze in stil propriu 🙂
Ne-au condus la masa, ne-au adus scaunul pentru Bebe si au facut tot posibilul sa ne simtim bine. Ospatarita a fost mereu atenta la cerintele noastre, desi Bebe era atras de toate lucrurile care se puteau sparge de pe masa: pahare, farfurite decorate, farfuriile noastre. Au fost momente cand Bebe a fost mai galagios, dar nimeni de pe terasa (majoritatea oameni veniti cu gandul de a lua o cina intr-un loc elegant si linitit) nu a fost deranjat sau cel putin nu a lasat sa se vada asta.
Am ales sa mancam mancaruri traditionale, Wiener Schnitzel si Apfelstrudel, ambele delicioase. Tati a luat un cocktail fara alcool, cu gust picant, care ne-a placut mult la amandoi, pentru ca avea o aroma inedita.
Wiener Schnitzel

Restaurantul arata minunat, din imagini nu se poate admira prea bine frumusetea lui, pentru ca noi am stat doar intr-o portiune a terasei. Am fost impresionati de servire si de modul frumos de a trata prezenta unui bebelus curios si plin de energie.

Zidurile restaurantului
Primirea in restaurant
Terasa pe care am mancat
M-am gandit la multe dintre restaurantele din Bucuresti in care primesti doar priviri urate atunci cand vii cu un bebelus si m-am simtit norocoasa ca ne-am putut bucura de o cina romantica intr-un loc asa frumos.
Preturile sunt destul de mari, noi am platit 80 de euro pentru toata cina, dar cred ca merita sa mergeti acolo daca treceti prin Salzburg. Este un loc de poveste si noi vom ramane de acolo cu amintirea unei cine austriece minunate.

La intrare
Prin centrul vechi
Cladiri si magazine pe strazile orasului
Moda pentru prichindei austrieci

Noi am strabatut doar o mica parte din acest oras fascinant, poate vom reusi sa ne intoarcem aici pe drumul spre Viena, daca vom avea timp. Drumul nostru dupa plecarea din Salzburg a continuat spre Gerlos, unde ne astepta hotelul rezervat din timp. Mai multe despre Tirol si statiunile montane de aici voi povesti separat.

Tagged on:     

Adauga un comentariu

%d bloggers like this: